2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Fókusz műsorvezetője zenél az Omega előtt?
Bevásárlóközpontot neveztek el az Omegáról?
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Omega
Molnár György (Elefánt)

Az Omega Elefántja keresztelővel ünnepel

Zenerégész sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb zenei eseményeit. Tekintsük meg, mi történt szeptember 12-én! 

Mária, Guidó, Gujdó, Ibolya, Irma, Marion, Szabolcs, Tóbiás, Virág napja van.

Ma ünnepli születésnapját az Omega együttes legendás szólógitárosa, Molnár György, akit a legtöbben „Elefánt” néven ismernek. Ám a jeles eseményen ezúttal nem csak ő lesz a főszereplő.

Idén kicsit többen leszünk szeptember 12-én, ugyanis a születésnapom egybeesik a 8 hetes kisfiam keresztelőjével – mondta a zenész. A családtagokkal és a szűk baráti körrel együtt körülbelül negyvenen ünnepelünk majd. Molnár György kisfia július 13-án látta meg a napvilágot, és az első pillanattól kezdve elbűvölte a zenészt. Születése óta szinte minden körülötte forog, s bár az Omega rendszeresen fellép, Molnár György igyekszik minél több időt tölteni a családjával.

Azóta csak ő létezik – mondta a büszke apa, s nevetve hozzátette: Álmos a neve, de nem csak ő, hanem én is állandóan álmos vagyok, mert a kisfiam minden időm lefoglalja. Persze most már azért egyhuzamban akár négy órát is végigalszik, és csak annyit sír, amennyit kell. Mert ugyebár ő így kommunikál és a szülőknek az a dolguk, hogy megfejtsék, mit szeretne. Eleinte még nehézkesen ment a dolog, ám gondos apa lévén Elefánt hamar megtanulta az újszülöttek nyelvét. S most, hogy már Álmos kicsit nagyobbacska lett, könnyebb szívvel megy el otthonról a fellépésekre is.

Molnár György 1968 óta zenél az Omega csapatával. A népszerű rock együttes augusztus 4-én két és fél órás megakoncerttel ünnepelte fennállásának 45. évfordulóját. A csapat a Hungaroringen lépett fel nagyjából 20-25 ezer ember előtt. A közönség lelkes volt és mi is azok voltunk – mesélte Elefánt. Ez egy kölcsönös játék: már az első pici visszajelzés megsokszorozza a zenész teljesítményét és affinitását. A hangulat nagyon jó volt, a helyszínen felállított hatalmas kivetítők pedig még impozánsabbá tették a koncertet.

Az együttes számára persze ugyanilyen élmény volt az idei nyár többi fellépése is. Szívesen idézik fel mind a pécsi, mind a győri koncerteket, melyek közül az utóbbin 60-70 ezer ember előtt zenéltek. Nemrég Drezdába is ellátogatottak, ahol egy filmfesztivál keretében szórakoztatták a lelkes közönséget. Utoljára 25-26 évvel ezelőtt léptünk fel itt – mondta a gitáros. A helyszín nagyon érdekes volt, a színpad az ártér területén állt, amfiteátrum jellegű nézőtérrel. Nagyon sokan voltak, igazi többgenerációs közönség gyűlt össze: a nagypapák, a szülők és az unokák együtt jöttek el a koncertünkre.

Bár a csapat most egy ideig nem vállal fellépést, több tervük is van a jövőt illetően. Ha minden jól megy, legközelebb Lengyelországba utaznak egy két vagy három állomásos koncertsorozat erejéig, ezt követően pedig Szentpéterváron és Moszkvában élvezheti zenéjüket a közönség. Ám, hogy mikor lesznek a fellépések, arról csak annyit mondott Molnár György, hogy ha november vége felé nem sikerül megszervezni, jövő májusra tolódik a dolog. Addig pedig minden idejét kisfiával és feleségével tölti, akik bearanyozzák élete minden pillanatát.

- Pogonyi Nóra -

Események:

1975 Megjelent a Pink Floyd Wish You Were Here című albuma.
1998 Élőben közvetítette a DirecTV Shania Twain koncertjét.
2000 Több Led Zeppelin dalt dolgoztak fel a Majdnem híres című film betétdalaihoz, többek között a That's The Way címűt is.

Született:

1583 Girolamo Frescobaldi itáliai zeneszerző
1924 Yma Sumac perui énekesnő. Ismertebb dalai: Taki rari, Bo Mambo.
1936 Tatiana Troyanos 1938, amerikai opera-énekesnő
1949 Molnár György gitáros, zeneszerző Omega tagja.
1954 Scott Hamilton, szaxofonos, jazz zenész (Pályáját a 70-es években Benny Goodman zenekarában kezdte, azóta is kitart a mainstream dzsessz mellett.)
1972 Liam Gallagher angol zenész az Oasis együttesből.
1986 Emmy Rossum amerikai színész és énekesnő

Elhunyt:

1733
François Couperin francia zeneszerző.
1764 Jean-Philippe Rameau francia zeneszerző.
1997 Stig Anderson, az Abba producere
2003 Johnny Cash énekes, zeneszerő
2004 Kenny Buttrey dobos

[2007.09.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még