2024. március 19. | kedd | József, Bánk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
A Láma Dalai
 
Letölthető dalok
Az én fagyim
Baleset!
A zutazás
Szerencsés baleset
Pretty Woman

Összes letölthető dal

Legutóbbi kiadványok
Reggae'n'Roll (2010)
Sziget (2007)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Érdekes szerepkörben tűnik fel az RTL Klub sztárja
Csenki Attila a reggae és a rock izgalmas keverékéhez adta a nevét!
Megvannak a PEN könnyűzenei tehetségkutatójának döntősei
Nő helyett tejföl és kifli a Láma Dalai első videoklipjében
A Láma Dalai Tejföllel és kiflivel megy az Álomgyárba
     
 
A Láma Dalai
Cím: Kiskunfélegyháza,
Web: http://www.alamadalai.hu/
A "Zenélő Tanya” Tehetségkutatójának győztes zenekara.
 
     

A Láma Dalai

A zenekar tagjai több más formációban is játszottak már előzőleg együtt. 2000-ben lettek "A Láma Dalai". A stílusuk sokrétű - sok műfaj, előadó hatott rájuk - a fő irányvonal mégis reggae és ska alapokon nyugszik, amelyet némi rock-kal, jazz-zel és egyéb stílusokkal fűszereznek meg

Az ország minden pontján jártak már klubkoncertek vagy fesztiválok keretén belül. Koncertjeiken saját számokat és feldolgozásokat egyaránt játszanak. A feldolgozásokat szándékosan nem neves ska-zenekaroktól adják elő, hanem a „világslágerek fanyarul” elvet követve mindenki által ismert dalokat gyúrnak át a saját stílusunkba, némi humorral átszőve.

Első, már a stílushoz közelítő demójukat 2004 novemberében vették fel – az anyagiak miatt – egy nap alatt. Az együttes még ebben az évben saját weboldallal is jelentkezett.

2005 én a Wan2 Tehetségkutatón, Szarvason döntősök lettek, ennek eredményeként 2006. nyarán két nagy fesztiválon játszhattak: a Mezőtúri Fesztiválon és a Hegyalja Fesztiválon.

A 2006-os VIVA által szervezett Tehetségvadászaton bejutottak azon zenekarok közé, akikkel riport készült a műsoron belül.

2007.márciusában a Batta Dem Reggae Fesztivál keretén belül rendezett Dig Up! Tehetségkutatón 3. helyezettek lettek, és még ebben az évben a Free Fest 0. napján rendezett tehetségkutatón elsők lettek, ezzel egy kisebb promóciós szerződést nyertek. S még mindig 2007-ben járunk, amikor is a Majsai Nyári Fesztiválon belül lebonyolított tehetségkutató versenyen szintén 1. helyezést értek el. Sőt, novemberben a X. Paksi Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztiválon az 1. díjat hozta el a zenekar, ezenkívül a legjobb gitáros, és legjobb fúvós (megosztva az együttesen belül) különdíját szavazták nekik, amiről úgy vallanak, hogy szakmailag talán ez volt a legnagyobb elismerésük eddig. Ehhez az évhez köthető, hogy felvettek egy 3 számos demót, amelynek a Sziget címet adták, s amely már teljesen tükrözi a A Láma Dalai stílusát, játékát. Országos és helyi rádiók egyaránt játsszák ezt a 3 számot. Több helyen a helyi listák élén is állt.

S akkor egy ugrással máris 2008 tavaszánál tartunk, amikor is a Fringe Fesztiválon a zenekar Fringe-Díjat kapott, és bekerült a legeredményesebb fellépők közé, ezáltal felléphettek a „Nyár a Lánchídon” elnevezésű rendezvényen, amelyet a pesti hídfőnél felállított színpadon, augusztus elején tartottak. Nyáron a Pop-Rock Géniusz tehetségkutató versenyen, világzene kategóriában 3. helyezett lett a csapat, és megkapták az Unio Rádió különdíját, ami egy promóciós CD kiadását jelentette.

[2008.08.26.]

Kiadványok
stúdió
A Láma Dalai: Sziget (2007)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.18.]
gazda szolgáltatás [2024.03.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
Az Amaranthe & Dragonforce...

A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Februárban - hat alkalommal - Budapesten...

Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
Bestiális este a Barba Negrában
beszámolók még