2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
MZ/X
 

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
MZ/X az Insipid lemezbemutatón
Kapcsolódó cikkek
Szombaton az A38-on mutatja be új lemezét az Óriás
Tízéves a Garden Of Eden - koncert a Ráday Klubban
Egy ízes lemezbemutató
MZ/X
Triplaturné a dinamizmus jegyében
     
 
MZ/X
Megalakulás: 1999.
Web: http://mz-x.freeweb.hu
Aktív kapcsolat: Bajkai Ferenc (dobos, 1999-), Gajda Mátyás (gitáros, 1999-), Gubis Dávid (énekes, 1999-), Bajkai Zoltán (basszusgitáros, 1999-)
 
     

MZ/X

A zenekart Gubis Dávid (ének), Gajda Mátyás (gitár), Bajkai Zoltán (basszusgitár, nagybőgő) és Bajkai Ferenc (dob) alapította 1999-ben. A megalakuláskor nem volt igazi zenei koncepció: kizárólag a zene öreme és a "jam-bulik" hívják életre a zenekart. Klasszikus rock n' roll hangszereken játszák a saját számokat; lehet benne hiphop; jazz; funk; blues; egy jó adag rockzenével keverve.

A zenekar történetének főbb állomásai:

2000-ben a Rolling Rock Tehetségkutató 1. helyezés, a Denevér Tehetségkutató n 4. helyezés, majd a 2002-es Denevér tehetségkutató 1. helyezés (116 résztvevőből).

2000-ben jelent meg a zenekar debütáló lemeze Jelentkezik címmel (Trottel Rec.), melyről a Zuhanás című szám felkerült a Shock! Magazin válogatás lemezére. 2002-ig kellett várni a következő albumra, amely a 4Tune Records gondozásában látta meg a napvilágot Nulla Kettő címmel.

2003-tól az MZ/X több országos turnén szerepel önállóan és ismertebb zenekarok társa ságában. A csapat állandó szereplője lett a nyári fesztiváloknak.
 
2004-ben, öt évi folyamatos koncertezést megtöri a zenekar Budapestre költözése a Viharsarokból. Ebben az időben kicsit széthúznak a srácok: egyéni megélhetési problémák; munkahelyek; session-zenészkedés; drogproblémák.

2005-2006 - A Planetunderground Filmstúdió felkérésére filmzeneírással is foglalkozott a csapat (Édes – Savanyú c. játékfilm teljes zenéje). Itt is komoly eredményeket értek el a fiúk: „A Kezdet" a II. nemzetközi Tropifilm fesztivál 2. helyezett alkotása, a filmzenén az MZ/X szerezte. A Digi24 Filmfesztiválon pedig a „legjobb zenei klip" kategóriájában az MZ/X „Nincs Alvás" c. száma nyert. Közben elkészül az Egy Világ c. dal videoklipje is.
 
2007-ben a zenei továbbképzések és rehabilitációk után újult erővel csapnak a húrok közé: gőzerővel dolgoztak harmadik lemezükön; elkészítették egy 22 számos demót, melyből 10 -12 dalt terveztek a legújabb albumra.
 
Továbbra is megmarad az újító szándék a zenében; zenei kísétletek a gépi alapokkal és a nagybőgővel.  2008 márciusában az Artistfactory stúdióban rögzítve lett 11 szám, a rögzített anyag utómunkálatait (masterizálás) a kanadai AIR M.S. Stúdióban.

[2008.04.22.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még