Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. augusztus 24. | szombat | Bertalan nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Veszprém júliusban ismét az utcazenészeké
Kapcsolódó események
Veszprémi Utcazene Fesztivál
[2005. július 12. - 16. ]

Véget ért az Utcazene Fesztivál

Veszprémben július 12. és 16. között utcazenészek és zenekedvelők tömege foglalta el a belváros utcáit. A hatodik Utcazene Fesztivál sem különbözött sokban az eddigiektől: jó hangulatban, nagyszerű zenészektől hangosan telt a sokak által türelmetlenül várt öt nap.

Az időjárás viszont - példátlanul, az eddigi évektől eltérően - a hét elején nem tűnt kedvezni az utcazenészeknek. A bátrabbak és elszántabbak - például a bluesos My Brother Jake Band és a latin dallamokat megszólaltató Perro Negro - a zuhogó esőben is kiálltak zenélni. Természetesen minden színpad fedett volt, így a hangszerek és az előadók nem áztak meg, sőt, a két nagyszínpad (T-Online és OTP Bank színpadok) sem maradt üresen, és ekkorra már az eső is elállt, így nem ázó közönség előtt kellett fellépniük az est neves vendégeinek: a Mystery Gang Rockabilly Triónak és a stílustárs Slim Jim Phantom bandájának, valamint a Tropical Transform Quintet és a Balázs Elemér Group jazzbandáknak. Az időjárás miatt aznap Jamie Winchester és Hrutka Róbert fellépése elmaradt, ám csütörtökön ezt is bepótolta a két zenész.

De ne szaladjunk ennyire előre: szerdán az esőnek nyoma sem volt, "felhőtlenül" élvezhettük a fesztivál nyújtotta színvonalas programokat. Este a Ghymes és a Boban Markovic Orkestar, valamint a jazz és a világzenei vonalon az Easylifenatural Band és az osztrák !DelaDap tömegeket vonzott a nagyszínpadokhoz, sokan voltak kíváncsiak Roy és Ádám akusztikus produkciójára, de az utcazenészek sem maradtak közönség nélkül: kiemelkedő sikert aratott például a Dalí, a Tea Culpa, az FM zer0, a Kövér Potkány, az Okleveles Uccakutya, a Club Era és a pécsi J.A.F.F.A. is.

Csütörtök délután az eső ismét visszalátogatott hozzánk pár órára, ám ez a kis incidens senkit nem tántorított el, és estére már fel is száradt a sokezrek által taposott Óváros téri macskakő, így a kevésbé táncos lábúak akár ülve is hallgathatták (volna) a Quimby koncertjét (ha lett volna hely leülni), majd az utánük következő Mardi Gras.bb-t, vagy a Tátrai-Szűcs latin duót és Pierrot-t. A kisszínpados fellépők ezen a napon is komoly konkurenciát jelentettek az előbb felsoroltaknak: elsöprő sikert aratott a Peter & Pan duó, Long Tall Sonny & The Wild Cows, és a Winchester-Hrutka páros.

Pénteken az esti attrakciókat többnyire a könnyebb vonalról válogatták a szervezők: az R-GO, Marót Viki és a Nova Kultúr zenekar, az Emil.Rulez!, valamint a "kakukktojás" Palermo Boogie Gang és Ripoff Raskolnikov voltak a nagyszínpadok vendégei. Nagy érdeklődést vonzott maga után a Kistehén Tánczenekar - a Szájbergyerek című slágerük refrénjét nem bírták elégszer megismételni: a közönség mindig többet akart.

Szombaton a csodálatos délutáni utcazenész-koncertek után az este a Ladánybene 27 Bob Marley emlékkoncertjével indult. A fesztiválra bizonyos szinten jellemző reggae érzést teljesen átadták a közönségnek, amely már alig várta az eredményhirdetést: a szakmai zsűri elismerését és az ezzel járó tekintélyes pénzdíjat elsőként az Okleveles Uccakutya - a korábbi fesztiválokról már ismerős Kónya Levente -, másodikként a szintén visszatérő Takáts Eszter Annamária és Lukács Sándor duója, a Tea Culpa vehette át. Ezután a Kispál és a Borz rajongói mulathattak hajnalig, míg a jazzkedvelők inkább Hubert Tubbst és a Soulblastert, valamint a Tino Gonzales Band-et választották, de volt, aki barátaival ült le az utca kövére, és egyre gyűlő, majd úgy éjjel háromtól inkább fogyó közönséggel örömzenélt a hajnali órákig.

A fesztiválban idén sem csalódtunk: a közönség most is azt kapta, amit várt, sőt, még többet is! Csodálatos hangulatú hét volt, és íme, végre itt egy rendezvény, amely bebizonyítja, hogy sokezer forintos belépők nélkül is lehet jó fesztivált szervezni. Lehet egymás mellett élni és zenélni békésen, anélkül, hogy belekötnénk abba, amit a másik csinál. Jövőre is csak ugyanígy!

gitároslány

[2005.07.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Zenekar tagokat keres zenész » billentyűs [2019.08.12.]
Dobost, basszerost keresek saját zenéhez zenész [2019.08.05.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Odacsapós rock n roll a Sziget utolsó napján - "Mennyből a Dave Grohl, eljött Hozzátok"
Az...

Nagy bejelentés a Depresszió budapesti koncertjén
Augusztus 17-én a Depresszió lépett fel a...

Óriási bulit csinált a Lord a Barba Negra Trackben 
Meshuggah, Harmed (Barba Negra Track): Agyzsibbasztó, skálázhatatlan ütemek
Musicalektől volt hangos a gödöllői kastély - Janza Kata és Dolhai Attila estje képekben
Fezen 2019 - Pedig ez csak egy jó buli volt!
A 2019-es Paloznaki Jazzpiknik szenzációi I. rész
beszámolók még