2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Az OSSIAN hivatalos oldala
Kapcsolódó Kiadványok
Ossian: Örök tűz
Kapcsolatok
Ossian
Paksi Endre
Legnépszerűbb csengőhangok

Ossián újra a csúcson

Az Ossián Örök tűz albuma vezeti a Mahasz-listát. Ez annak tudatában is érdekes, hogy Paksi Endréék a féléve vezető Szinetár-Bereczky páros Cd-jét szorították le az élről.

2007. szeptember 10-én, hétfőn - két év után - új Ossian stúdióalbum jelent meg. A zenekar az 1998-as újjáalakulás óta a legsikeresebb heavy metal előadó, sikeres turnék, teltházas Petőfi Csarnok-béli lemezbemutatók sora mellett a banda Mahasz listás eredményei is kiugróak. A tavalyi anyag, a húsz éves jubileumi kiadványsorozat a megjelenést követő héten negyedik helyen nyitott a Mahasz listáján, de a zenekar számára nem ismeretlen a Mahasz első és második helye sem.

Feltöltődött a banda

A rajongók november 3-án a már megszokott és mindig hatalmas hangulattal rendelkező Petőfi Csarnokos Ossian koncertet tombolhatják majd végig, természetesen már új dalokkal vegyítve. A tavalyi jubileumi év és a különleges kiadványok után a zenekar feltöltődve - felfrissülve, egy igazán jó dalokkal telezsúfolt, markáns, minőségi hangzással felvértezett új albummal tér vissza idén ősszel, amellyel minden friss Ossian nótákra kiéhezett rajongó igényeit ki fogják elégíteni.

Paksi Endre szövegei, valamint a csapat két fő dalszerzőjének, Wéber Attilának és Rubcsics Richárdnak nótái olykor a mai társadalomban jelenlévő visszásságokat tárgyalják, vagy épp a rockzene nagyszerűségét méltatják, de természetesen nem hiányozhatnak a gyönyörű lírai, szerelmes nóták sem, amelyek már-már a zenekar védjegyévé váltak, s melyekben az új album hallgatása során is lesz részünk. Ha figyelmesen végighallgatjuk az Örök tűz című albumot, s kicsit böngésszük a szövegkönyvet is, hallani fogjuk, hogy mennyire mélyről jövő gondolatok, érzések bújnak meg a sorok között, melyeken ha elgondolkodunk egy kicsit, talán tisztábban látunk majd egy-két dolgot, ezt persze mindenkinek önmagának kell megtapasztalnia.

Új dalok születtek

A friss dalok megszületésében – ahogyan az valószínűleg a jövőbeli interjúkban is elhangzik majd – személyes élmények és a körülöttünk zajló események is szerepet játszottak.

A lemez három formátumban jelenik meg: kazettán, CD-n és egy limitált példányszámban kiadott digipack-os CD kiadványt is lehet majd kapni, amely a tavalyi jubileumi box-szetthez hasonlóan tényleg limitált példányszámban jelenik meg, amiből nem lesz utángyártás. Érdemes tehát minél gyorsabban lecsapni erre a különleges anyagra.

A novemberi koncerten egyébként, hivatalosan az Ossianosok VI. Nemzetközi Találkozóján két vendégzenekar lép majd színpadra Paksi Endréék előtt, este fél héttől az Invader, fél nyolctól pedig az Ultimátum zenél.

-bizso/ej-

foto: ossian.hu

[2007.09.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még