2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Sziget Fesztivál 2011: Idén is lesz Roma sátor
Betyárviz balkán módra
Dolgozd át Varga Zsuzsát, aki gőzerővel nyomja!
Jutasi
     
 
Jutasi
Web: http://www.sunsetcafe.hu
Aktív kapcsolat: Goulasch Exotica (DJ/VJ, 2007-)
 
     

Jutasi

Jutasi Tamás 1982 óta áll a lemezjátszók mögött. Akkoriban a legnépszerűbb magyarországi klubokban játszott, olyanokban, mint az Old Firenze, a Randevú vagy a Hully Gully később pedig a Bangkok Hilton. Az ő nevéhez köthető az első magyarországi Rave Olimpia megrendezése is. Írt filmzenét a „Techno – az egyén diadala” című – a kilencvenes évek elején robbanásszerűen megjelenő elektronikus-zenei irányzatról, a technóról szóló – dokumentumfilmhez.

Egyéni első helyezést és a szakma különdíját nyerte el az 1992-ben első alkalommal megrendezett DMC-n (Disco Mixing Championship). Jutasi számos, más és más műfaj legjobbjait felsorakoztató dj mix albummal büszkélkedhet – mind a house, mind a lounge területéről. A 2000-ben létrejött Sunset Cafe vezetőjeként maradt a legnépszerűbb dj-k egyike. Az azonos című, 4 órás rádióműsor hallgatottsága, valamint a szintén Sunset Cafe címet viselő, csak magyar előadók szerzeményeiből összeállított dj.válogatás sorozat eddigi darabjainak népszerűsége is igazolja őt. A nyári fesztiválok forgataga után, 2003-ben és 2004-ben inkább a Secta Sound System nevet viselő formációban aktivizálta magát a pult mögött. A Secta Chameleon tagjai és Jutasi Tamás egy progresszív projecttel állt a közönség és a szakma elé.

A 2005-ös év viszont már ismét a lounge-ról szólt, és emellett egy szoros együttműködés kezdetét is jelentette Ferenczy Györggyel. Így készülhetett el 2006 márciusára a 15 Petőfi Sándor verset tartalmazó közös CD is, melyen a megszólaló dalokat Ferenczy György zenésítette meg és hangszerelte, Jutasi Tamás pedig a mai, elektronikus zenéhez inkább szokott fül számára tette igazán élvezetes, különleges csemegévé.

A közös munka Jutasi számára olyan új perspektívákat nyitott meg a zenében, mely most már nem csak a lounge kereteit tágítja, sokkal inkább a zeneszerző, és átdolgozó elé sorakozó kihívásokat mutatta meg. Éppen ezért nem is véletlen, hogy Jutasi estjei a Goulasch Exotica címet kapták. A zenei kavalkád a Balkántól keletre és nyugatra is elkalauzol minket, és belekóstolhatunk egy igazán lendületes, élettel teli zenei világba, olyanba, ahol még egy tangóharmónikás is aktív részese egy bulinak. 2007-től a Goulasch Exotica már nem csak klubestet takar, hanem egy formációt is, melyben szintén meghatározó szerepet tölt be Jutasi.

[2008.07.01.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még