2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kingston Cruisers
 
Legutóbbi kiadványok
KC (maxi) (2008)
The First Trip (2007)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
Kigston Cruisers sajtófotók 2009
Kapcsolódó cikkek
Kingston Cruisers a Gödörben
Szombaton Batta Dem Reggae Fesztivál Pécsen
8 év a ska szolgálatában: PASO születésnap a Gödörben
8 éves a PASO - születésnapi nagykoncert március 5-én a Gödörben!
Idén is várja a hátizsákosokat a Gödör klub
     
 
Kingston Cruisers
Web: http://www.kingstoncruisers.hu/
 
     

Kingston Cruisers

2005 - Előzmények

2005 júliusában történt, hogy egy belvárosi szórakozóhelyen összeültek páran: SkaPeti, Gergő és Balu az ex-After 8-ből, Szaby-G a Re-G zenekarból, valamint nem utolsó sorban Balog Peti, akik körvonalazták az induló Kingston Cruisers zenekar leendő tevékenységét.

Próbákon már tenor szaxofonosként Albert Zoli, valamint gitárosként a Re-G-ből Bordás Attila erősítette a zenekart, és járult hozzá sok-sok ötlettel, és sok jó tanáccsal ahhoz, hogy a zenekar megtegye a kezdő lépéseket...

Néhány próba után csatlakozott a zenekarhoz Sárkány Laci énekesként, valamint Sélley Szabi alt szaxofonosként. Ebben a felállásban feldolgozásra került pár ismert szám, köztük Manu Chao Clandestino-ja, illetve körvonalazódott a zenekar első néhány saját dalának ős változata, melyek szövege és zenéje egyaránt SkaPeti agyából pattantak ki.

A zenekar jelenlegi arca 2006 tavaszára alakult ki, ez a fent említett szórakozóhellyel, és az Április 4-ével függ szorosan össze, ami így a zenekar hivatalos születésnapja is lett. Gergő akkoriban tért vissza az újvilágból kis hazánkba, illetve az énekesi posztra az eredeti terveknek megfelelően a csapat megtalálta énekesnőjét, Frónius Katit, aki a Club Tequila zenekarban nyújtott tevékenységével győzte meg a KC-t.

Ebben a felállásban a zenekar nagyon könnyen tud együtt dolgozni, s hamarosan újabb és újabb saját dalok születnek. Első koncertre készülvén (SkaLand fesztivál, 2006) az üresen álló billentyűsi poszton Csókássy Ervin (Masszív) segíti a zenekart, mint állandó vendég. Ekkor feltűnik a színen Risko Roman, aki még 2003-ban együtt zenélt az After 8 zenekarban SkaPetiékkel, így a fúvósszekció bővülésével a zenekar 9 tagúvá válik.

Roman sajnos sem a debütáló koncerten nem tudott jelen lenni, sem az első Blue River-es bulin, viszont a Mind1 és a Masszív társaságában megtartott augusztus 18-i koncerten a zenekar végre teljes létszámban állhatott színpadra. Egy hirtelen ötlettől és felkéréstől vezérelten szeptemberben egy Etyeki magániskola évnyitóján a zenekar egy nagyon jó hangulatú koncertet adott, melyről hangfelvétel is készült. A Fly away from Babylon c. szám azóta letölthető, és a zenekar is, illetve a nóta is rengeteg elismerést kap itthonról és külföldről egyaránt.

2006 októberében a zenekar rátalál Szilágyi Laci billentyűsre, aki nagy elánnal veti bele magát a közös munkába. Még e hó végén a Blue River Pub állóhajón Ervinbúcsúztató-Lacibeiktató koncertre került sor, ahol Laci rögtön mélyvízbe dobva találja magát...

Koncertek követnek koncerteket, új helyszínekkel (Benczúr Klub, Közgáz Gólyabál, Jam Pub), újabb vidéki fellépéssel (Pécs - LégszeszGYÁR) színesedik a történet...

2007 - Első demó és kislemez

Jól indult a 2007-es év: a mymusic.hu zenekari portál internetes szavazásán a Kingston Cruisers kapta a "december hónap zenekara" címet, melynek kapcsán 8 óra stúdióidőt kapott ajándékba. Ez pont a legjobbkor jött, ugyanis a zenekar éppen akkor kezdte meg első stúdió anyagának felvételeit, mely az 1. születésnapi koncerten, április 8-án jelent meg.

Albumok:

[2007.04.26.]

Kiadványok
stúdió
Kingston Cruisers: The First Trip (2007)Kingston Cruisers: KC (maxi) (2008)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még