2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Papp Daisy: Százszorszép
Kapcsolatok
Papp Daisy
Legnépszerűbb csengőhangok

Százszorszép énekesnő - bemutatjuk az albumot!

Nemrég jelent meg Papp Daisy legújabb - Százszorszép - lemeze, amelyet most az énekesnő mutat be olvasóinknak.

"Általában úgy születnek a dalaim, hogy gyűlik bennem valami érzelemkavalkád-vulkán, amely nyilvánvalóan alig várja, hogy elég energiája legyen, hogy végre a felszínre törjön. Ilyenkor szerencsés ha otthon vagyok. Akkor bármelyik adott pillanatban oda tudok menni a zongoramhoz. Leülök és csak úgy kijön belőlem, mint a vulkán.

A zongorán van egy kis magnó amit bekapcsolok mikor leülök, mert volt már úgy, hogy nem emlékeztem, a vulkánból mi jött ki. Legtöbbször úgy születnek a dalaim, hogy a zenével együtt jön a szöveg is. Ritka, ha utólag kell cserélni valamilyen szót. Eléggé megdöbbentô ez ám számomra is, mivel a magyar nyelv az apa-nyelvem. Sokszor fájdalmas egy ilyen szülés, s fáradt vagyok utána. Az új lemezemen van két dal, amely a közreműködésem nélkül született." - avatott be a dalok születésébe az énekesnő.

Halk zene szól az éjszakában
Ez egy régi dal, mely a hatvanas években a budapesti éjszakában járta sikeres útját. Koródi Iván egy kedves barátom írta, aki idén ünnepelte a 70. születésnapját. Mindig nagyon tetszett ez a dal. Juhász Attlia Jack, a Club 54 zeneszerzôje és zenei vezetôje nagyon szépen meghangszerelte mai hangzással, így a latin/flamenkó keveréke és a lassú intró szép kezdete a lemeznek. Rögtön lehet hallani a hangomat is, így a hallgató máris tudja, mire számíthat.

Úgyis tudom
A kiadóm szerint ez a sláger. Ezzel a dallal azt szeretném kifejezni, hogy igenis vannak találkozások az élet folyamán, amikor az ember érzi, hogy ez most valami egész más, hogy nincs menekülés, mert megszakíthatatlan a kapcsolat valamiért, valamilyen oknál fogva. De az elején nehéz felvállalni a másik előtt, hogy végtelenül belezúgtunk, mert bátortalanul félünk, nehogy elriasztjuk a másikat, ha bevalljuk az igazat. Így ezzel a dallal el lehet mondani valakinek, aki rendkivül kedves és különleges számunkra, hogy mire vágyunk, mert azt álmodtuk, hogy együtt vagyunk, maradunk örökké, s ráadásul van odafenn valaki, aki vigyázz ránk! Szerintem mindannyian arra vágyunk, hogy igazi érzéseinket felvállalhatjuk és a másik ezt még dijazza is.

Ha kell
Ez a dalom a fiamnak íródott. Akinek van gyermeke, tudja, milyen érzés is ez. Bármi is van, bármi is lesz, a gyermek nagy kincs! Olyan kincs aki megmarad! Egy hölgy egyszer azt mondta nekem: "Szeretők jönnek mennek. De a gyermek mindig megmarad!" Azért is írtam ezt a dalt, hogy minden gyermek tudjon róla, hogy ő mindig fontos marad.

Nem hinném
Mindenki keresi az igazit. Egy idő után kiderülnek az apró hibácskák. Sebaj. Amikor azonban mindent megtettünk, hogy a kapcsolatunk életben maradjon és valóban nincs már mit tenni, minthogy kérdezni, hogy a másik vajon tudja-e, mit veszíthet. Amikor az ember már sokat eltűrt, elnézte, hogy a másik nem mindig őszinte vele, el kell gondolkozni rajta, hogy mindez meddig mehet így. Szerintem nem kell pazarolni az időt senkire, aki nem hajlandó döntést hozni! Döntést a kapcsolatért és a közös jövőért! Aki nem dönt, nem akarja igazán a kapcsolatot! Aki a kapcsolat ellen dönt, menjen csak el! Mindkét esetben csak nyertél!!!

Új élet kezdődik
Az ötödik nóta arról szól, hogy el kell engedni a régit – akár a biztonságos partot – ahhoz, hogy új partokhoz érjünk. Van amikor az ember váltani szeretne vagy úgy érzi, hogy kinőtte az eddigi életét. Valóban el kell engedni a régi fájdalmakat. Meddig kell nyalogatni egy sebet? Viszont amikor megfogalmazzuk a vágyainkat tényleg oda kell figyelni, mit kérünk, kivánunk, nehogy megvalosuljon valami át nem gondolt vágyunk. Ezzel a dallal magamat is probáltam motiválni, bátoritani. Bölcsességekkel van tele.

Érted elvinném a felhőt
Amikor valóban szeretünk valakit, bármit megtennénk érte. Még azt is megprobáljuk, ami szinte lehetetlen. Igazán mindenkinek kivánok egy ilyen szerelmet. Még magamnak is.

