2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Bikini
D. Nagy Lajos

Jubileumi koncertre készül a Bikini

Szombaton volt 57 éves D. Nagy Lajos. A Bikini együttes énekese nem tulajdonít különösebb jelentőséget a születésnapoknak, az idei évben azonban – ha nem is a saját évfordulója kapcsán - mégis hatalmas koncerttel ünnepel.

A népszerű zenész az 1978-ban alakult Rolls Frakció énekeseként tűnt fel először, majd 1985-ben csatlakozott az akkor már három éve működő Bikini együttes csapatához. Nagy Ferót váltva ő lett a zenekar frontembere, s általa a kezdetben még sajátos punk-rock dalokat játszó banda zenéje egy új, alternatív stílust felvéve lágyabbá, dallamosabbá vált. Az átalakulást követően az új felállásban elsőként az Ezt nem tudom másképp mondani…című albumon hallhatók az együttes dalai, melynek sikere után 1992-ig a Bikini szinte minden évben megjelentetett egy újabb lemezt. A számtalan, hatalmas tömegeket vonzó koncert és a fennálló rendszer ellen szóló, a „kisemberek lelkét” megérintő őszinte daloknak köszönhetően a nyolcvanas évek végére a csapat hazánk egyik legnépszerűbb zenekarává vált.

A ’92-es év azonban változást hozott. Az élő zenei fellépéseket egyre inkább ellehetetlenítő helyzet miatt a nagymúltú Bikini a hallgatás mellett döntött.

„A kilencvenes évek elején megváltoztak a követelmények. Az élő zene helyett egyre inkább a playback fellépéseket részesítették előnyben, így bizonytalanná vált a zenekarok léte” – magyarázta D. Nagy Lajos. „Mivel úgy gondoltuk, nem azért tanultunk zeneiskolában, hogy bohóckodjunk a színpadon, egy időre feloszlattuk a csapatot.”

A Bikini nem örökre búcsúzott


Bár a Bikini 1992. november 21-én a Budapest Sportcsarnokan tartott felejthetetlen koncerttel elbúcsúzott a közönségtől, D. Nagy Lajos továbbra sem hagyta abba az éneklést. Trunkos Andrással, akivel még a Rolls Frakcióban zenélt, D. Nagy és a Frakció néven két albumot is készített, majd egy szólólemezt is megjelentetett, Monokini címmel.

„97-ben úgy tűnt, talán most már látszik az alagút vége” – mondta az énekes. „Az együttes újra összeállt és ’99 óta ismét folyamatosan együtt dolgozunk.”

A Bikini ötéves szünet után a Sportcsarnokban tartotta visszatérő koncertjét, mellyel egy időben "A szabadság rabszolgái" címmel egy új nagylemez is napvilágot látott. A teltházas fellépés elsöprő sikerét követően az élő zenét népszerűsítve ismét koncertezni kezdtek, s sorra jelentek meg a tőlük megszokott módon mind tartalomban, mind zeneileg értékes szerzeményeket tartalmazó Bikini albumok.

Jubileumi koncert és újabb nagylemez

Az együttes 25 éves fennállása alkalmából idén tavasszal Őrzöm a lángot címmel talán az eddigi legsikeresebb lemezét jelentette meg. A rajta szereplő 12 dal zenéjét Németh Alajos és Lukács Peta, a dalszövegeket pedig D. Nagy Lajos, Nagy Feró (Beatrice), Trunkos András (Rolls Frakció), Katona László (Akela), valamint Bródy János írta. A csapat idei turnéján a régi slágerek mellett már ezeket a dalokat is élvezhette a közönség, s az újabb sikert mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az album pillanatok alatt aranylemez lett. Az ünnepélyes díjátadóra december 7-én kerül sor.

"A nyári turnénk utolsó állomásaként Székelyudvarhelyen léptünk fel" – mondta D. Nagy Lajos. "Ezt követően december 7-én a SYMA Csarnokban tartjuk a 25 éves jubileumi koncertünket."

Az igen sok helyszínt érintő koncertsorozat és a jubileumi fellépés után a csapat pihenés helyett ismét beleveti magát a munkába. A tervek szerint ugyanis jövő év elején egy válogatásalbummal ajándékozzák meg a közönséget, melyen a mindenkori legjobb Bikini slágerek szerepelnek majd.

- Pogonyi Nóra -

[2007.10.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még