2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Linkek
Sarah Mcleod a Myspace-n
Kapcsolatok
Sarah McLeod

Sarah Mcleod

Sarah McLeod az ausztrál rockcsapat, a The Superjesus volt frontembere. Az énekesnő az ausztrál zenei színtér egyik legismertebb női alakja, legfőképp egyedi és lelkes színpadi alakításairól híres.

Három ARIA díjat tudhat magáénak és több, mint 300.000 eladott album fűződik nevéhez. Sarah legutoljára a Silverchair tagjával, Chris Joannou-val való kapcsolatával, illetve a vele való szakítással hívta fel magára a figyelmet.

Az ausztrál Adelaide városból származó Mcleod tinédzserkorának végén fogott bele az éneklésbe. A vallásos lányiskolába járó és gondosan megtervezett jövő (tőzsdeügynöki karrier) előtt álló Sarah megalakította első csapatát, a Hell's Kitchen -t, melyből később a Superjesus lett. Három albumot és egy kislemezt adott ki a Superjesus -val, majd csaknem egy évtized elteltével 2004-ben kivált a bandából.

2005 májusában elindította szólókarrierjét első kislemezének kiadásával, Let's Get Together címmel, ezt követte az ugyancsak EP Privete School Kid. Első szóló albuma a Beauty Was A Tiger volt, mely 2005 végén került polcokra. Az album számait leginkább Sarah írta.

Új bandája, melyet a The Black Diamond Express néven szoktak említeni, Sarah -val együtt 5 tagot számol. Stu Hunter billentyűn, Mick Skelton dobon, Patch Brown gitáron és Grant Fitzpatrick basszuson kísérik a front”asszonyt”.

A Private School Kid megjelenése után Mcleod otthagyta kiadóját. Két kislemezt is kiadott függetlenként, ezek közül a He Doesn't Love You című elsőként végzett az ausztrál Aria toplistán és Angliában is megjelent.

2006-ban kipróbálta kezét akusztikus szóló koncert formájában, mely annyira jól sikerült, hogy keresztülturnézta az országot. Azt is nyilatkozta egy interjúban, hogy 2006 októberében valami olyat csinált, amit igazán szeret, eztán pedig kiadott egy live & acoustic CD-t.

-zsu-

[2007.09.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még