2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Dr. Rock
Debreczeni Ferenc (Ciki)
Révész Sándor
Benkő László
Somló Tamás
Szücs Attila
Németh Alajos
Kapcsolódó események
Dr.Rock – fájdalommentes rockzene
[2007. szeptember 21.
péntek 20:00]

Búcsúzzunk együtt! - Fájdalommentes rockzene a Dr. Rock-tól

Egy 25 részes fesztiválsorozattal búcsúzik az Almássy Téri Szabadidőközpont, amely idén 25 éves, s jövőre végleg bezárja kapuit. Szeptember 21-én egy igazán különleges zenekar lép fel, méghozzá a Dr. Rock, amely különleges zenei élményt ígér.

Az Almássy Téri Szabadidőközpont Budapest legrégebbi koncerthelyszíne. Generációk találtak lelték meg ott kedvenc zenekarukat, találkoztak a nagy szerelemmel, éltek át boldogságtól mámoros éjszakákat. Most itt a lehetőség, hogy ezeket az időket egy kicsit felenvenítsük, kicsit visszahozzuk a régi hangulatot. Ugyanis a jövőre 25 éves épület 25 fesztivállal ünnepli megnyitásának évfordulóját. Idén – mert jövőre véglegesen bezár – mindegyik fesztivál egy gyertya a ház képzeletbeli és valós születésnapi tortáján. Azonban mindenki előtt ott van még huszonöt ígéret – bár az Almássy megszűnik, ők mindenkit csábítanak, a következő mottóval: Zárkózz fel! Számolj velünk vissza! Búcsúzzunk együtt!


Orvosok hangszerekkel

A magyar zenekartörténet egyik legkülönlegesebb csapata játszik a Házban szeptember 21-én pénteken. A dr.Rock zenekar rendhagyó helyszínen született meg, s fellépése már hagyománynak számít az épületben. S hogy miért rendhagyó az alakulás színhelye? Nos, a banda nem máshol jött létre, mint a budapesti Országos Traumatológiai Intézetben. Alapítói pedig ennek tudatában kik is lehettek volna mások, mint orvosok. Doktorok, akik nem érték be azzal, hogy a betegeken különféle vizsgálatokat végezzenek, gyógyítsák őket. A fülüket is „célba vették”, s megalapították a zenekart. Azóta szabadidejük nagy részét ez teszi ki. S ahogy az szinte minden együttes életében lenni szokott: a dr.Rock-ot sem kímélték a tagcserék. Ennek köszönhetően a csapatban ma már két „civil” is zenél, akik az egykori betegek közül kerültek a csapatba. Az egyikük nem más, mint a legendás Omega együttes dobosa, Debreczeni Ferenc (Ciki).

Klasszikusok csendülnek fel, meghívott vendégekkel

Az együttes repertoárja főként a magyar rockzene klasszikusainak – Beatrice, Bikini, Edda, Illés, Korál, Republic, Omega, Skorpió és lehetne még sorolni – dalaiból áll, de a zenekar saját szerzeményeket is játszik. Ennek köszönhetően hamarosan napvilágot lát a dr.Rock harmadik önálló CD-je amely a Budapest címet kapta, és amire természetesen saját művek kerülnek fel. S lévén, hogy a zenekar hagyománytisztelő, ez a szeptember 21-i fellépésén is hasonlítani fog abban az előzőekhez, hogy folytatják a tradiciót. Tehát ismét néhány, a budapesti Országos Traumatológiai Intézetben meggyógyított híres muzsikus zenél a csapattal. A meghívott művészek között szerepel Révész Sándor, a Piramis legendás énekese, Benkő László, az Omega oszlopos tagja, Somló Tamás, az LGT emblematikus muzsikusa , Szűcs Attila (Tüdő), Németh Alajos (Bikini) végezetül pedig Dr. Boros György (Sztárrádió) is ott lesz a színpadon.

Aki tehát szeretne egy igazán különleges csapatot, igazán különleges vendégekkel „fűszerezve” látni és hallgatni, az mindenképp látogasson ki a helyszínre. Garantált, hogy a mellékhatások miatt sem orvosát, sem pedig gyógyszerészét nem kell majd felkeresnie…

– Havassy –

[2007.09.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még