2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kings of Leon
 
Legutóbbi kiadványok
Come Around Sundown (2010)
Live at The O2 (London, England) DVD (2009)
Only by the Night (2008)

Összes kiadvány

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Önzetlenek: Ajándék dalokkal segítenek a világsztárok
UK Top 40: Majdnem sikerült az élre törni Justin Timberlakenek
UK Top 40: új csapat az albumlista élén  
Amerikai énekes a brit toplista élén  
Nagyon jól megy a Kings Of Leonnak
     
 
Kings of Leon
Megalakulás: 2000.
Web: http://www.kingsofleon.com/
 
     

Kings of Leon

A Kings of Leon egy Grammy-díjas csapat az amerikai Tennessee állambeli Nashville-ből. A csapat hangzása a déli, a garage és a hard rock, illetve az alternatív zene keveréke. A formáció tagja a három fiútestvér, Caleb, Nathan, Jared Followill, és unokatestvérük Matthew Followill.

Mindegyikük a középső nevét használja, így teljes nevük Anthony (Caleb) Followill, Michael (Jared) Followill, Ivan (Nathan) Followill és Cameron (Matthew) Followill. A formáció neve a fiúk édesapja és nagyapja után a Leonból ered.

Caleb énekel, gitározik, Nathan dobol és háttérénekes, Jared basszusgitározik, háttérénekes és billentyűs, Matthew pedig gitározik és háttérénekes. Caleb és Jared Tennessee-ben, Matthew és Nathan Oklahomában születtek. Az édesapjuk foglalkozásának köszönhetően folyamatosan utaztak délen, Leon ugyanis utazó prédikátor volt. A fiúkat a szülők tanították, amikor nem voltak iskolában.

Négy teljes albumot adtak ki. A csapat szemmel láthatóan sikeresebb Európában - legfőképp Angliában és Írországban - és Ausztráliában (ahol a legtöbb lemezt adták el 2008-ban), mint otthonukban.

Első kiadványuk, a Holly Roller Novocaine kislemez 2003-ban látott napvilágot. Ennek 5 számából 4 felkerült a debütáló anyagukra, a Youth and Young Manhood-ra, melyre a California Waiting és a Wasted time trackjeit újradolgozták. A korong különösen sikeres volt Európában. A The Strokes és a U2 is felkérte őket közös turnéra. Az album címét Jared szerint apjuk bibliájából kölcsönözték.

A második anyagukkal 2004-ben rukkoltak elő, Angliában jelent meg Aha Shake Heartbreak címen. Az USA-ban csak 2005-ben került polcokra. A Taper Jean Girl című számot a 2007-es Disturbia című filmben is felhasználták.

A csapat több nagy ikontól is gyűjtött már be elismerést, többek közt Noel Gallaghertől (Oasis), Eddie Veddertől (Pearl Jam, Radiohead), Bob Dylantől. Utóbbival és a Pearl Jammel turnézott is 2005-ben és 2006-ban a zenekar. Angelo Petraglia és Ethan Johns ugyanúgy producerek voltak, mint az előző lemezeken.

A formáció harmadik stúdióalbuma 2007-ben jelent meg, Because of Times címmel. A szakma ezúttal már Amerikában is jó kritikákkal illette a korongot, de persze voltak vegyes érzelműek is. Angliában változatlanul nagy sikert aratott.

2008 elején kezdődtek meg a negyedik album munkálatai a stúdióban. Egy interjúban a Rolling Stone magazinban azt mondták, hogy nagy benyomással bírt rájuk az album készítése során a Crystal Castles, a My Morning Jacket, illetve a Radiohead. A korong címe Only by the Night, amiről 3 szám is kislemezre került.

2009 elején a csapat visszatér Ausztráliába és Új-Zélandra, hogy az albumot bemutassa egy turné keretében, majd még februárban megjelent a rendkívül sikeres album turné változata is.

[2009.02.10.]

Kiadványok
stúdió
Kings of Leon: Only by the Night (2008)Kings of Leon: Come Around Sundown (2010)
video
Kings of Leon: Live at The O2 (London, England) DVD (2009)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még