2024. május 2. | csütörtök | Zsigmond nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Latin Combo
Tania Nerfin
Cristóbal Repetto
Eddie Palmierire
Quartett Escualo
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Latin Fesztivál
[2007. október 5. - 7. ]

Október első hétvégéje igazán forró lesz a MüPá-ban

Akik voltak már spanyol nyelvterületen, azokat az elevenen élő emlékek, akik pedig még nem, azokat álmaik megvalósulása csalogatja be októberben a Művészetek Palotájába a Latin Fesztiválra, ahol rumbában, salsában és csacsacsában sem lesz hiány.

Három napon keresztül Budapestre varázsolják a rendezvény szervezői a latin térséget minden színével, hangulatával, szívdobbanásával és temperamentumával együtt. Ez alatt az idő alatt csak a szabadban eshet eső és fújhat szél! A Fesztivál Színházban és a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben végig ragyog és szórja forró sugarait majd a nap.

Mindez természetesen nem lesz elég arra, hogy ezt a sokszínű fergeteges kultúrát töviről hegyire bemutassa a Latin Fesztivál. Ám minden nézőben felkeltheti a szunnyadó tüzet, hogy táncra perdüljön akár egy szenvedélyes tangóra, vagy salsára, esetleg csacsacsára, amit egy rumba követhet… Ugyanis táncban ezen az estén garantáltan nem lesz hiány.

A kezdetek

Az eseményeket a 2002-ben négy fiatal által alapított Quartett Escualo zenekar nyitja október 5-én a Fesztivál Színházban. Az együttes műsorain elsősorban Astor Piazzolla művei szerepelnek, saját hangszerelésben. Az est nem múlhat el sztárfellépő nélkül, érkezik az 1979-ben Argentínában született Cristóbal Repetto. A zenész elképesztő üstökösként robbant be az ezredforduló tangóuniverzumába. Pár éve a saját nevével fémjelzett első albuma is az élre tört. Aki a tangót szereti, annak kár lenne kihagynia ezt a koncertet.

Fokozódik a forró hangulat

Szombat este a több mint negyed évszázados töretlen pályafutással latin zenéket játszó, egy szintén magyar zenekar, a Latin Combo tart fergeteges forró éjszakát. A kilencvenes évek dél-amerikai revivalét jócskán megelőzve olyan mesterekkel turnézott együtt, mint Carlos Santana, Al di Meola vagy a Gipsy Kings. Eközben több mint két tucat hanghordozót jelentetett meg. Az előző hagyományokat folytatva most is lesz egy külföldi vendég, a ragyogó Tania Nerfin személyében, aki a yoruba ritmusok és a kubai son, csacsacsa, boleró, rumba igézetébe varázsolja a Fesztivál Színház közönségét.

Salsa lesz a javából!

A záróesten, október 7-én a Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermet töltik meg azok, akik a Puerto Rico-i gyökerű, ám New York-ban született, a latin jazz kiemelkedő alakjára, Eddie Palmierire kíváncsiak. Ő már 1975-ben megkapta első Grammy-díját, amit még további nyolc követett. Ez lesz ám a salsa a javából!

Akik tehát vevők a hamisíthatatlan latin hangulatra és szeretnének felhőtlenül szórakozni, táncolni, kikapcsolódni; mindezt pedig úgy, hogy közben még egy más kultúrát is alaposabban megismerhetnek, azoknak remek lehetőséget kínál a Művészetek Palotája. A dátum tehát még egyszer: október 5-7. Jól fog esni mindenkinek egy kis latinos tánc az őszi hónap első hétvégéjén.

– MüPa/HAK –

[2007.10.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még