2024. május 5. | vasárnap | Györgyi nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Aradszky: Égek a vágytól
Aradszky László és az örök élet színpada
Meglepő videót találtunk Aradszky Lászlóról - nézd meg, érdemes
Kapcsolatok
Aradszky László
Legnépszerűbb csengőhangok

Aradszky 72 évesen még mindig aktív

Zenerégész sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb zenei eseményeit. Tekintsük meg, mi történt szeptember 20-án! Ezen a napon ünnepel a népszerű zenész, Aradszky László is. De, vajon hogyan ünnepel?

Ma Friderika, Csendike, Euszták, Fausztina, Filippa, Frida, Zsuzsanna napja van.

Ma ünnepli születésnapját Aradszky László. A kitűnő táncdalénekes több mint 40 éve szórakoztatja a dallamos slágereket kedvelő közönséget, ráadásul mind a mai napig meglepi őket időnként egy-egy újdonsággal.

Két nappal ezelőtt jelent meg az „Égek a vágytól” című legújabb lemezem – mondta az énekes. Az idei születésnapomon ez az egyik legnagyobb ajándék számomra. Egyébként sosem szoktam nagy hókuszpókuszt csinálni szeptember 20-ából, legfeljebb elmegyünk valahova vacsorázni a családommal. Egyedül a 70. évfordulón volt nagy ünneplés, ami végül hatalmas koncertbe csúcsosodott.

Az új album pedig nemcsak a művésznek, hanem a közönségnek is különleges ajándék. A lemezre ugyanis a régi feldolgozások mellett számos új dal is felkerült – az ő szavaival élve „házi szerzőjének”, Kaszás Péternek köszönhetően.

Kaszás Péterrel 1997-ben találkoztam először, és azóta ez volt a negyedik album, amit közösen készítettünk – mondta Aradszky László. Előtte Fényes Szabolcs, Szenes Iván, S. Nagy István, Dobos Attila, Lovász Róbert, Payer Öcsi, Szikora Róbert, Máté Péter és Malek Miklós voltak, akik fontos szerepet játszottak az életemben.

A kollégák közreműködésével annak idején valóban nagy slágerek láttak napvilágot, melyeket Kaszás Péter most „új ruhába öltöztetett”, s az énekes szerint „úgy szólnak, mintha ma születtek volna”. A közönség már az album megjelenése előtt is hallhatott egy kis ízelítőt a repertoárból, hiszen Aradszky László majd egész nyáron koncertezett, s legfrissebb dalaival bejárta szinte az egész országot. Augusztus 8-án a Sziget Fesztiválon is fellépett – s mint azt már megszokhattuk, most is hatalmas sikert aratott.

A Sziget Fesztivál azt hiszem valóban a "legek" közé tartozik – mondta az énekes. A hangulat fantasztikus volt, még a fiatalok is hibátlan szöveggel énekelték a dalaimat. Semmihez sem fogható az érzés, mikor a színpadon állva azt látom, hogy a közönség táncol, csápol és „vonatozik” a zenére.

Az Szigeti fellépéshez hasonlóan a többi koncerten is fergeteges volt a hangulat. A visszajelzések pedig olyan mély benyomást tettek a művészre, hogy még az előre eltervezett külföldi turnéját is lemondta.

Sikerült megértetnem a külföldi manageremmel, hogy most semmiképp nem tudok Amerikába utazni, mert még nagyon sok dolgom van idehaza – mondta az énekes, majd azt is elárulta, hogy a fellépéseken kívül az utóbbi időben más elfoglaltsága is akadt, mostanában ugyanis azon dolgozik, hogy az összes régi felvételét DVD-re másolja. Rengeteget ülök a számítógép előtt, s emellett sokat olvasok, illetve a családommal és az unokáimmal is nagyon sok időt töltök.

S a család sem feledkezik meg Aradszky Lászlóról - ezúttal külföldön élő rokonai is meglátogatják a születésnapján.

Aradszkyból több van Svédországban, mint idehaza – nevetett a művész. Öt gyerek és 17 unoka él kint és most a bátyám és a sógornőm úgy döntöttek, hogy hazautaznak és felköszöntenek engem. Esti programként pedig moziba megyünk majd közösen.

A család többi tagjával szombaton ünnepel a művész, ami csakis azért nem lesz éjszakába nyúló, mert még aznap este Pécsre kell utaznia, hiszen az ottani közönség már alig várja, hogy felcsendüljenek a régi dallamok. A vasárnapi pihenés helyett pedig Lentiben koncertezik majd – mert ahogy ő mondja: „ha kell, az ország, sőt, a világ összes pontjára elviszem a „Nem csak a húszéveseké a világ” című dalomat”.

- Pogonyi Nóra -

Események:

1952 Edith Piaf és Jacques Pills házasságkötése.
1970 Miamiben befejeződött Jim Morrison pere, mely a Doors-koncerten történt szeméremsértő és buja viselkedése miatt indult.

Született:

1877
Armand Marsick zeneszerző
1935 Aradszky László énekes.
1944 Poór Péter énekes.
1946 Mick Rogers brit énekes, gitáros a Manfred Mann Earth Band egykori tagja.
1968 Ben Shepherd basszusgitáros (Soundgarden)
1972 Aaron Paul angol zenész a Worlds Apart együttes tagja.

Elhunyt:

1460
Gilles de Binchois burgundiai zeneszerző, karnagy.
1957 Jean Julius Christian Sibelius finn zeneszerző.

[2007.09.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még