2024. július 3. | szerda | Kornél, Soma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolatok
A38 Hajó
Erik Sumo Band
Žagar
Másfél
Legnépszerűbb csengőhangok

Budapest Varsóban vendégszerepel

Varsóban mutatkozik be fővárosunk szeptember 5-7 között az A38 Hajó által kezdeményezett My city fesztiválsorozat keretén belül. A Fővárosi Önkormányzat által támogatott kulturális rendezvényen számos magyarországi zenekar is fellép majd.

Az Én városom/My city fesztivál egyik legfontosabb célja, hogy megismertesse egymással a különböző városokat. A települések kultúráját egy- egy közismert helybéli személyiség közreműködésével, sajátos szemszögből igyekszik bemutatni, nagy hangsúlyt fektetve többek közt a zenei életre is.

A My city fesztiválnak tulajdonképpen az a lényege, hogy a városok igazi kultúráját, elsősorban az ifjúsági és szubkultúrákat mutassa be – mondta Vasák Benedek a zene.hu-nak. Az A38 marketinges munkatársa hozzátette: nagyon erős ifjúsági élet zajlik Budapesten, és ebben a zene kulcsfontosságú.

Az A38 Hajón eddig két város, elsőként Prága, majd Varsó kultúrájával ismerkedhettek meg a magyar lakosok, szerdán pedig Budapest mutatkozik be a lengyel fővárosban. A háromnapos rendezvényen Jancsó Miklós filmrendező és forgatókönyvíró, valamint Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere kalauzolja a varsóiakat Budapest kultúrájának színes forgatagában.

Az egész fesztiválkoncepció arra épül, hogy egy ember mutatja be a várost. A Varsói Fesztivál esetében Jancsó Miklós lesz a rendezvény fővédnöke – mondta Vasák Benedek. Lengyelországban Jancsónak nagy kultusza van és meglepően nagy a rálátása a budapesti kultúrára. Az elmúlt 10 évben készült Jancsó-filmekben például megfordul a félig avantgard, félig underground magyarországi könnyűzenei élet színe-java.

A színház, a film és a képzőművészet mellett a My city valóban gazdag zenei programokat kínál. Hazánk könnyűzenei életét többek közt az Erik Sumo Band, Kiss Erzsi, Tudodósok, Barabás Lőrinc Elektric, Masala Soundsystem, Másfél, Zagar, Village Kollektív, DJ Infragandhi, valamint Cadik és MC Zeek mutatja be Varsóban.

A zenei élet bemutatásával kapcsolatban elsősorban arra helyezzük a hangsúlyt, hogy aránylag könnyebben befogadható zenéket játszó együtteseket szerepeltessünk. Varsóban kint lesz például a nemzetközi áramlatoknak megfelelő, kicsit newjazzes, elektronikus zenét játszó Barabás Lőrinc Elektric is. – árulta el Vasák Benedek, majd hozzátette: igyekszünk minél változatosabban összeállítani a programot.

Az egyre népszerűbb My City fesztiválsorozat folyamatosan új városokat hódít meg. Fővárosunk Varsó után jövőre Amszterdamba látogat, illetve ugyanebben az évben Moszkva mutatkozik be Budapesten.

- A38 / Pogonyi -

[2007.09.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.29.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.26.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük Rod Stewart budapesti fellépését
2024. június 22-én telt házas koncertet adott Rod...

Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
A tizenhétszeres Grammy-díjas...

Yungblud felrobbantotta a Parkot
Megnéztük a Total Dance Cabrio fesztivált a Budapest Parkban - képekkel
Szárnyaltunk az A38 hajón a Winger koncerjén
Corey Taylor jött, látott, zúzott, győzött
10 éves lett a Mamma Mia! musical a Madách Színházban - képriport
beszámolók még