2024. május 16. | csütörtök | Mózes, Botond nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Plastic honlapja
Kapcsolatok
Plastic

„Szolgálunk és védünk” - Plastic esete a rend őreivel

Kormány közelében vigyázz!

No nem éppen az ország ügyeit intézőktől kell folyton óvakodni! Elég, ha akkor tesszük, ha például egy hosszúra sikerült nap után az est sötétjében arra vállalkozunk, hogy szépen, nyugodtan volán mögé ülünk, s hazavezetünk. Ugyanis az orrunkban szinte már-már érzett pirítós illatát, s a puha ágy kecsegtető gondolatát gyorsan elhessegethetik az úton-útfélen, esetleg útközépen(!), veszélyhárítás jogán elhelyezkedő, bár akadályként inkább funkcionáló tárgyak.

Gondolok itt többek között egy bizonyos, ártalmatlannak tűnő, betonalapzatú fémbójára, mely úthibát volt hivatott jelölni. A Plastic énekesének ugyanis a minap ezzel gyűlt meg a baja. Dani este tizenegy óra tájékán hazaindult, miközben a sötétségből előkerült a szóban forgó kivilágítatlan, útközépi objektum, melyet már csak akkor ’vett észre’ mikor az az autó alá került. A bója pár méteren keresztül kísérte az énekest, mígnem teljesen az alváz és az úttest közé nem szorult. „Azonnal felhívtam a rendőrséget, egyrészt hogy segítsenek kiszabadulni, másrészt hogy igenis vegyék észre, hogy az ő hibájukból mi történt, s mi minden történhetett volna még. Így csak az autó eleje bánja.” - nyilatkozta Dani. Viszont ekkor még nem is sejtette, hogy a rend őrei - főleg, ha többen vannak - milyen nagy urak. Állításuk szerint a bója délután még világított, tehát képtelenség, hogy éjjel 11-re meghibásodjon. Még ha az időjósok ez egyszer nem is tévedtek: vihar volt. Ha valakinek még eddig nem ingott meg a „szolgálunk és védünk” mottóban a bizalma, talán most elgondolkozhat: egyértelműen a sofőrt kiáltották ki vétkesnek, még ha az időközben előkerült szonda nem is őket igazolta.

De a választás lehetősége adott volt: vagy feljelentés, vagy helyszíni bírság a büntetés ( mely nem csak az áfát, hanem az újonnan bevezetendő bója-díjat is tartalmazza!). „ Ha tisztában lettem volna azzal, hogy saját hibából gázoltam el egy útjelzőt, vajon kihívtam volna a rendőrséget? Pláne ha megálltam volna hazajövet a szomszédos kiskocsmában - amit természetesen nem szoktam- s az italtól bűzlenék? Ilyenkor egyetértek azokkal, akik azt hajtogatják, hogy nem a becsületes embereket kellene folyton megbüntetni, hanem a bűnözőket elfogni. Ezentúl már én sem szállok harcba az „igazságosztók” védelméért!” - mesélte az énekes felháborodottan.

Talán érdemes elgondolkodni az eset kapcsán azon, hogy vajon csak feltéve, vagy feltétlenül a rendőrséghez forduljunk-e. Ugyanis megvan az a képességük - főleg ha felelősséghárításról van szó - hogy ’hibátlanból’ hibásat kiáltsanak ki, melynek kapcsán egyre többen pártolnak át a ’becsületesen bejelentem’ kiscsoportból a ’megfontoltan távozok’ táborba.

Dani közben nagylemezén dolgozik gőzerővel a győri Plastic Stúdióban. A lemez anyagának már a fele készen áll, körülbelül 30 számból választja ki a 10-11 legjobbat. Mostanában nem vállal fellépéseket, hogy a lemez mihamarabb elkészüljön és a rajongókhoz juthasson. Hamarosan új dalok részleteiből lehet majd ízelítőt letölteni a honlapjáról.

JAM

[2005.07.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.15.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.14.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még