2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ezt is megéltük: operát írtak Anettkáról
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Budapesti Gitárfesztivál
[2007. augusztus 25.
szombat 17:00]

Anettka zenei karrierre készül?

Elkészült, és hamarosan a premierjét is megtartják annak az operának, amelyet Anettka ihletett. A kortárs mű nem konkrétan a médiaszemélyiségről szól, hanem egy fikció, de a történet alapjai mégis Fehér Anetthez köthetőek.

Mint arról már korábban hírt adtunk: kortárs opera készül Anettkáról. Az oratorikus formájú, tehát díszletek nélküli mű azóta pedig elkészült, és hamarosan színpadra is állítják a darabot. Az ősbemutató szeptember negyedikén, Anettka külön kérésére Salgótarjánban lesz a József Attila Művelődési és Konferencia-központban este hétórától.

A történetnek két főszereplője van, egy zeneszerző és maga Fehér Anett, aki nem médiaszemélyként, hanem történelemtanárként jelenik meg a műben (eredetileg is történelem-orosz szakon végzett Egerben Anettka – a szerk.).

A libretto alaptémája nagyon egyszerű: A zeneszerző öngyilkos akar lenni, de találkozik a történelemtanár Anettkával egy parkban, aki lebeszéli a tettről, és visszaadja az életkedvét. Erre a zeneszerző felbátorodik és megírja művet a megmentőjéről. Így születik meg a darab csattanója: operát írnak az operában.

- Az én szerepem csak annyi az egészben, hogy ott ülök majd a nézőtéren, és nagyon drukkolok, hogy minden jól sikerüljön. És persze, hogy tetsszen annak a közönségnek, akik kíváncsiak a kortárs operára – nyilatkozta Anettka a Vivának. – Hazudnék, ha azt mondanám, hogy rendszeres operalátogató vagyok. Éppen ezért én is meghökkentem, amikor Bartos úr előállt a librettóval. Kerestem is rögtön a kandi kamerákat a lakásban, hogy biztos így van ez? Nem valami átverés? De aztán kiderült, hogy nem. Az én ötletem csak annyi volt, hogy Salgótarjánban legyen a bemutató – tette hozzá a médiasztár a zenetévé műsorában.

Anettka másodállást is vállal

Egyébként a darabot azért a nógrádi megyeszékhelyen mutatják be, mert Anettka is itt született, „másodállásban pedig” ő a megye Jószolgálati Nagykövete is.

Fehér Anett személyesen nem fog szerepelni a zeneműben, hanem egy hivatásos operaénekes, Marton Kovács Katalin fogja őt alakítani, az öngyilkosjelölt zeneszerző szerepében pedig Tomahidi László basszusénekest láthatjuk majd. A műben a Salgótarjáni Szimfonikus Zenekar szolgáltatja majd a zenét, a kórust pedig a Nógrádi Pedagógus Vegyes Kar adja.

Az opera ötlete egyébként Bartos Tibor szövegíró fejéből pattant ki, a darab rendezője pedig a műsorvezető korábbi médiaiskolai tanítványa, Gerencsér Tamás lesz. Az Anettka opera producere információink szerint a médiaszemélyiség férje, Forgách Rezső lesz.

-ej-

[2007.08.30.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még