2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
MCD - lemezbolt megnyitó
Kapcsolatok
L.L. Junior (Lesi László Csaba)
Molnár Ferenc "Caramel"
Bartók Eszter
Stefano
Zalatnay Sarolta (Charlotte Sachert)
Delhusa Gjon

Csoda történt Budapesten: valaki lemezboltot nyitott

 - Hiszek abban, hogy ezekben a nehéz időkben amikor a zenei világnak egyre rosszabb, még van jövő, és szeretnék a magyar művészeknek egy olyan helyet adni ahol bemutathatják könyvtárszerűen az egész eddigi repertoárjukat. – mondta el Forgács Gyula az üzlet tulajdonosa lapunknak.

15-20 évvel ezelőtt is már dolgoztam egy kis egyszemélyes boltban. Nagyon régóta a zene világában vagyok és nagyon szeretem az ezzel kapcsolatos kereskedelmi tevékenységet. Hiszem, hogy a zenei kereskedelemnek van jövője és nem ölte még meg a letöltés.

Az üzletnek fő profilja nincsen, mindent be akarnak mutatni ami itthon történik, főleg CD-ket forgalmaznak, de előfordulnak DVD kiadványok is. A bolt szorosan kapcsolódik a kisebb üzleteket ellátó MusicDome kft-hez, aki az egyik legnagyobb (ha nem a legnagyobb) magyarországi disztribútor, így a nagy és kisebb kiadók lemezei is megtalálhatók a boltban, ugyanakkor nem zárkóznak el a szerzői kiadású CD-k polcrahelyezésétől sem. A bakelit viszont teljesen hiányzik a polcokról, hisz a nagy gyártók már nem foglalkoznak velük, nehezen beszerezhetők.

Egy jól működő piacon ugyebár vannak a kiadók, akik a lemezeket megcsinálják, majd odaadják a disztribútornak, aki kiszolgálja a kisebb boltokat. Nálunk persze ez sem így van, hanem maga a nagykereskedő nyit boltot a vásárlók számára. Sajnos itthon már olyan kevés, kifejezetten hanganyag értékesítő bolt van, hogy egy ilyen egység megnyitása nem zavarja meg a kereskedelmi struktúrát.

Elismerően nyilatkoztak a boltról


A bolt üzemeltetőinek persze nem csak annyi a tervük, hogy boltot nyitnak, - bár Budapesten egyetlen ilyen üzlet elég – hanem várható internetes rendelési és házhozszállítási lehetőség is. Mint Pécsi József az internetes megmozdulásokért felelős munkatárs elmondta, épül az internetes áruház, amelyból a megrendelt dolgokat 1-2 nap alatt kiszállítják, vagy átvehetők a Camponában, vagy a most megnyílt Sütő utcai boltban. Ha speciális CD-ről van szó akkor viszont előfordulhat 60-70 napos várakozási idő is… Az új oldal természetesen nem csak a fizikai termékeket fogja árusítani, de előbb utóbb online zeneletöltéseket is lehetővé tesznek.

A megnyitó ünnepség levezetője Jeszenszky Zsolt volt, aki a MAHASZ részéről méltatta a megnyitott bolt jelentőségét. Megszólaltatta a jelen lévő zenészeket, akik közül gyakorlatilag mindenki elismerően nyilatkozott az új boltról. Kivéve talán az Emil Rulez!, akik nem akarnak több lemezt csinálni, merthogy minek, úgyis ellopják…

A megnyitó után természetesen nem maradhattak el az élő fellépések: L.L Junior, Stefano, Caramel, Bartók Eszti … A volt hűtőszekrény bemutatóterem előtt talán soha nem voltak még ennyien.

Nagyon sok sikert kívánunk az új bolthoz!

SirOesh

[2007.09.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még