2024. június 12. | szerda | Villő nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ákos dalok a Majom ketrecében?
Képgalériák
Majom a ketreceben - főpróba
Kapcsolatok
Ákos (Kovács Ákos)
Legnépszerűbb csengőhangok

Majom a ketrecben – Az első kettő

Két előadással mutatkozott be augusztus végén a Majom a ketrecben című zenés darab Gödöllőn. Mint arról korábban már hírt adtunk: a darab különlegessége, hogy tizennyolc Ákos dal is felcsendül benne.

A nagy érdeklődésre való tekintettel újabb előadásokkal jelentkezik majd a Majom a ketrecben című zenés produkció. Egyelőre csak annyi biztos, hogy valamikor a nyár végén, vagy az ősz elején mutatják be a művet Gödöllőn a Petőfi Sándor Művelődési Központban.

A darab írójának és zeneszerzőjének, Horváth Zoltánnak és Lencsés Balázsnak nem ez az első közös munkája, korábban már két rockoperát, a Hamletet valamint a Helka és Kelént is közösen készítettek el. Ezeknek a műveknek Zoltán a dalszövegeit írta.

- Sokat utazok autóval, ekkor általában cd-t hallgatok, amik között elég sok Ákos van, mert a darabtól függetlenül is szeretem a dalait. Ilyen zenehallgatás mellett az ember általában nem figyel a szövegekre, sokszor csak öntudatlanul énekli őket, de különösebben nem értelmezi. A korábbi dalszöveg-írásaim miatt azonban mégis elkezdtem figyelni a szövegekre, és először az tűnt fel, hogy néhány dal duettként is minden szövegváltoztatás nélkül megállná a helyét .– mondta el lapunknak Horváth Zoltán.

- Természetesen ezek között volt néhány mindenki által ismert dal is, amelyek meghatározták az egész történetet. Olyanok, mint a Keresem az utam, a Hello, az Ölelj meg újra, a Láss bennem mást vagy éppen a Majom a ketrecben – tette hozzá az író.

Zoltán a dalokat hallgatva arra is felfigyelt, hogy mennyire illik egymáshoz néhány, mind zeneileg, mind pedig szövegileg is. Ekkor már tudatosan csak Ákost hallgatott, főleg válogatáslemezeket, és így kezdett korvonalazódni a fejében egy olyan történet, mely önállóan is megállná a helyét.

Ezt követően már a keresés szándékával hallgatta végig az összes Ákos dalt, és így választott ki mintegy harmincat. Ezeket kötötte össze prózai részekkel úgy, hogy a zeneszámok minden változtatás nélkül lehessenek a történet részei. A szelektálás alatt természetesen csökkent a dalok száma, de a munka sikeres volt, hiszen megszületett a Majom ketrecben szövegkönyve.

-ej-

[2007.08.30.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.12.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.09.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
Végre, a stílus kedvelőinek örömére...

Hibátlan klubkoncertet adott Marco Mendoza
Újra ellátogatott hozzánk Marco Mendoza és ismét...

30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
Dimash nagykoncert Budapesten
Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
Éjszakai bevetésen jártunk a Totális Metállal - képriport
A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
beszámolók még