2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Jackie Orszaczky - Tina Harrod Band
Kapcsolódó események
Jackie Orszaczky - Tina Harrod Band
[2007. augusztus 6.
hétfő 21:00]

Egy legenda hazatért: Orszáczky Jackie ismét itthon játszik

Az idei nyár bővelkedik szenzációs koncerteseményekben. Jött a Rolling Stones, koncertezik az LGT és újra Magyarországon a Syrius alapító Orszáczky Jackie együttese a Sziget előtt, amolyan bemelegítés gyanánt! Orszáczky Jackie  - Tina Harrod Band (AUS) koncertjét az A38-on láthatjuk.

Hazatérés sok év után
Elképzelhető, hogy talán kevés ember szívét dobogtatja meg a hír, hogy idén nyáron ismét felénk jár a Syrius alapító, Orszáczky Jackie saját együttesével. Azonban akik kicsit is otthon vannak az igényes zenék világában, azok számára ez a hír legalább akkora jelentőséggel bír, mint a bevezetőben említett nagyágyúk.

Jackie 1975 óta Sydneyben él, így nem csoda, hogy ritkaságszámba mennek magyarországi fellépései. Valamikor a kilencvenes évek elején hozta magával először feleségét, Tina Harrod-ot. A hölgy egy csapásra rajongók ezreit hódította meg. Chaka Khan és Aretha Franklin legszerencsésebb kombinációja elevenedik meg a színapadon, nem véletlen, hogy ott lenn messze délen is nemzeti kincsként tartják számon őt is (és Jackie-t is, aki a legmegbecsültebb muzsikusok egyike Ausztráliában).

A koncertről
A soul és funk legnagyobbjaival egy kaliberű produkciót kapunk, valahányszor ők együtt a színpadra lépnek. James Brown, a Meters, Ray Charles vagy a fent említett hölgyek egyenrangú partnereik Jackiéknek. Idén nyáron újra itt lesz a teljes csapat. Egy hibátlan, óramű pontosságú ritmusszekció, kiegészítve Jackie legendás piccolo basszus játékával, vastag Hammond orgona sounddal telítve és az egész tetején a két kiváló énekes, Tina Harrod és Orszáczky Jackie és mindez megfejelve egy fúvószekcióval.

Egy szeletke történelem
Jackie a Syrius alapítótagjaként lett ismert, ez volt az a csapat, amely messze korát megelőzve olyan zenét produkált itthon, ami a progresszív értelmiség meghatározó zenei identitását is képviselte egyben.

A klisékkel szembeforduló, állandóan kísérletező attitűd megmaradt Ausztráliában is. Készített gospel és blues felvételeket vonósnégyessel, nagyzenekari rezesbandával, New Orleans-i jazzt vegyített magyar folklórral, a soult rappel keverte olyan neveken, mint a Godmothers, Grandmaster, Hungarian Rapsadits, Jump Back Jack stb.

Klubkoncertjeik legendás hírűek, nem véletlen, hogy sokak számára ő az ausztrál zenei élet középpontja. Zenészek nemzedékei nőttek fel a keze alatt és producerként is a legjobbak közt tartják számon.

A feleség: Tina Harrod
Tina Harrod Új Zélandon született. Gyökerei egyrészt a Csendes óceán szigetvilágába nyúlnak (Fiji ősök) illetve másik oldalról Wales-i felmenőkkel rendelkezik.

Állandó muzsika vette körül otthon is, így nem nagy csoda, hogy elég gyorsan a színpadon találkozhattunk vele. Egy viszonylag hosszabb szünet után huszas éveiben vált hivatásos énekesnővé. Különböző helyi formációk után valamikor a nyolcvanas évek végén indult Jackie-vel közös karrierje.

A Grandmasters Family Lore c. albuma Európában is siker volt, a következő Orszáczky Budget Orchestra néven jelzett Deep Down And Out c. anyag soul és r'n'b klasszikusok sajátos feldolgozásaival illetve néhány jellegzetes Orszáczky szerzeménnyel teli korong.
Tina időközben szerzőként is felnőtt. A 2005-ben Sydney-ben, New Yorkban és Budapesten felvett Shacked Up In Paradise egy kiforrott érett előadó mesterműve. Az idei európai turné keretén belül szerencsére élőben is élvezhetjük ennek a méltán népszerű formációnak az előadását.
Az aug. 6-i koncerten a bemelegítésről Magyarország talán legjobb hangú férfi énekese, a budapesti Barry White, Éliás Jr gondoskodik.

-Aretuska-

[2007.08.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még