2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Herczeg Zoltán honlapja
Kapcsolódó cikkek
Hooligans Endi divattervezőként dolgozik?
Képgalériák
Herczeg Zoltán - Kis Endi divatbemutató
Kapcsolatok
Hooligans
Herczeg Zoltán
Kiss Endre (Endi)

Hooligans Endi különleges zenés feladatot vállalt - fotók a szokatlan divatbemutatóról

Herczeg Zoltán a Hooligans zenekar dobosával, Kiss Endivel közösen tervezett Rock’n’Roll ruhakollekciójának bemutatóját tartotta egy bérház udvarán felállított kifutón. Itt mutatták be a kollekciót nem hivatásos modellek a glam rock egyik legnagyobb képviselőjének, a Mötley Crüe-nek a dalaira. Ez már maga izgalmasan hangzik, és akkor még nem is beszéltünk a ruhákról.

A helyszín apropóját az adta, hogy Herczeg Zoltánnak a több mint száz éves bérház udvarában van a szalonja. Hatalmas kifutót állítottak fel, dobogót, hangfalakat az élőben játszó zenekarnak, profi világítást és már csak az alkalmi modellek hiányoztak, akiket a hazai rockzenei élet kiválóságaiból kértek fel erre a számukra szokatlan feladatra. Annyiban volt új ez a szereplés a zenészeknek, hogy ruhákat kellett bemutatniuk, kivételesen nem zenélniük vagy énekelniük kellett. Nem volt kötöttség a végigvonulást illetően, és e színpadhoz szokott embereknek úgy láttam, hogy ez egyáltalán nem jelentett nehézséget.

Herczegi-kollekció Kiss Endivel közösen Mötley Crüe zenére

A ruhakollekciót Herczeg Zoltán régi barátjával Kiss Endivel közösen tervezte meg. A zenész ezen kívül még dobolt a Mötley Crüe dalokat játszó zenekarban a bemutató alatt zenésztársaival, név szerint: Mikky Slade gitárossal, Sidd énekessel és Pocky Demon basszusgitárossal. A zenészek jól ismert arcok a hazai rockzenét kedvelők körében, és remélem, hogy nem ez volt az utolsó alkalom, hogy így együtt játszották a Crüe nótákat.

Hazai zenészek a kifutón

Húsz vérbeli zenész mutatta be a jelenlévőknek a merész, néhol extravagáns férfiaknak készült darabokat. Láthattuk Havasi Balázst, Kentaurt, Gregus Mikit, Sallai Tibit, Vári Zolit, Gömör Tomit, Dr. Jeff Matrix-t, Puliusz Tibit, Dure-t, Tátrai Sanyit, Fekete Jenőt, Gepárdot, Fehér Attilát, Kalácskát, Barabás Bécit, Agárt, Tanka Turbo Balázst, Szityót, Gróf Pistit és – végül, de nem utolsósorban – Barbaro Attilát. Az összes alkalmi modell a saját stílusában vonult végig a kifutón. Volt, aki komótosan, de láthattunk zenére ugrálva, tombolva, tapsolva, pörögve végigvonulókat, illetve olyan is volt, aki egyszerűen hanyatt feküdt a kifutó elején. Ezek a produkciók meg is hozták a kívánt hatást, a jelenlévők tapssal viszonozták.

Rock’n’Roll kollekció

A R’n’R ruhák alapanyagai széles skálán mozogtak. Örök darabként visszatért többször is a farmer, mely hol koptatott, hol szaggatott volt. A nadrágok fazonjai is változatosságot mutattak a szűk ceruzafazontól kezdve láthattunk normál, enyhén, sőt extra trapéz vonalút is. Alapanyagul pedig előszeretettel használták a tervezők a kordot, a műbőrt, a szatént természetesen hozzá passzoló felsővel. A színekkel sem spóroltak - a klasszikus kéken és feketén kívül – nagyon változatos színekben tűntek fel a fiúk. Piros, lila, drapp, fekete/fehér, fekete/piros csíkos és kockás mintás nadrágokkal hívták fel a figyelmet magukra.

Merész nadrágok és üzenetet hordozó felsők

Merészséggel, ravaszsággal fűszerezett hosszú szoknyákat is láthattunk a kollekcióban, mely elővillantotta a fiúk lábát. A felsők is változatosságot mutattak. Ugyanis a Herczeg-féle ujjatlan pólótól kezdve különböző nyomtatási technikákkal felvitt feliratokkal, üzenetekkel díszített felsőket viseltek a fiúk, például láthattunk Mr. KISS, Rock Star Wars-os filmnyomású pólót, illetve több színben – keki, narancs, fekete - pompáztak a katonai ingek is.

Olyan modell is volt, aki a nadrághoz „Napoleon-fazonú” kabátot viselt, mezítelen felsőtesttel a lányok legnagyobb örömére. Majdnem minden nadrághoz vettek azért pólót vagy inget, illetve különböző kabátot, például kétsoros gombolású düftin anyagból készültet, vagy „Olsen” fantázianevű, kockás kabátot, illetve fekete, sok zipzáros, rövid, orkán dzseki is feltűnt, sőt egy vajszínű műírha kabátra is figyelmes lettem. De a fekete csíkos, fémszálas „frakkmellény” és a piros szövetmellény, és a szatén motoros dzseki is ott volt a kollekcióban. A fejfedők is igen széles skálán mozogtak, láthattunk cowboykalapot, kendőt, sapkát és a kiegészítőkre is ügyeltek a tervezők.

Sikeres bemutatkozás

Összhatásában mindegyik modellnek volt valamiféle üzenete, mondanivalója, nem lehet bekategorizálni őket és változatosak, sokszínűek a modellek, melyeket színpadi vagy utcai viseletként egyaránt lehet hordani. A színes ruháknak a pörgős zenére való bemutatása hihetetlen hatást tud kiváltani, a jelenlévők hatalmas tapssal jutalmazták a sikeres bemutatkozást, a két tervezőt és a zenész modelleket.

Herczeg Zoltán szalonjában nem csak ezeket az egyedi modelleket lehet megvásárolni, hanem egyéni, egyedi elképzelések megvalósításában is segít a tervező, érdemes benézni hozzá a VI., Teréz krt. 35-be, vagy ellátogatni honlapjára.

- Hajós Maja -

[2007.10.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még