2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Beta
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Galaktikus űrdiszkó a Hajón
Indítsd a nyarat a DumDum Budapesttel!
Bulizz a 4-es Metró vonalán!!!
Már 10 éve Ablak A Dubra!
Beta
     
 
Beta
Születés dátum: 1975.
Web: http://www.myspace.com/betazvezda
 
     

Beta

Beta (Csillag Béla) ’75 októberében látta meg a napvilágot, majd a zene egész gyerekkorát végig kísérte, ugyanis édesapja nagy bakelitgyűjtő hírében állt. A ’92-es DMC Hungary bajnokságon látottak, hallottak hatására ’93 januárjában két barátjával (Cuki és Nuon) megalapították a MCG Studiot. A zenei stílus a hip hop volt, főleg hardcore rap kedvencekkel.

1 év technikai tanulás és lemezgyűjtés után a ’93-as DMC Hungary elődöntőjét megnyerték, aminek az eredménye egy budapesti rezidencia a Brooklyn klubban. ’94 végére az MCG-t is elérte az elektronikus zene térhódítása, a Stella Gardenben lerakott house alapok után ’96-ban már az E-play-ben játszhattak.

Beta meghívást kapott a BPM-be és több népszerű klubba (Dark Side, Flört, Korona-Kecel, Club Speed) is. Majd ezután több év szünet következett be, de 2002 nyarán már külön úton ismét a keverő mögött találta magát. A stílus persze a house maradt, csak változott kicsit….
2003-ban Andréval megalapítják az A.B. Solute formációt. Két év közös munka eredménye többek között az I Love Deep, Debut, Flört és az emlékezetes Glu-Glu fesztivál-beli fellépésük.

2004-ben Marvinnal és Erkával elindítják saját klubestjüket, a kéthetente jelentkező United Colors of House-t (UCH) a Jail House-ban.
Ugyanebben az évben Nagával kialakuló munka és baráti kapcsolat eredménye a House 2 House (H2H) estek, aminek a Mono Klub - amely a Partycom.hu olvasóinak szavazati alapján a 2006-os év 2. legjobb klubja elismerésben részesült - ad otthont minden második pénteken. 2005-ben tagja lett a Chi-Recordingsnak és a szerdánként jelentkező Ablak A Dubra (AAD) klubesteknek, ahol Beta jelenleg Naga mellett az estek rezidense.

Az AAD esteken már rengeteg nemzetközi vendégművész fordult már meg (a teljesség igénye nélkül: Dominik Eulberg, Wighnomy Brothers, Tiefschwarz, Habersham, Anja Schneider, Jamie Jones, Tom Ellis & Leif) és ő is rengeteg helyen volt már vendégművész. 2006-ban csatlakozik a Hairy Records csapatához, ahol állandó rezidense lesz a kiadó rendezvényeinek, ahol olyan nevek mellett zenélt, mint a Der Dritte Raum, Loco Dice, Sweet ‘n Candy és Magda. A lemezpörgetés mellett egyre több időt és energiát fordít produceri munkáira.

A Partycom.hu olvasói, az eVote szavazáson a hatodik helyen szavazták meg a “Legjobb magyar DJ” kategóriában 2006-ban. Több európai országot megjárt szettjeivel, számos újságban és site-on készült vele riport (Freee, Origo) és megannyi rádióműsor vendége volt már (RadioCafé, Tilos, Justmusic).

[2008.05.26.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még