2024. május 2. | csütörtök | Zsigmond nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Poverty's No Crime: Save My Soul
Kapcsolatok
Poverty's No Crime
Legnépszerűbb csengőhangok

„Az életben előforduló nehéz időszakok mindig a jövőnek adnak esélyt”

A német progresszív metal elit együttesei közé tartozik a Poverty's No Crim, amely eddig öt albumot tud maga mögött. Mindegyik kiváló kritikákat kapott, és a zenei közvélemény a nyolcvanas évek közepe óta megkülönböztetett figyelemmel kíséri munkásságukat. Most egy új albummal jelentkeztek, amely a Save My Soul címre hallgat.

Az intelligens és technikailag elsőrangú muzsika iskolapéldájaként tartják számon a Poverty's No Crime-t. Majd négy év szünet elég időt adott a formációnak arra, hogy kreativitásukat fokozzák, és új utakat keressenek. Ennek eredményeként született meg a Save My Soul, egy átgondolt, változatos és nagyon is izgalmas lemez.

Változatos, de tipikus

A Save My Soul nem hagy kétséget afelől, hogy a muzsikusok nemcsak emberileg váltak felnőtté, hanem zenekarként is. A Poverty's No Crime folytatta és finomította azt a tőlük megszokott és sikeresen működő dalírási hagyományt, miszerint az öt zenekari tag hozza a saját ötleteit és közösen csiszolják végleges formába a nótákat. Ahogy Heiko Spaarmann bőgős jellemezte: "Ezért van az, hogy az album egyfelől nagyon változatos, másrészt pedig tipikusan Poverty's No Crime." Szerinte a legjobb dalok a korongról a Your Eyes, a From A Distance, és a címadó darab a húzós riffjeivel, csodaszép melódiáival és emlékezetes énekszólamával. Mindezek mellett a zenészek egy új és eddig szokatlan területre is léptek: a The Torture hangzása a mélyrehangolt gitárjaival a gonosz és a heavy között van, ennek a nótának a munkacíme Doom volt, eltaláltan jellemezte is a szám hangzását.

Helyenként még érzelmes is

A lemez egy másik nagyon jól sikerült felvétele a The Key To Creativity, amely a vájtfülű kritikusok szerint akkora sláger lehet, mint akár egy Marillion nóta. Spaarmann állítja, hogy a lemezírás munkálatai során nem fordítottak kiemelkedő gondot erre a darabra, éppen ezért meglepő volt, mikor a végeredményt meghallották. Kimondottan fülbemászó dallamok, érzelemmel teli ének, és kitűnő kórusok formájában köszönt vissza a nóta. Ez a dal a PNC érzéseit adja.

Mély üzenetek a versekben

A dalok az emberi lélek sötét oldaláról szólnak. "Olyan dolgokat elevenítünk meg, mint a félelem, kétségbeesés, és reménytelenség. De egyúttal utat is mutatunk, hogy ebből a negatív hangulatból kreatív irányba forduljunk." A dalszövegeket író Volker Walsemann így folytatta: „A lemez üzenete annyi, hogy az életben előforduló nehéz időszakok mindig a jövőnek adnak esélyt. Ha a poklon mégy keresztül a dolgokat más szemszögből fogod látni, és az életedet értelmesebben fogod élni, valahogy meg kell törnöd a rajtad ülő átkot, hogy megszabadítsad magadat a lelki visszahúzó erőtől."

A banda a dalokat egy számukra új stúdióban az Area 5-ben rögzítette, s olyan szakember irányította a munkákat, mint Tommy Newton (Gamma Ray, Angra). A válsztás úgy tánik remek volt, mert a zenekar eddigi legváltozatosabb albuma születhetett meg, amely biztosan elnyeri majd a stílust kedvelők osztatlan elismerését.

– Record Express/Havassy –

[2007.08.31.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még