2024. május 18. | szombat | Erik, Alexandra nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Hooligans
Keresztes Ildikó
Hevesi Tamás
Kapcsolódó események
V. Gyarmati Vigasságok
[2007. augusztus 17. - 19. ]

Két napon keresztül vígadnak, a Hooligans is csatlakozik

A kétnapos Gyarmati Vigasságok elnevezésű programnak mindig kiszámítható időpontja van. Idén sem lesz ez másként, ugyanis újfent az augusztus 20-hoz a legközelebb eső hétvégét választották a szervezők.

Ennek tudatában a rendezvény dátuma augusztus 18-a és 19-e, helyszíne pedig Fehérgyarmat. Erre az eseményre minden olyan települést várnak, melyeknek az utóneve Gyarmat. S nem csak a Magyarországhoz tartozó településeket hívják és várják, hanem a határon túliak részvételére is számítanak. Az eseménynek helyt adó parkot –amely a központban található – a szervezők úgy rendezik be jurtákkal, hogy a vendégek úgy érezzék magukat, mintha egy honfoglalás kori faluba érkeznének meg. Erről pedig nem csak a látvány, hanem a kézművesek is gondoskodni fognak.

Állandó programok

A vígasságoknak állandó programjai is vannak, amelyek keretében az érdeklődők kirakodóvásárban nézelődhetnek és vásárolhatják meg azt, ami elnyerte a tetszésüket. A táncolni vágyók a táncházban és a néptánc oktatás segítségével mélyíthetik el tudásukat. Aki pedig a kézügyességét szeretné kipróbálni, annak a szervezők kézi kovácsolás, üveggyöngyolvasztás, fa-, szaru- és csontfaragás, fazekasság lehetőségét is biztosítják, ám ezek csak töredékei a számos programnak. A vendég települések múltjukkal és jelenükkel is megismertetik azokat, akik kilátogatnak a térre. Sátraikban kiállítást tartanak, a táncosaik pedig a hagyományos népi táncaikat mutatják be.

Az V. Gyarmati Vígasságok kultúrális programjainak a kiválogatásakor törekedtünk arra , hogy mind a fiatalok, mind pedig a középkorú látogatók megtalálják azokat a programelemeket, amelyek szórakozásukat szolgálják. A hagyományőrző népzene, néptánc mellett humoros előadások, könnyűzenei koncertek ,modern tánc, színházi kabaré, gyerekeknek bábelőadás és sok más érdekes program várja a vendégeket.Városunk és a kelet-magyarországi, szatmári tájegység ezer szállal kötődik a hagyományokat ápoló határon túli területekhez, ezért műsorunkat mindig kiegészítik a Kárpátaljáról és Erdélyből érkezett kézművesek, és fellépő művészeti együttese – árulta el lapunk érdeklődésére a rendezvény főszervezője.

Sztárvendéggel is kedveskednek

S hogy a vígasságok eddig sem egyhangú és unalmas színvonalát még magasabb szintre emeljék, így a délutáni megnyitó után a debreceniek sztepp- és írtánc programja mellett Keresztes Ildikó; a helyi Erkel Ferenc Városi Vegyeskar; este pedig a Hooligans együttes szórakoztatja a résztvevőket.

Augusztus 19-én Moldvából a gyimesi népzenét Gózon Éva, Molnár Előd és Németh László képviseli, de Porcsalmáról, Panyoláról, Csarodáról is várnak szereplőket. A 4 For Dance Nyíregyházáról, az íjászok Kürtgyarmatról jönnek. Az esti műsorban a helyi oktatási intézmények csoportjai mellett Hevesi Tamásnak is tapsolhatnak a nézők. Vasárnap 18 órakor kerül sor a városért munkálkodók kitüntetésére.

Aki tehát igazán tartalmas és színvonalas kulturális kikapcsolódás részese szeretne lenni, az mindenképp látogasson el az eseményre és élvezze a múlt és a jelen összefonódását. A felsorolt állandó programok és a sztárvendég mellett természetesen még rengeteg lehetőség várja az érdeklődőket, ezekről bővebb információ is beszerezhető. Rajta hát, irány a Gyarmati Vígasságok!

– Havassy –

[2007.08.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK koncertjegy [2024.05.17.]
SÜRGŐS HITELEK zenész » vonós [2024.05.16.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még