2024. május 2. | csütörtök | Zsigmond nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Freedom Call
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Freedom Call

Dimenziót ugrik a Freedom Call

A Freedom Call zenekar az ősszel turnéra indul, természetesen az új, Dimensions című lemezzel. A német metál banda hazánkban ugyan nem, de a szomszédban két helyen is fellép.

Az 1998-ban alakult csapat a koncertkörút mellett egy klippel is előrukkolt, nemrégiben ugyanis a Far Away című dalra elkészült egy videó, amelyen mindenki megtudhatja, hogy mire képesek a fiúk a színpadon.

A Freedom Call 1999-es debütáló albuma, vagyis a Stairway To Fairyland több, mint harmincötezer példányban kelt el, s ekkor indultak először igazán nagy turnéjukra is.
A 2000-es évben már mintegy ötven koncertet adtak a nürnbergiek olyan helyeken is, mint a Summer Rocks fesztivál.

Népszerű lett a Freedom Call

Második albumuk a Chrystal Empire felülmúlta az első sikerét, hiszen már elővételben is több példányban kelt el, mint a Stairway To Fairyland.
A Freedom Call ekkor már meghívást kapott a bolognai Metal Fest-re, és a svájci Metal Days fesztiválra is, majd egy bő kéthónapos európai körút következett.
A HammerFall és a Virgin Steele zenekarokkal lebonyolított turnén bejárták Skandináviától Ausztrián és Hollandián át Franciaországig az egész „Öreg Kontinenst”. Ekkor jártak nálunk is, a PeCsában adtak felejthetetlen koncertet.

2002 júniusában érkezett a harmadik lemez, az Eternity, eztán ismét turnéztak Freedom Callék, de már a Blind Guardian együttessel, és ezen a körúton rögzítették a Live Invasion elnevezésű koncertlemezt is. Ekkor már a Wacken Roadshow főzenekara is volt a Freedom Call.

Ismét turné

Legutóbb ebben az évben adtak ki új muzsikás korongot, amelyet Dimensions névre kereszteltek. Természetesen ezzel is turnéra indultak, s jártak már a Nagy-britanniai Bloodstock Open Air-en és a számukra hazai Summers End Festival-on.

Szeptemberben a Nocturnal Rites társaságában Svédországban lépnek fel Dan Zimmermann-ék, októberben pedig nagyrészt Németországban zenélnek a Pink Cream 69-el.
Egyébként ekkor érkeznek hozzánk a legközelebb, mert egy rövid svájci kiugró után október tizedikén Kassán, majd tizenegyedikén Pozsonyban lesz hallható a Freedom Call.
Egy koncertet adnak még ebben a hónapban Csehországban, aztán irány Franciaország. A november kilencedikén kezdődő országjáráson a Nightmare pattan be a turnébuszba melléjük. Az évet Párizsban a Nouveau Casino-ban zárják tizennyolcadikán.

-ej-

[2007.09.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még