2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
VG.hu
Kapcsolatok
Magyar Rádió
Legnépszerűbb csengőhangok
MR2-Petőfi Rádió
MR3-Bartók Rádió
Kossuth Rádió

Elkészült a Magyar Rádió új arculata: változik a koncepció

A Magyar Rádió (MR) 2007. augusztus 15-étől megújult arculattal jelentkezett.

"Az arculatváltás vizuálisan is tükrözi célunkat, hogy a minőségi tartalmakat sugárzó közszolgálati rádió megbízható társa lehessen minden korosztálynak. Ezt műsorkínálata és tartalmi sokszínűsége mellett formai megújulással is egyértelművé kívánjuk tenni. Az adók identitásának újrafogalmazásával és a tartalmi megújulással szoros összhangban egy több hónapon át tartó folyamat eredményeképpen alakult ki a koncepció.

„Célunk az, hogy ne csupán arculatot, hanem a tartalmi, személyi megújulás kapcsán új márkát is építsünk. Az MR új arculata az az egységes vizuális rend, amellyel ezután megjelenünk a nyilvánosság előtt" - mondta Such György az MR elnöke.

Új nevet választottak


Az új arculattal egyidőben a Magyar Rádió 2007. augusztus 15-étől új névhasználatot vezet be. A közszolgálati rádió a jövőben az MR elnevezést, az adók az MR1-Kossuth Rádió, MR2-Petőfi Rádió, MR3-Bartók Rádió megnevezést használják.

A névhasználat változását az elnök azzal indokolta, hogy a küszöbön álló digitalizáció korszakában, az MR csatornáinak száma várhatóan növekedni fog. „Az adók neve mellett megjelenő MR jelölés a jövőben minőségi védjegyként garantálja a közszolgálati rádiót jellemző magas színvonalat, és összekapcsolja az önálló szerkesztési elveket követő, eltérő hallgatóságot vonzó, markánsan egyedi csatornákat”, hangsúlyozta az elnök.

Az 2007. augusztus 15-étől használt új arculat legfontosabb jellemzőjeként a letisztult és egyszerű formájú új MR logó mellett hangsúlyosan jelennek meg az adók önállóságát, hallgatóságukra szabott egyedi hangját és stílusát kifejező saját logók.

A szavak ereje

Az MR1-Kossuth Rádió új struktúrájának lényege a kiszámítható műsorszerkezet. Új, korszerű hangzásvilágban, mindig ugyanabban az idősávban hallható percre kész aktualitásokkal várják a műsorvezetők színes, hiteles műsoraikkal a hallgatókat. A hírek, hírfolyamok, Krónikák pontossága és elfogulatlansága teszi az MR1-Kossuthot az ország fő hírszolgáltatójává.

Az MR1-Kossuth Rádió törekvése, hogy olyan legyen, mint egy megbízható és tájékozott ismerős, akivel szívesen találkozunk. Az MR első számú adója az emberi hang, a beszéd, a hírek, vélemények és a kultúra fóruma, amely reményeink szerint valódi hátteret tud adni közös beszélgetéseinkhez. Az adó vizuális megjelenése ezt a törekvésünket hivatott tükrözni.

Nagyon zene

Valamennyi adó közül a legmarkánsabb tartalmi változás az MR2-Petőfi Rádióban történt. A fiatalok adója új hangnemben, új műsorstruktúrával a fiatal korosztályt szólítja meg, amelyben a zene játssza a főszerepet. A változatos összeállítás Európa és a világ minden tájának legfrissebb és legsikeresebb zenei kínálatát mutatja be, külön hangsúlyt fektetve a fiatal hazai tehetségekre. Olyan minőségi zenéket sugároz az MR2-Petőfi, amely más országos rádió kínálatában nem szerepel. A napszaknak megfelelő sávos szerkesztésben a zene mellett az életmóddal kapcsolatos, kulturális és közéleti információk kapnak helyet könnyed, izgalmas csomagolásban.

A klasszikus zene rádiója

A klasszikus zene rádiója frissebb, személyesebb hangvétellel, a mai életvitelhez igazodó műsoraival küldetésének tartja a klasszikus zene népszerűsítését mind szélesebb körben. A változatos zenei program mellett a megújult klasszikus zenei és kulturális magazinműsorokkal, világsztárok exkluzív koncertfelvételeivel, jazz-összeállításokkal és a BBC szerkesztésében szóló Notturnóval minden korosztály számára a legigényesebb válogatást kínálja az MR3-Bartók Rádió.

- VGO -

[2007.08.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még