Várom a nagy őt
Szerintem megérezzük azt, amikor szembe jön a valódi egyetlen, a nagy Ő. Erre viszont elég érettnek kell lenni, hogy ne szúrjuk el, amikor megtörténik. Hosszú út ez, mire megismerjük saját magunkat, erősségünket, gyengeségünket, vágyainkat. Meg az is elég sok időt igényel, hogy ezeket bevalljuk magunknak és felvállalaljuk a világ előtt. Az erős hitünk segít minket, hogy ne adjuk fel, hanem jelentsük ki azt, hogy még mindig várjuk a nagy Ôt. Azt mondják, a kimondott szónak varázsereje van. Remélem megtaláljak egymást!

Mért nem éreztem meg előre
A nyolcadik felvételt Nagy Tibor írta. Nem tudtuk igazán, hogy mit kezdjünk a dallal. Nagyon megtetszett nekem a szövege, amelyet S.Nagy István írt. Így fel volt adva Jacknek a lecke, hogyan is zenésítse, hangszerelje meg úgy, hogy beleférjen a lemez koncepciójába. Country dal lett belőle! Sohasem gondoltam, hogy ilyesmit elénekelek majd. De nem bántam meg. Nagyon aranyos és szerintem elég sokan vagyunk akik így gondolkodnak… Bármikor meghallom nevetnem kell, mert annyira vicces számomra!

Az életünk
Az a vágy, hogy megoszthassuk az életünket, a fájdalmainkat, reményeinket az ember történetében mindig is létezett. Mindig is volt aki kereste az élet mélyebb értelmét. Abban reménykedünk mindannyian, hogy legyen valaki, akivel úgy megértjük egymást, hogy valóban felrepül a szívünk, ha a másik hozzánk ér. Már Teréz anya is írta, hogy az élet egyetlen esély. Szerintem is így van. Ezt sosem szabad elfelejteni!

Az élet vonatán
Egy tinédzser fiúnak íródott. Egyik éjjel hazafelé tartottam. Összel már elég hideg volt úgy éjfél körül, mikor egy autópálya fellett áthajtottam a felüljárón. Nem hittem aszememnek: Ott ült a korláton egy alak. Mögöttem jöttek, úgyhogy tovább hajtottam kényszerből, de ahogy tudtam megfordultam. A hídszerűű építményen a vészvillogót bekapcsolva kiszálltam a kocsimból és szóltam az ismeretlenhez. Egy nagyon helyes srác ült ott remegve a külső és belső hidegtôl. Kezdtünk beszélgetni. Otthon megverte az apja a 17 éves fiút. Annyira összegyűltek a feje fölött a viharfelhők, hogy élni sem akart. Mikor már összebújva mindketten fáztunk sikerült rábeszélni, hogy menjünk innen valahová, ahol meleg teát ihatunk. Nagyon örültem a találkozásunknak. Ô is.

Nélküled
Már az elözô lemezemen is szerepelt. Ott viszont zongorán kisértem magam. Szép mondanivalóját feldolgoztuk. Bársony Bálint szaxofonozik a dalban. Vannak akik az esküvôjükön ezt a dalt választják mikor egymás újjára huzák a gyűrűt. Általában iyenkor szem nem marad szárazon. A dalt akkor írtam, mikor egyszer azt hittem, hogy megtlaláltam az igazit,abban a reményben, hogy én is lehetek számára mindaz,ami elhangzik e felvételben.

Megtettem mindent
A dalban én zongorázom. Bátorítani szeretnék ezzel mindenkit, hogy amikor már felmerülnek ehhez hasonló gondolatok, át kell értékelni a kapcsolatot. A tapasztalat azt mutatja, hogy ezek a gondolatok, ha már egyszer felmerültek, nem múlnak el többé. Csak az időmúlik, napok, hetek, akárcsak évek. De végezetü kutyábol nem lesz szalonna…

Volt egyszer egy szerelem
A legspirituálisabb dal a korongon. Arról szól, hogy egy elözőéletben volt egy szerelem. A lélek mint az új testünk lakója,emlékekkel születik az új inkarnációba. A hagyomány szerint léteznek valóban rengeteg olyan befejezetlen kapcsolatok,melyek az új inkarnácíóban újabb esélyt kapnak, hogy rendezőjenek. Ha többszörösen elmulasztjuk a lehetőéget,egyre nehezebbé válik a feladatunk. Hiszek a reinkarnácíóban és a vele járó feladatokban. A mindennapokban próbálom megoldani a múlt és jelen kihivásait.

Nem hinném – másképp
A negyedik track zongora változata. Azért van a lemezen, hogy megmutassam, hogyan születnek meg nálam ezek a dalok. Így lehet azt is érezni, hogy Juhász Attila Jacknek micsoda kifinomúlt tehetsége van és hogyan tanítja meg járni a gyermekeim, ha abbó indulunk ki, hogy a zenéim a gyermekek és Jack az a nevelőapuka, aki úgymondd felneveli őket.

- Havassy / Kemper T. -

[2007.09.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még