2021. június 21. | hétfő | Alajos, Leila nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Spartoo - Summer Sales- kiárusítás - akár 60%
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kingston Cruisers
 
Legutóbbi kiadványok
KC (maxi) (2008)
The First Trip (2007)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
Kigston Cruisers sajtófotók 2009
Kapcsolódó cikkek
Kingston Cruisers a Gödörben
Szombaton Batta Dem Reggae Fesztivál Pécsen
8 év a ska szolgálatában: PASO születésnap a Gödörben
8 éves a PASO - születésnapi nagykoncert március 5-én a Gödörben!
Idén is várja a hátizsákosokat a Gödör klub
     
 
Kingston Cruisers
Web: http://www.kingstoncruisers.hu/
 
     

Kingston Cruisers

2005 - Előzmények

2005 júliusában történt, hogy egy belvárosi szórakozóhelyen összeültek páran: SkaPeti, Gergő és Balu az ex-After 8-ből, Szaby-G a Re-G zenekarból, valamint nem utolsó sorban Balog Peti, akik körvonalazták az induló Kingston Cruisers zenekar leendő tevékenységét.

Próbákon már tenor szaxofonosként Albert Zoli, valamint gitárosként a Re-G-ből Bordás Attila erősítette a zenekart, és járult hozzá sok-sok ötlettel, és sok jó tanáccsal ahhoz, hogy a zenekar megtegye a kezdő lépéseket...

Néhány próba után csatlakozott a zenekarhoz Sárkány Laci énekesként, valamint Sélley Szabi alt szaxofonosként. Ebben a felállásban feldolgozásra került pár ismert szám, köztük Manu Chao Clandestino-ja, illetve körvonalazódott a zenekar első néhány saját dalának ős változata, melyek szövege és zenéje egyaránt SkaPeti agyából pattantak ki.

A zenekar jelenlegi arca 2006 tavaszára alakult ki, ez a fent említett szórakozóhellyel, és az Április 4-ével függ szorosan össze, ami így a zenekar hivatalos születésnapja is lett. Gergő akkoriban tért vissza az újvilágból kis hazánkba, illetve az énekesi posztra az eredeti terveknek megfelelően a csapat megtalálta énekesnőjét, Frónius Katit, aki a Club Tequila zenekarban nyújtott tevékenységével győzte meg a KC-t.

Ebben a felállásban a zenekar nagyon könnyen tud együtt dolgozni, s hamarosan újabb és újabb saját dalok születnek. Első koncertre készülvén (SkaLand fesztivál, 2006) az üresen álló billentyűsi poszton Csókássy Ervin (Masszív) segíti a zenekart, mint állandó vendég. Ekkor feltűnik a színen Risko Roman, aki még 2003-ban együtt zenélt az After 8 zenekarban SkaPetiékkel, így a fúvósszekció bővülésével a zenekar 9 tagúvá válik.

Roman sajnos sem a debütáló koncerten nem tudott jelen lenni, sem az első Blue River-es bulin, viszont a Mind1 és a Masszív társaságában megtartott augusztus 18-i koncerten a zenekar végre teljes létszámban állhatott színpadra. Egy hirtelen ötlettől és felkéréstől vezérelten szeptemberben egy Etyeki magániskola évnyitóján a zenekar egy nagyon jó hangulatú koncertet adott, melyről hangfelvétel is készült. A Fly away from Babylon c. szám azóta letölthető, és a zenekar is, illetve a nóta is rengeteg elismerést kap itthonról és külföldről egyaránt.

2006 októberében a zenekar rátalál Szilágyi Laci billentyűsre, aki nagy elánnal veti bele magát a közös munkába. Még e hó végén a Blue River Pub állóhajón Ervinbúcsúztató-Lacibeiktató koncertre került sor, ahol Laci rögtön mélyvízbe dobva találja magát...

Koncertek követnek koncerteket, új helyszínekkel (Benczúr Klub, Közgáz Gólyabál, Jam Pub), újabb vidéki fellépéssel (Pécs - LégszeszGYÁR) színesedik a történet...

2007 - Első demó és kislemez

Jól indult a 2007-es év: a mymusic.hu zenekari portál internetes szavazásán a Kingston Cruisers kapta a "december hónap zenekara" címet, melynek kapcsán 8 óra stúdióidőt kapott ajándékba. Ez pont a legjobbkor jött, ugyanis a zenekar éppen akkor kezdte meg első stúdió anyagának felvételeit, mely az 1. születésnapi koncerten, április 8-án jelent meg.

Albumok:

[2007.04.26.]

Kiadványok
stúdió
Kingston Cruisers: The First Trip (2007)Kingston Cruisers: KC (maxi) (2008)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

Megnéztük: Triász koncert a GastROCKitchen Pubban, Százhalombattán, képekkel
Hangulatos pub...beszámolók még