Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. február 20. | szerda | Aladár, Álmos nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
Premecz Mátyás
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Random Trip a Hajón - Zságer Balázzsal és Fehér Balázzsal
Tomor Barnabás Trió feat. Barabás Lőrinc & Premecz Mátyás az A38 Tetőteraszán
Géppuskaszáj és acidjazz hangminták: Us3 a Hajón
Premecz Mátyás
     
 
Premecz Mátyás
Születés dátum: 1982.
Web: http://www.myspace.com/premeczmusic
Aktív kapcsolat: Méthode Traditionelle (előadó/zenész), Barabás Lõrinc Eklektric (billentyűs), Smárton Trió (billentyűs), The Qualitons (billentyűs), Kéknyúl (orgonista)
 
     

Premecz Mátyás

1982-ben született, hat évesen kezdett el zenével foglalkozni.

Zongorázni tanult a Tóth Aladár Zeneiskolában, valamint néhány iskolai kórusban is énekelt. Zongoratanára Kaiser Addrienne volt.

2000-ben kezdett el jazzt tanulni a Postás Művelődési Házban. Itt Rátonyi Róbert és Márkus Tibor voltak a tanárai. Még ebben az évben második helyezést ért el a Jazz 2000 Gyermek- és Ifjúsági jazzfesztivál versenyén szólista kategóriában.

2002-ben lett tagja a Brass On Brass együttesnek, ahol együtt játszhatott többek között Hudák Zsófiával, Bényei Tiborral, Mazura Jánossal, Fritz Józseffel és Fajszi Csanáddal.

2006-ban diplomát szerzett a Műszaki Egyetemen informatikusként.

2002 és 2007 között tanult a Liszt Ferenc Zenetumányi Egyetem jazz tanszakán. Mesterei Binder Károly, Borbély Mihály és László Attila voltak.

Zenekarok:
2003-ben lett tagja a TrioQuartetnek. A négyes felállásban John Scofield és Medeski, Martin and Wood számokat dolgoztak fel. Az amatőr szintről kb. 1 év alatt eljutottak a rendszeres koncertezésig, klubbokban és fesztiválokon szerepeltek szerte az országban. Saját dalok is születtek, ám sajnos lemezre nem kerültek, ugyanis a zenekar 2007 őszén feloszlott (Badics Márk-dr, Arató Zoltán-bass, Kurucz László-gitár).

2006-tól játszik a Triton Electric Octopus zenekarban Vázsonyi Jánossal(sax), Badics Márkkal(dr) és Herr Attilával(bass). Az etno-jazz jellegű formáció hosszú múltra tekinthet vissza. A jelenlegi felállásban dominál az elektromos jelleg - innen a név. A műsoron folyamatosan átalakuló, dinamikusan a helyszínhez adaptálódó, "élőben hangszerelt" saját kompozíciók szerepelnek.
Még ez év nyarán alakult a Barabás Lőrinc Eklektric zenekar mely javarészt elektronikus zenei műfajok élő előadására szakosodott. A műsoron szerepel techno, drum 'n' bass, reggae, diszkó, de mindezt átitatja az alapvetően jazzes hozzáállás, az improvizáció és az együtt-játék spontán öröme. A formációban két rapper és egy DJ is helyet kap. A számos itthoni és külföldi koncert alatt meglátogatták Európa közeli fővárosait és játszottak Eric Truffaz és Palov Stellar előtt.

Szintén 2006-tól tagja a lassan éledő Boogie & The Cry Baby zenekarnak. Gál Csaba "Boogie" a Megasztár második szériájában tűnt fel, és ezzel a zenekarral saját zenéjét játssza, ami a 60-as 70-es évek "csoffadt" funk zenéjében gyökeredzik, klasszikus hangszerek klasszikus hangzásával próbál meg új magaslatokba emelkedni.

Eme állandó formációk mellett játszik szólóban, és gyakori vendége a Smárton triónak, valamint az Egy Kiss Erzsi Zenének, akiknek Kinono című lemezén (2006) közreműködött két dalban.

2007-es magyarországi turnéján több alkalommal együtt zenélhetett Orszáczky Jackie-vel és zenekarával, és játszott az Irie Maffiával is.

[2007.10.01.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Zeneszerzéssel,dalok írásával foglalkoz egyéb [2019.02.19.]
Zongora tanítás,korrepetálás 15.ker tanár [2019.02.06.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Megnéztük Gájer Bálint új műsorát az Orfeumban - képekben 
A sármos énekes Swing ’N Pop...

Harminc év rock and roll, három éjszaka alatt a Tankcsapdával - képekben
Rendhagyó módon...

Megnéztük Veres Mónika Whitney Houston-estjét az Orfeumban - képekben
Egy szilveszteri éjen át a Kowalsky meg a Vegával
Megható módon búcsúzott az ünnepektől a Neoton Família Sztárjai 
beszámolók még
koncert.lap.hu
cdbolt.lap.hu