2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
HIgh Shool musical 2
Kapcsolódó cikkek
Mark tehetséges gyerekek között válogat
A csinos magyar énekesnő pályája Kanadából indult
Folytatja a tarolást a High School Musical - videóval
Képgalériák
High School Musical 2 klipforgatás
Kapcsolatok
Mark (Zentai Mark)
Alexandra
Legnépszerűbb csengőhangok

Magyar tinisztárok klipje vezeti fel az amerikai musicalt - fotókkal

A hétvégén mutatják be a High School Musical második részét. Ehhez forgatott klipet Mark és Alexandra.

A dolog úgy kezdődött, hogy a Disney megcsinálta a High School Musical második részét az első rész nagy sikerére való tekintettel, és hogy még nagyobb legyen a felhajtás körülötte, úgy döntött, hogy országonként helyi anyagból csinál hozzá felvezető klipet. Sőt mi több, még egy táncversenyt is hirdetett a Jetix csatorna -  lehet hogy van köztük valami összefonódás... - 10-14 éves gyerekeknek, ahol a díj a felvezető klipben való szereplés volt.

A válogatások szeptember elejétől folytak és hó végére a tisztelt zsűri – melynek tagja volt többek között a közkedvelt budapesti Zoltán Erika Tánciskola méltán híres koreográfusa Robby D és a tinikedvenc Zentai Mark is – meghozta döntését: kiválogatott 9 fiatalt aki a döntő délutánján már be is szállt a klipbe.

Alexandra mellett döntöttek

- Minden országban elénekli valaki a dalt vagy helyi vagy angol nyelven. A Disney minket keresett meg először válogatás, selejtező nélkül, ami nekem nagyon jó érzés volt. A női hangot először nem tudták ki legyen - voltak sztorik, hogy Lola, vagy Széles Izabella, vagy más lesz, de végülis Alexandra mellett döntöttek. – mesélte Mark. 

A táncverseny döntője után a fiatalokat Robby D vette kezelésbe, hogy élesben, pár óra tanulás után, a filmből vett koreográfiát megtanulják, majd a forgatáson el is játsszák.

- A fiatalokat az ország több városából válogattuk ki – kezdte Roby D – Nagyrészük járt vagy hip-hop vagy művész- vagy valamilyen tánciskolába, nem teljesen amatőrök. Nem is nehéz nekik a koreográfia. A filmből kivett részleteket dolgoztam fel a Disney-től kapott anyagnak megfelelően. Nekem is be kellett tanulnom, és továbbadnom a gyerekeknek, de ebben a koreográfiában azért a saját dolgaim is benne vannak, ami teljesen hasonlít az eredeti koreográfiára. Nap, mint nap tanítok ilyen gyerekeket, és nekem hatalmas öröm, hogy látom más városokból, nem hozzám járó gyerekeken, hogy mennyit fejlődnek, milyen a táncművészeti oktatás máshol. Örömmel látom, hogy vidéken is feljődik a tánckultúra.

Stu Gamble, a klip rendezője angol, bár már évek óta itt él, és nagyjából megérteti magát, de azért angolul instruálta a stábot. Stuék leginkább animációval foglalkoznak, de csinálnak videoklipeket is és most ezt a megbízást is ők kapták a Disney-től.

- Már régebben is dolgoztunk együtt a Jetix csatornával, és elégedettek volna velünk, úgyhogy most felkértek, csináljuk meg a táncversenyt a gyerekeknek, és vezényeljem le a High School Musical 2 helyi klipjét helyi sztárokkal. – mondta el lapunknak Stu. - A kliphez mi dobtunk fel ötleteket, és a csatorna azt mondta, hogy míg a High School univerzumban tartózkodunk, mindent elfogadnak.

Hogy a film hogyan fog sikerülni, azt a nézők döntik el október 6-án, a bemutató napja után. Aztán, hogy esetleg színpadi előadást is csinálnak-e az meg a jövő kérdése. És hogy abban ki fog szerepelni? Talán Mark?

- Nem hallottam még ilyen tervekről – válaszolta Mark kérdésünkre – de szívesen kipróbálnám. Örülnék neki, benne lennék. Ez ugyan nem kifejezetten musical zene, de … jó lenne.

A klip image klip Markról, Alexandráról és a táncosokról. Talán egy két kép a filmből, de ezt majd meglátjátok.

SirOesh

[2007.10.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még