2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Elképesztő! - Frenk bemutatja a szívzörejét
Az R-GO kapja az első COMET gömböt, a Tankcsapda és a Crystal még reménykedik
Kapcsolatok
Frenk (Torma Gábor)
S.O.S.
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Frenk lemezbemutató koncert
[2007. október 6.
szombat 20:00]

„Rockandrollpopsanzon” Győrben

Az utóbbi évek egyik legnagyobb durranásának számító Hiperkarma nevű csapat dobosa Frenk, aki egyben egy új magyar zenekar neve is. Ebben a formációban a fent említett úr a dalszerző-hangszerelő-frontember. A győri Alter Party velük folytatódik. Péntek este lemezbemutatóval érkezik a rába-parti városba Frenk, az extravagáns előadó.

A zenész 2006-ban a Viva Comet-től az év felfedezettje díját kapta. Debütáló albuma, a Szívzörejek jó eséllyel pályázhat arra, hogy újradefiniálja hazánkban a popzene fogalmát. Nevezték már magyar David Bowie-nak is, és ha már itthon vagyunk, akkor a Szécsi Pál nevével jelölhető hangulat sem hagyható ki. Ám minden hasonlítgatás csak gyenge erőlködés, hiszen Frenk produkciójának ereje éppen különlegességében és eredetiségében rejlik, amely egy teljesen új színt hozott a hazai pop-palettára.

Extrém körítés

Megjelenése persze megosztja a közönséget, mivel élő fellépéseinek fontos elemei a mozgás, a meghökkentő smink, az extrém ruhák és kellékek is. Az általa megformált figurát lehet szeretni vagy utálni, mindenesetre láthatólag senkit sem hagy hidegen. Más előadókkal ellentétben Frenk-nek azonban nemcsak színpadi koreográfiája, hanem zenéje is professzionálisan kidolgozott. A határozott koncepcióval létrehozott, briliánsan hangszerelt muzsika finoman egyensúlyozik a könnyebben befogadható és a művészi alkotásokra jellemző stílusjegyek között. Az ízig - vérig profi zenészekből álló zenekar egyik vokalistája például a Jazz+Az-ból ismert Váczi Eszter.

„Rockandrollpopsanzon”

A “határold be a zenei stílust” kérdésre Frenk válasza: „rockandrollpopsanzon”. „Igazából dögös rockzene, valóban mély és furcsa lelkivilágban gyökerező, ennek érzékkilengéseit fejtegető szövegvilággal. Mindezt teljesen egyedi, minden megszokott színpadi kifejezést és viselkedési stílust hetykén überelő, észrevétlenül lebilincselő előadói szellemben. Spirituális, szexista szeánsz, kifinomult érzékkel meghangszerelt zenével, rockandroll-szőnyegre terítve. Sokszínűsége a stúdiólemezen könnyen és élvezhetően átjön, koncerteken viszont vadul üt, a füledbe mászik és nem engedi elfelejtetni magát. E kettő érdekes önhangkép látható a nagy érdeklődés közepette debütált “első” videoklipben, mely az “1formaság kora” című nótát vizualizálja. Ez a dal az album progresszív éle. Semmiképpen nem vonható le belőle semminemű konzekvencia a lemez egészéről.., ahhoz meg kell hallgatni az egész lemezt. Ahhoz meg kell nézni egy koncertet.”

Helyi fiatalok is bemutatkoznak

Az Alter Party-k megszokott színhelyén a PÁGISZ és ÁMK-ban október 6-án szombaton este nyolckor kezdődik a koncert, ahol az elő- és utózenekar szerepét is a győri fiatalokból álló S.O.S! elnevezésű banda tölti be. Frenkék előtt majd inkább saját dalaikat mutatják be, utána pedig alternatív slágerekkel szórakoztatják a még tovább táncolni vágyókat.

Akit tehát szeretné megnézni és meghallgatni a tehetséges győri zenekart, majd az est fő koncertjét, Frenk előadását élvezni, annak nem kell mást tennie, mint kilátogatnia a népszerű Győri Alter Party-ra és egy hatalmasat bulizni. A helyszín és a fellépők adottak. Ja, és még annyi: az alter party természetesen folytatódik: október 20-án ismét kinyílnak a kapuk, addig is türelem, és irány Frenk bulija!

– Gerencsér/Havassy –

[2007.10.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még