2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Dim Vision
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Dim Vision
Zúzda színpad
     
 
Dim Vision
Megalakulás: 2000.
Web: http://www.dimvision.tk
 
     

Dim Vision

A Dim Vision 2000-ben alakult Debrecenben. (Dust néven kezdtek koncertezni, a névváltásra 2002. elején került sor). Az első felállást Suta Bence - ének, basszusgitár, Lukács Máté - gitár, Varga Sebestyén - dob, Goyo - gitár, Ványi Lajos - gitár alkotta. Már ebben az időben is születtek saját számok, de ezek soha nem kerültek felvételre. Zenéjük leginkább a death metalhoz áll közel, de látókörük nem szűkülbe kizárólag erre a stílusra.

A "From Dust..." a zenekar első demója, a felvétel 2002. decemberében készült. Az anyagra nagyon sok pozitív és bíztató visszajelzés érkezett. A zenekarból a felvétel után távozott Ványi Lajos gitáros aki később, a Raventor tagja lett. A Dim Vision négy taggal, teljes erőbedobással folytatta a munkát. Suta Bence basszusgitáros poszton kisegítő tagja lett a Neochrome zenekarnak (2005 nyár végéig). Később néhány koncerten Lukács Máté gitáros is kisegít náluk.

2004 tavaszától kezdve folyamatos a koncertezés az országban a debreceni Choose Your Path zenekarral. Amerre felléptek, koncerteken, fesztiválokon sokan megjegyezték nevüket, a magyarországi metal undergroundban már ismerősen cseng a nevük.

A 2004-es év legfontosabb pontja azonban, hogy végre elkészült a második Dim Vision demo/EP, melynek a címe "Aether". Ez a 3 számos hanganyag hűen tükrözi, milyen irányban fejlődött tovább a zenekar, gyorsabb és komplexebb számok születtek. Az "Aether"-bol mindössze 150 darab készült, főleg promóciós célra. A munka azóta sem állt meg, folyamatosan készülnek az újabb számok! 2005-ben lehetőség is adódott, hogy a Watch My Dying Klausztrofónia turnén előzenekaraként szerepelhessenek. Folyamatosan érkeznek az első visszajelzések a második demóval kapcsolatban, a fogadtatása hasonlóan pozitív, mint az első anyagé. A Stygian Shadows fanzineban Dávid Lászlónál, az év demója minősítést kapták. Nyár elején tervbe van véve egy nagylemez felvétele, melyen szerepelni fognak az "Aether" demó/Ep tételei is.

Az Epidermist, első nagylemezüket hosszas egyeztetések után 2005 augusztus végén kezdték el fölvenni. Közel két hét folyamatos munka során rögzítették a dobokat, a gitárok nagyrészét és a basszust. A munkát csak decemberben folytatták, ekkor megtörtént a szólók és az ének rögzítése is. Az anyagot Goyo editálta, Vee (Neochrome) keverte és Csatáry Attila maszterizálta a Track Master studióban. Az Epidermis hivatalos megjelenésének dátuma 2006 Október 9. Szerzői kiadásban jelenik meg a Hammer World segítségével országos terjesztéssel.

-dimvision.tk-

[2007.06.04.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még