2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
MUSE
Kapcsolatok
Muse
Legnépszerűbb csengőhangok

Magyarországra jön a neves brit rockzenekar

Az európai turné keretein belül Budapestre is ellátogat Matthew Bellamy, Chris Wolstenholme és Dominic Howard, vagyis a Muse. A méltán népszerű brit rockzenekar nemcsak az öreg kontinensen népszerű, szeptemberben az Egyesült Államokban és Kanadában koncerteznek, de ebben az évben megjárták már Dél-Koreát és Japánt, valamint felléptek Ausztráliában és Kínában is.

A Muse a mai formáját és nevét 1997 óta tartja, a rocktrió első zenekari próbálkozása valamikor a tinédzser koruk elején kezdődött. A három fiú az angliai Devon megyében található Teignmouth kisvárosból indult, itt zenélgettek először még csak unaloműzés céljából – és állítólag azért, mert az unalmas településen nem volt semmilyen más szórakozási lehetőség. Feltörésüket egy helyi zenekari versenynek köszönhetik, ahol botrányos viselkedésükkel és kinézetükkel saját maguk legnagyobb meglepetésére nyertek.

Ez volt az a fuvallat, amikor rájöttek arra, hogy ideje lenne komolyabban venni a zenélést, és elkezdtek kisebb bárokban, klubokban muzsikálni. Egy ilyen fellépésen fedezték fel őket, és ahogyan az már csak a mesékben is lenni szokott, rögtön szerződést is ajánlottak nekik.

Rocket Baby Dollsként indultak


Az eredetileg Rocket Baby Dolls néven alakult csapat első lemeze 1998-ban jelent meg, érdekesség, hogy annak borítóját a dobosuk, Dominic Howard tervezte – igaz, ez még csak egy LP volt. Az első nagylemezük 1999-ben a Showbiz volt, és röviddel a megjelenés után máris turnézni indultak az Egyesült Államokban a Foo Fighters és a Red Hot Chili Peppers előzenekaraként.

A fiúk 1999 és 2006 között négy albumot jelentettek meg, az említett Showbiz mellett az Origin of Symmetry-t 2001-ben, két év múlva az Absolution-t, majd 2006-ban a Black Holes and Revelation jött ki. A tavalyi album pedig nemcsak az angliai chart-on, hanem számos európai és ausztrál listán is első helyen rajtolt, de az európai kontinensen is milliós példányszám fogyott belőle, de 2006 Legjobb Élő Bandája lett az ’Revelation-nal a zenekar.

A szakmai díjakban sem szegény Muse június 16-án és 17-én még a hetvenötezres Wembley stadiont is megtöltötte, sőt a „Brit Awards” után a banda bejelentette, hogy felkérték őket a július 7-i - szintén a Wembley-ben rendezett - Live Earth koncertre, amit sajnos egy előre leegyezetett fesztivál miatt kénytelenek voltak lemondani.

Budapest előtt Zágrábban lépnek fel

A rockhármas a szeptemberi hónapot az Észak-amerikai turnéjának szenteli, majd ezt követően októberben látogatnak el Európába. Budapesten is adnak egy koncertet október 10-én a Sportarénában. A magyar főváros előtt Zágrábban és Belgrádban, utánunk pedig Kijevben, majd Moszkvában lépnek fel. Október végén a Las Vegas-i Vegoose fesztivál sztárvendégei lesznek, majd újabb turné következik, novemberben Ausztráliába utaznak.

A hírek szerint már az új lemezen is dolgoznak, amelyen elektronikus vagy dance hangzást is bevesznek az eddigi ritmusok közé, sőt, gondolkodnak abban a verzióban is, hogy egy-egy dal mellé komplett nagyzenekart szerződtetnek. Tehát mindenképp újítanak, a szabadság garanciáját pedig az adja a Muse-nak, hogy valószínűleg maguk lesznek az album producerei is.

-ej-

[2007.09.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még