2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
The Australian Pink Floyd Show
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
The Australian Pink Floyd Show
     
 
The Australian Pink Floyd Show
Megalakulás: 1988.
Web: http://www.aussiefloyd.com
 
     

The Australian Pink Floyd Show

Az Australian Pink Floyd Show Adelaide-ben, Dél-Ausztráliában alakult 1988-ban, de ezen a néven csak az Egyesült Királyságba történő áttelepülésüket követően váltak ismertté. Ők voltak az első Pink Floyd emlékzenekar, akik az Egyesült Királyságban turnéztak 1993-ban; első fellépésükre a Pink Floyd Rajongók Első Nemzetközi Találkozóján került sor.

David Gilmour és a dobos Gary Wallis részt vett egy Australian Pink Floyd koncerten a croydoni Fairfield Halls-ban, az Egyesült Királyságban, 1994-ben. Tetszett nekik a koncert, és az ausztrálokkal folytatott beszélgetést követően meghívták őket a 'The Division Bell Turné' partijára. A partin találkoztak a Pink Floyd összes tagjával, és még a színpadot is közelebbről szemügyre vehették!

Az ausztrál Floyd a legnagyobb felkérést 1996-ban kapta, és ezáltal az egyetlen Floyd emlékzenekarrá vált, amelyet valaha felkértek arra, hogy egy Pink Floyd tag, nevezetesen David Gilmour Londonban megrendezett 50. születésnapi partiján játsszon.

David Gilmour születésnapján az Australian Pink Floyd fergeteges játékkal, Richard Wrighttal és Guy Pratt-tel közösen adta elő a Comfortably Numb-ot. Majd boldogan adták át hangszereiket David Gilmour, Richard Wright, Guy Pratt, Tim Renwick, Gary Wallis és Claudia Fontaine részére, és élvezhették a többi parti vendéggel együtt a 'Money', 'What do you want from me' és más rögtönzött zenei ínyencségek előadását.

1998-ban az Australian Pink Floyd fellépett a Glastonbury Fesztiválon, az Egyesült Királyság legnagyobb évente megrendezésre kerülő zenei fesztiválján. A '98-as Fesztivál minden idők legesősebb fesztiválja volt, és az Australian Pink Floyd napja azzal kezdődött, hogy Rolf Harris segített kiszabadítani a sárba ragadt kamionjukat!

2001. november 26-án az Australan Pink Floyd lett a világ egyetlen olyan Floyd emlékzenekara, amely a tekintélyes londoni Royal Albert Hallban játszott. A zenekart az Another Brick in the Wall' magával ragadó előadásában a színpadon az Islington Green School lelkes kórusa támogatta.

[2007.06.04.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még