2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Szőlő (klip)
Kapcsolódó cikkek
Imago Mundi
Kapcsolódó Kiadványok
Imago Mundi: Másik valóság
Kapcsolatok
Imago Mundi
Legnépszerűbb csengőhangok

Dél-Indiában forgatták a Szőlő című dal videoklipjét

A Szőlő című számról forgatta első klipjét az Imago Mundi. A forgatás helyszíne is kuriózum, mivel a zenekar Dél-Indiába utazott, hogy egy autentikus helyen készítse el első videoklipjét.

A Szőlő című Imago Mundi dal Indiában született, s a fő szólamok és hangszerek feljátszása is ott történt a helyi zenészek közreműködésével, de a szöveget már itthon írta Bornai Tibor. A szám végleges formáját Jamie Winchester zenei producer közreműködésével nyerte el. A dalról készült videoklip forgatása is több helyszínen történt: Indiában, továbbá a Balaton-melléki borvidéken, valamint Budapesten. A klip rendezője Valachi Attila, operatőre pedig Mayer Zoltán.

Az Imago Mundi énekesnője - Pénzes Matild - és gitárosa - Veress Gábor - Jeszenszky István, az ismert spirituális zenész jóvoltából jutottak el Dél-India művészeti-kulturális központjába, Kerala államba. István tíz éven át tanult zenét Indiában, így jól ismeri a helyi szokásokat, sok barátja van, köztük művészek is. Matild és Gábor általa ismerkedtek meg Shamalával, a cochin-i Dharani-school tradicionális tánc és zeneiskola vezetőjével. A művészeti iskolában belekóstolhattak a karnatikus zene és énektechnika rejtelmeibe.

Magyar dalokat is játszottak

A találkozásból barátság lett. Shamala több fellépést is szervezett a magyar zenészeknek, többek között a helyi Rotary klubban, ahol magyar dalokat és népdal-feldolgozásokat játszottak, nagy sikerrel. Segítségével egy professzionális helyi stúdió tulajdonosával és Kerala több kiváló zenészével is megismerkedtek, ahol a közösen rögzített dalok közül itthon elsőként a „Szőlő” készült el és kerül közönség elé. Az újdonság egy teljesen európai nóta, melybe a tabla és a bambuszfuvolák varázsolnak keleti hangulatot, amit a klipben az Indiában készített képanyag is erősít.

A szőlő - mint szimbólum - azt a folyamatot tükrözi, ahogy a gyümölcs borrá válik, illetve  ahogy az ember is érik, szellemi útján. A zenekar a helyszínek és a zenei eszközök megválasztásával is ezt a mondanivalót szerette volna kifejezni.

- zene.hu -

[2007.10.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még