2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Chris Rea: Heartbeats
Chris Rea: The Road To Hell & back
Kapcsolatok
Chris Rea
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Chris Rea: The Fabulous Hofner Blue Notes live - Turné
[2008. március 3.
hétfő 19:30]

Chris Rea meglepő visszatérése

Chris Rea rövid távollét után újra színpadra áll egy új formációval; a kétórás koncert, a „Fabulous Hofner Blue Notes”a blues központú instrumentális zene és az új szerzemények egyvelege, de a rajingóknak nem kell aggódniuk, mert a klasszikus Rea számok sem maradnak ki. A füstös hangú gitárvirtuóz- aki több, mint 30 millió lemezt adott el világszerte - március 3-án, 19.30-kor ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.

A mindig óvatos és szerény művészt súlyos betegsége – ami sajnos nem összeegyeztethető a feszített tempójú turnék világával - kényszeríttette az életmódváltásra. Saját bevallása szerint azonban nem szeretett volna kimaradni az élő koncertek varázsából, s nem is lett volna rá képes, a Fabolous Hofner Blue Notes azonban tökéletesen kielégítette ezen igényeit.

Emléket is állít az új formáció

Robert Ahwai gitárossal, Neil Drinkwater billentyűssel, Colin Hodgkinson bass gitárossal és Martin Ditcham dobossal a hatvanas évek blues-os hangulatát idézi fel dalaival, amivel bizonyos mértékig emléket is állít példaképének, BB Kingnek.
- Ez az a zene, amit mindig is játszani szerettem volna; valódi, tiszta gitárjáték - jellemezte új zenekarát és a decemberben megjelenő albumát Chris Rea. - Szeretek turnézni. Ez a legjobb munka a világon, bárcsak lenne egy másik testem. Egészségügyi állapotom bármikor megromolhat, ez volt az, amiért lassítanom kellett – tette hozzá a sztár.

Chris Rea amilyen nyugodt a színpadon, annyira tökéletes mestere hangszerének és feltűnő hangjának. Koncertjein soha nem a külsőségekre, a poénokra helyezi a hangsúlyt, nem használ speciális effekteket a műsor alatt, és mindig is nagyra becsülte az élő fellépéseket, hiszen így azonnal és közvetlenül tudja érzékelni a közönség reakcióit. A média a művész élő fellépéseit „a blues rock egyik legnagyszerűbb pillanatai”-ként jellemzi.

A páratlan tehetségű slide gitáros az erőt és az inspirációt mindig is a magánéletéből merítette. A félig ír, félig olasz származású Rea sosem vett részt balhékban, mindig is harmonikus családi életet élt. Mindezek mellett zenész, aki felismerte a felületes hírnév és a tartós siker közti- valamint az arc nélküli szállító szalagok személytelensége és az egyéni kifejezés közti különbséget.

-ej-
Forrás: ShowTime

[2007.10.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még