2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Képek a hídról
Kiyo-Kito Taiko - dobshow
PASO avatja a kőröshegyi Viaduktot
Kapcsolatok
Pannónia Allstars Ska Orchestra (P.A.S.O., PASO)
Kiyo-Kito Taiko
Legnépszerűbb csengőhangok

Hello, Viadukt! - zenés völgyhídátadás Kőröshegyen

A kőröshegyi völgyhidat már szinte mindenki átadta: a gazdasági miniszter, motorosok, repülők és ki tudja még hányan avatták fel hivatalosan és nem hivatalosan Magyarország leghosszabb völgyhídját. Augusztus 4-én mi, egyszerű emberek is felmehettünk gyalogosan a szerkezetre. A sétálgatás után pedig kezdődtek a koncertek, majd zárás képpen jöhetett egy kis lézer- és fényshow.

Rengeteg embert érdekelt a koncertekkel és kajálással megspékelt hídavatás. Az egész napos programoknak köszönhetően az érdeklődők és a kerékpárosok egész nap fel-alá járkáltak a nemrégiben elkészült hídon. Sajnos a programban nem bocsátkoztak olyan részletekbe, hogy pl. este 6-kor már lezárják a hidat (mivel elkezdik építeni az esti tüzijátékot és lézershow-t), ezért akik kicsit később érkeztek, azokat már nem engedték fel az építményre.

Szóval a bejárás után irány a másik oldal, ahol már éppen nyomta a koncertet a Kiscsillag. Erről sajnos le is késtünk: egész Kőröshegy megtelt, mindenhol össze-vissza parkoló kocsik, hömpölygő tömeg. A színpadot a viadukt lábánál állították fel egy kisebb domb aljára, így hátúlról is tökéletesen lehetett látni mindent. A Kiscsillag után beszerelt a Pannonia Allstars Ska Orchestra, majd egy rövid köszöntő után megkezdődött az összegyűlt emberek szórakoztatása.

PASO a híd alatt

A PASO egy csehországi koncertet mondott le azért, hogy ott lehessen a hídavatáson. Az építésvezető még azt is elárulta, hogy rendőrségi kísérettel értek csak ide a fiúk. Annak ellenére, hogy a színpad előtti tér erőteljesen lejtett, nem volt semmi akadálya annak, hogy még így is megtáncoltassák az egybegyűlteket. Jó ötlet volt a PASO-t meghívni, remek hangulatot teremtettek és úgy nézett ki, hogy a közönségnek is tetszik: az egy órás műsort nemcsak a kéksapkás hídépítők táncolták végig, hanem a közönség fiatalabb és idősebb tagjait is mozgásra bírta a magyarosított ska muzsika.

A fiúk is élvezték a koncertet, ráadásként pedig eljátszották még a tuti dalukat, a Gagarint, amit némileg átírtak erre az alkalomra, így lett belőle Hello, Viadukt! A pörgős koncert után következett egy taiko dob-show.

Nos, jobb ötlett lett volna a Kiscsillag elé tenni a Kiyo-Kito Taiko nevű formációt, mivel dob-showjuk egy picit talán leültette a hangulatot (meg akkor elértük volna Lovasiékat). Egy picit erőltetett volt, ráadásul minden számnál átforgatták a színpadot, eközben pedig a "fődobosuk" beavatta a közönséget a taiko rejtelmeibe. Inkább bemutató volt ez, mintsem show. Viszont nem játszottak sokat, kb fél óra dobolás után következett is a fény- és lézerbemutató.

Meglepően igényesre sikerült a műsor: a híd lábait megvilágították, lézerrel rajzoltak rá képeket és mozgó árbákat, a tetejéről pedig lőtték a tűzijátékot. Nem volt túl hosszú (kb 15 perc,), de mindenképpen érdemes volt kivárni.

Augusztus 8-án pedig átadják a forgalomnak a viaduktot és attól kezdve csak kocsival lehet ráhajtani.

-nagymester-

[2007.08.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még