2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Matyi és a Hegedűs
Jerry Dave (Dömötör Balázs)

Feloszlik a népszerű mulatós formáció? - érdekességek a háttérből

Nagyjából 5 évnyi munka után befejezte a Matyi és a Hegedűs produkcióban való részvételét Dömötör Balázs, a Hegedűs, aki viccesen  így indokolta a szakítást:  - Sajnos eltörött a hegedűm, és nincs pénzem újra. Utánajártunk, hogy mi is áll a háttérben. Sok megdöbbentő részlet mellett azt is megtudtuk, hogy a produkció működik tovább, de a hegedűket ezentúl más fogja mozgásba hozni a színpadon.

- Szeptember 5-én töltöttem be a 28. évemet, úgy érzem hogy kiöregedtem ebből a szerepből. Hamarosan nősülök, családot szeretnék, továbbá a családi vállalkozásunkat próbálom egyengetni és ami még fontos: most nyelvvizgáztam, és hamarosan lediplomázok mint informatikus mérnök - mondta lapunknak Balázs..

Távoli tájak, többszázezer kilométer út, sokszor életüket kockáztatva, hogy odaérjenek egyik helyről a másikra. Jártak többek közt New Yorkban, Görögországban is. Matyival békében váltak el, de producereik nem örültek a szakításnak. Egyik producere megígérte, hogy mindenben keresztbe fog tenni, amiben tud.

Nem kapott egy fillért sem!

- Megítélésem szerint ritka az ilyen hosszú ideig működő mesterséges produkció - mint a Matyi és a Hegedűs. A produkcióhoz nem sok közöm volt, csak egy mellékszereplő voltam benne. Saját dalaim - melyek jelenleg is fent vannak a Mahasz játszási listáin, és más produkciók lemezein, nem kerülhettek Matyi és a Hegedűs lemezre, lemezeladásból nem kaptam egy fillért sem (több mint 100.000 eladott példány!) - tette hozzá az egykori Hegedűs.

- Az igaz, hogy nem is tettem hozzá a lemezhez semmit, kizárólag a külsőmet, és a színpadi tevékenységemet - a nyilvános tv-felvételekhez, fellépésekhez. Álláspontom szerint ez is sokat számít az eladásban. A hegedűsávokat egy idősebb képzett hegedűssel hegedültettük fel, de ha valaki rákérdezett, bármelyik fellépés előtt vagy után eljátszottam a dalát hegedűn. Azt már nem figyelték, hogy nem olyan variáltan, mint a lemezen található virtuóz hegedű. Ez így lett kitalálva. Producereim zsebébe rengeteg pénzt tettem, hülyét csináltam magamból a fellépéseken, forgatásokon, próbáltam így eladni a produkciót. A dolgom az volt, hogy lendületbe hozzam a közönséget.

A legújabb világslágeren dolgozik

Balázsnak rengeteg stúdiómunka van a háta mögött, sok-sok produkció zenei anyagát készítette el az elmúlt 5 évben. Jelenleg több színpadi felkérése van producerektől
- Szerepelhetnék több produkcióba is, de még várom az igazit, amire tényleg megéri időt ráfordítani, továbbá a jelenleg a legújabb világslágerek megalkotásán fáradozom.

- K. T.  - B. Zs -

[2007.09.28.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
ciaoamici 2007.12.30. 12:59 • [3]
Nem oszlik,oszlott fel a zenekar,csak tagcsere történt!!!A bulik ugyanúgy mennek tovább!!!(E.K. az együttes turnemanagere)
Antidelta 2007.11.12. 19:47 • [2]
Mit?
Előzmény: Kamaty • 2007.10.09. 21:06 • [1] • Előzménykövetés 
Kamaty 2007.10.09. 21:06 • [1]
hm ez érdekes.
mármint amiket itt olvastam. én sok mást hallotam a balázsról. sok rosszat. nagyon rosszat!!!

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még