2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Gallusz Niki sokat nem hezitált, bevállalta
Kapcsolatok
Pintér Tibor
Edvin Marton
Venyige Sándor
Gallusz Nikolett
Makrai Pál
Musical
Kapcsolódó események
Drakula
[2007. augusztus 16.
csütörtök 20:30]
Drakula
[2007. augusztus 17.
péntek 20:30]
Drakula
[2007. augusztus 23.
csütörtök 20:30]
Drakula
[2007. augusztus 24.
péntek 20:30]

Drakula három helyszínen készül a bevetésre

A nyári premierre készülő Drakula című magyar musicalben Gallusz Niki, Edvin Marton és Gesztesi Károly is szerepet kap. A csapat keményen próbál, hiszen szeretnék, ha a nézők páratlan élménnyel távoznának a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon tartandó előadásokról. A darab ősbemutatója augusztus 16-án lesz.

Június 27-én kezdték el a romantikus musical-dráma próbáját, amely Bram Stoker regényének színpadi adaptációja. A csapat naponta 7-8 órát gyakorol, és három helyszínen zajlik a felkészülés a Sziget Színház és a Szabad Tér Színház közös produkciójára.

Gigantikus díszletek közt elevenedik meg a vérszomjas gróf


- A prózai jelenetekkel kezdtünk, majd a Budapest Balettel közös részeket gyakoroltuk és folytattuk a díszletes próbákkal. Felállítottuk a díszleteket, ami gigantikusan nagyra sikeredett. Közel hét méter magas és három részből áll: középen van a Drakula kastélya, bal oldalt van a londoni, míg jobb oldalt az erdélyi jelenetek helyszíne – mondta lapunknak Venyige Sándor, a darab rendezője.

Hozzátette: a készülő musical nem annyira horrorisztikus, mint azt a címe alapján sejteni lehet, bár természetesen a történelmi hűség miatt elengedhetetlen vérszívó jelenetek sem hiányoznak belőle.

Pintér Tibor a Drakula, Gesztesi Károly, illetve Makrai Pál személyesíti meg a lelkész karakterét, míg az egyik lány szerepében Gallusz Nikolettet láthatja a közönség.

Egy harapásnyi a történetből

A musical elején Jonathan Harker, az ifjú angol ügyvéd azért utazik a Kárpátok közé, a hátborzongató várkastélyba, hogy nyélbe üsse Drakula londoni ingatlanvásárlásait. Még nem sejti, hogy miféle szörnyűséget szabadít ezzel a világra: a vámpír gróf ebben a nyugati metropolisban akar újabb áldozatokat szedni, újabb élőhalott segítőtársakat toborozni.

Miközben Harker a romos várban senyvedve tervezi reménytelennek tűnő menekülését, Drakula kísértethajója máris Anglia felé közelít, ahol két ártatlan fiatal nő készül a boldog házaséletre. Az egyik éppen Mina, Harker menyasszonya, aki kísértetiesen hasonlít a gróf 400 éve elhunyt jegyesére. Barátaiknak – egy holland orvosprofesszornak, egy ifjú angol nemesnek és egy amerikai kalandornak – minden bátorságukra és leleményességükre szükségük lesz, hogy elháríthassák a túlvilág pokoli támadását.

Óvakodjék hát a kedves és balszerencsés néző, és készüljön friss borzongásokra! A várkastély kapuja csikorogva kinyílik.

Edvin Marton, az „Ördöghegedűs”

Érdekesség, hogy Drakula lelkét Edvin Marton szólaltatja majd meg Stradivari hegedűjén. A világhírű hegedűművész az „Ördöghegedűs” szerepet alakítja, és ötször tűnik fel a színpadon.

- Szeretnénk a darab elejétől a végéig fenntartani az izgalmat, különleges effektek sora kelti életre a klasszikus rémtörténetet. Lesznek olyan csavarok benne, amit nem nagyon fog érteni a néző, hirtelen hogy kerül egyik helyről a másikra a bizonyos szereplő, sőt a szerelmi szálak is érdekesen alakulnak majd. Nagyon szép dolgok vannak a borzongató történetben – tette hozzá a rendező, aki akkor lesz elégedett a fogadtatással, ha a nézők azt mondják, de jó, hogy eljöttek.

S ha már maga Drakula gróf is ellátogat a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra, miért tenne másként a zenét és látványt kedvelő közönség? S bár nem valószínű, hogy hűvös lesz az éjszaka, nem árt garbót felvenni, ki tudja…

- Bíró Zsolt -

[2007.08.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még