2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Kasuba L. Szilárd - Hivatalos honlap
Kapcsolatok
Kasuba L. Szilárd
Legnépszerűbb csengőhangok

Párizsban forgat Kasuba L. Szilárd

Új dallal jelentkezik Kasuba L. Szilárd. A Francia csók várhatóan már ősszel hallható lesz a hazai rádiókban. Mi több, a dalhoz videóklip is készül, mellyel az énekes a számára oly sokat jelentő Franciaországot varázsolja a közönség elé.

Kasuba L. Szilárdot sokan leginkább televíziós műsorvezetőként ismerik, pedig számára a zene az igazi nagy szerelem. A miskolci születésű fiú annak idején -1995 és 1999 közt - a First cry együttesben énekelt, majd valamivel később, 2002-ben Ma éjjel címmel jelent meg első önálló lemeze. Az album a kiadást megelőző 3 év zenei terméséből állt össze, a rajta szereplő 12 dal főként Szilárd érzéseiről, álmairól szól, s bár a hangszereléssel az énekes nem volt teljesen kibékülve, a lemez ennek ellenére igencsak szép számban fogyott.

"Az első lemezemnél bizonyos mértékig kompromisszumra kényszerültem" - mondta Szilárd. "A kiadó ugyanis nem volt hajlandó abban a formában megjelentetni a dalokat, ahogy én eredetileg szerettem volna. Mivel akkoriban élték virágkorukat a szappanoperák, mindenképpen azt akarták, hogy a női közönséget megcélozva minél inkább romantikus hangvételűek legyenek" – magyarázta. "Persze én szerettem volna megmutatni a másik oldalamat is, de végül – egy bizonyos határt betartva – belementem a dologba."

Szilárd gőzerővel dolgozik új nagylemezén

Az érzelmes dalok a kiadó elvárásainak megfelelően valóban elnyerték a közönség tetszését, s Kasuba L. Szilárd az album megjelenése óta országszerte sikerrel koncertezik. Ám a pozitív visszajelzések nem tántorították el szándékától, hogy egy napon saját elképzelése szerint öltözteti majd „zenei köntösbe” legbensőbb gondolatait. A pillanat elérkezett: Szilárd gőzerővel dolgozik új nagylemezén, mely az előző album romantikus hangvételéhez képest sokkal dinamikusabb, pörgősebb, jól táncolható dalokat tartalmaz majd.

"Úgy érzem, most végre mind zenében, mind szövegben sikerült megtalálnom azt, ami én vagyok" – mondta Szilárd. "Persze ezen az albumon is lesznek szerelmes felvételek, de mivel „a kevesebb néha több” elvét vallom, a stílus és a hangszerelés az előzőekhez képest már sokkal egyszerűbb, letisztultabb."

Az énekes ugyanis rendkívül fontosnak tartja, hogy az érzések és a gondolatok, melyeket dalok formájában közvetít, mindenki számára érthetőek legyenek. Épp ezért tudatosan, saját ízlése mellett a közönség zenei igényét is szem előtt tartva, minden felesleges túldíszítettséget mellőzve hangszerelte legújabb szerzeményeit.

Nemcsak zenei stílusában, tartalmában is újat ígér

"A szerzemények mindig egy érzésből, egy gondolatból születnek, amiket a művész a saját stílusának megfelelő zenei köntösbe öltöztet "– magyarázta Szilárd. "Az, hogy milyen ruhába bújtatom, alapvetően meghatározza a dal sikerét, ezért mindenképpen figyelembe kell venni a közönség igényeit is. Persze vannak, akik nem törődnek ezzel, én viszont úgy gondolom, ahhoz, hogy a zeném lekösse a hallgatóságot, fontos, hogy értsék is a dalaimat."

Kasuba L. Szilárd második albuma nemcsak zenei stílusában, tartalmában is újat ígér. A dalok alapvetően vidám hangvételűek és főként az emberi kapcsolatokról szólnak, s bár néhol megjelenik bennük némi szomorúság is, mindenképpen pozitív világszemléletre ösztönöznek a szövegben rejlő gondolatok.

"A szövegeket jórészt én és Révi Sándor írtuk, akivel ez az első közös munkám" – mondta Szilárd. "Továbbá Kertész Csaba és Rakonczai Viktor is közreműködik az album összeállításában, melyre a dalok eredeti verziója mellett mindegyiknek egy-egy discosabb remix változata is felkerül majd. A Francia csókhoz pedig videóklipet is készítünk, a tervek szerint Franciországban."

A párizsi forgatás két hónap múlva kezdődik, s a Francia csók még idén, az új album megjelenése előtt hallható lesz a hazai rádiókban. Ráadásul karácsonyra Szilárd egy másik, az Ég a gyertya ég című dallal is megajándékozza a közönséget. Közben pedig folyamatosan koncertezik, s a fellépések mellett serényen dolgozik új albumán, mely várhatóan 2008 tavaszán kerül a boltok polcaira.

-Pogonyi Nóra-

[2007.10.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még