2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Faith Hill: The Hits
Kapcsolatok
Faith Hill
Legnépszerűbb csengőhangok

Faith Hill 40 éves lett és új albummal jelentkezik

Zenerégész sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb zenei eseményeit. Tekintsük meg, mi történt szeptember 21-én! Kamarás Máté és a Hooligans-es Kiss Endi mellett Faith Hill is ma ünnepli születésnapját.

Ma Máté, Mirella, Ifigénia, Ilka, Jónás, Maura, Mira napja van.

Audrey Faith Hill amerikai énekesnő 1967. szeptember 21-én született Jackson városában Mississippi államban. Szülei adoptálták pár hetes korában, igazi szüleit már csak felnőtt korában kutatta fel. Mindig is énekes szeretett volna lenni és már nagyon korán elkezdett a zenével foglalkozni, kezdetben a templomban énekelt vasárnaponként. Az egyetemet félbehagyva Nashvillebe utazott, hogy szerencsét próbáljon. 1988-ban férjhez ment Dan Hill-hez (szintén énekes) 1994-ig voltak házasok. Ez idő alatt titkárnőként dolgozott a Gary Morris Company-nál – itt figyeltek fel a folyton magában dúdolgató lányra és pillanatok alatt leszerződtették a Warner Brothers kiadóhoz.

Első albuma 1993-ban jelent meg Take Me As I Am (Fogadj el olyannak, amilyen vagyok) címmel, melyről a Wild One (Vadóc) c. dal, illetve egy Janis Joplin feldolgozás, a Piece Of My Heart (Szívem darabja) hatalmas sikert aratott. 1995-ben látott napvilágot második country lemeze It Matters To Me (Fontos számomra) címmel. Ekkor kezdett el Tim McGraw countryénekessel járni, és 1996. október 6-án össze is házasodtak. Három lányuk született: Gracie, Maggie és Audrey.

’98-as Faith (Hit) című albuma már sokkal poposabb lett, mint az előzőek. A The Kiss (A csók) című dal egyből a listák elejére került. Hirtelen felkarolta a média, jöttek a díjak, interjúk, ő lett a CoverGirl kozmetikum egyik reklámarca, filmzenéket énekelt és a legnagyobb sztárok egyike lett. Az 1999-ben kiadott Breathe (Lélegzés) lemeze még az előzőnél is nagyobb siker lett, a címadó dal egyből a listák elejére került és a The Way You Love Me (Ahogy te szeretsz engem) c. dal 57 hétig szerepelt a Billboard listán. A Breathe három Grammy-díjat is nyert, köztük a legjobb country albumnak járó kitűntetést is.

Az ünnepekre elkészült a How The Grinch Stole Christmas c. film, aminek Faith énekelte a betétdalát Where Are You Christmas (Hol vagy Karácsony?) címmel. Ezt követte a Pearl Harbor betétdala, a There You’ll Be.(Ott leszel).
A 2001. szeptemberi terrortámadás emlékére íródott There Will Come A Day-t ( Eljön majd egy nap) szintén Faith énekelte. A dal szerepelt az ebben az évben kiadott válogatás albumán is. A 2002-es Cry (Sírj) című stúdióalbumnak Faith már a társproducere lett, s bár az ezen található dalokat kevesebbet játszották a rádiók és a country-körök teljesen likvidálták, ennek ellenére 3 millió példány fogyott el belőle, és Grammy-díjat is nyert.

2004-ben filmszerepet játszott a Frank Oz által rendezett Stepford Wives (Stepfordi feleségek) c. filmben Nicole Kidman egyik partnereként. A következő évben jelent meg a Fireflies (Szentjánosbogarak) c. album, ami amellett, hogy az énekesnő zenei gyökereire épül, a country, a rock, a rhytm and blues és a popzene ötvözetének izgalmas keverékeként kápráztatja el a hallgatót: öröm, csalódottság, szenvedély, könnyek, büszkeség mind megtalálhatóak a lemezen. Érzések, melyek legyenek akár boldogok vagy szomorúak, mind-mind könnyeket csalnak a szemünkbe.

A Mississippi Girl című dal az első sláger a lemezről, és egyben Faith nyolcadik „number one” dala. Férjével, Tim McGraw-val előadott Like We Never Loved At All (Mintha sosem szerettünk volna) duettje pedig a legjobb country duett díját nyerte el a Grammy díjátadáson. Faith saját bevallása szerint a lemezen rengeteg csodálatos dal hallható, melyek az énekesnő reményei szerint ugyanazokat az érzéseket csalogatják elő a hallgatóságból, melyeket ő maga is átélt az évek során, amikor a dalok megszülettek.

2006-ban a Soul To Soul 2 (Lélektől lélekig) koncertturné keretében férjével bejárták Amerikát. 2007-ben, amellett, hogy júniusban újabb koncertkörútba kezdtek, az énekesnő hozzálátott legújabb válogatásalbumának elkészítéséhez, mely várhatóan október másodikán „The Hits” címmel jelenik meg és két vadonatúj, a „Lost” és a „Red Umbrella” dal is szerepel majd rajta.

Faith Hill karrierjét a zenei szakma egyik legsikeresebb eseményének tekinthetjük. Több mint 25 millió lemezt adott el világszerte, tíz kislemeze és tizenegy videóklipje jutott a listák élére. A kezdetektől folyamatosan és fáradhatatlanul törekszik arra, hogy egyre jobb művész, énekes és producer váljon belőle. Sokan úgy vélik, hogy különleges énekesi tehetsége mellett sikerének kulcsa ez a kitartó munka.

-wikipedia.hu/ danubius.hu/ Pogonyi -


Események:

1989 Feloszlott a Bangles együttes. Az együttes 1981-ben alakult. Alapító tagok: Susanna Hoffs, Vicky Peterson, Debbie Peterson, Anette Zilinska. Legismertebb daluk az Eternal flame.
1991 A Status Quo zenekar tizennégy órán belül négy brit arénában adott koncertet, s ezzel bekerültek a Guiness rekordok könyvébe.
1993 Megjelent a Nirvana "In Utero" c. albuma

Született:

1874 Gustav Theodore Holst zeneszerző
1912 Sándor György zongoraművész
1934 Leonard Cohen kanadai énekes, zeneszerző. 
1947 Don Felder amerikai gitáros, énekes az Eagles együttes tagja.
1954 Phil "Philthy Animal" Taylor, a Motorhead dobosa
1967 Faith Hill énekes
1970 Kiss Endre a Hooligans dobosa.
1972 Liam Gallagher brit énekese, gitáros az Oasis együttes tagja.
          David Randall Silveria, a Korn együttes dobosa
1976 Kamarás Máté
1987 Natural Sunset

Elhunyt:


1987
Jaco Pastorius (eredeti nevén: John Francis) amerikai rockzenész, basszusgitáros.

[2007.09.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még