2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Tűzmadár
 
Letölthető dalok
Volt egy álmom...
Árnyék
Ceasar
Álomgyár

Összes letölthető dal

Legutóbbi kiadványok
Volt egy álmom (2008)
Volt egy álom EP (2008)
Fények (2007)
Jégkorszak (2005)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
Tűzmadár képek '07
Kapcsolódó cikkek
Egy betegség közbeszólt  - MetalWar Fest 2013
"Semmi keserűség nincs bennem" - interjú Schrott Péterrel
Íme a 2013. február 15-ei klipes lista: Kállay Saunders, Tűzmadár és Radics Gigi az élen
Íme a 2013. február 11-ei klipes lista: Gossip, Kállay Saunders és Tűzmadár az élen
MusicRage: zene annyiért, amennyit adsz érte
     
 
Tűzmadár
Megalakulás: 1999. február
Web: http://www.tuzmadar.hu
E-mail: tuzmadar@tuzmadar.hu
Aktív kapcsolat: Haraszti Dávid (dobos, 2007-), Károlyi Gergely (gitáros), Kovács Márton (gitáros), Tyukász Botond (gitáros, 2015-), Schrott Péter (énekes), Szűcs Attila (basszusgitáros), Horváth Zsolt (billentyűs, 2006-)
Egyéb kapcsolat: Haraszti Dávid (dobos, -2007)
 
     

Tűzmadár

Stílus: Modern alapokon nyugvó heavy-metal, progresszív elemekkel.

Történet

A megalakulás időpontja 1999. februárja. Hatalmas lelkesedéssel, és lendülettel indult a banda. A 4 lelkes fiatal meg akarta hódítani a világot. Persze hamar rájöttek, hogy ez nem annyira egyszerű, mint ahogy azt mindenki elsőre képzeli.

A másodgitáros poszton az első két évben három tagcsere is volt, csak ezután szilárdult meg a belső helyzet. 1999 őszén felvették első demójukat, ami a Halottak élén demo’99 névre hallgatott, és a Metal hammer demonstráció rovatában a hónap demója címet nyerte el. Még ebben az évben számos koncertet adtak a Petőfi csarnokban -többek között a Kiss forever band előzenekaraként- és számos klubban.

Az Internet jótékony reklámfelületei, és a sok koncert meghozta gyümölcsét, és underground körökben elég nagy ismeretségre tettek szert. A 2001-es év elején sikerült rögzíteni az Igaz hittel EP titulusú kislemezt, ami meglehetősen jó kritikát kapott a magyar, szakirányú sajtótól. 2001 tavaszán a Pokolgép elő-zenekaraként, a Csepeli Freeport szórakozóhelyen sikeres koncertet adtak, majd ebben az évben a Pepsi sziget 2001 fesztiválon is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra.

2005 Sziget fesztivál

Ezután a tagok közti hozzáállási különbségek miatt a zenekar szinte teljesen lecserélődött, ami csakis a zenei tudás, és előadásmód javára vált. 2002 őszén felvették az első nagylemezüket, ami a Jégkorszak címet kapta. Sajnos a keverés előtt az anyag egy szomorú és véletlen baleset folytán megsemmisült, ami nagyon megviselte a zenekart anyagilag. A csalódottság, és hitevesztettség majdnem a banda végét okozta.
2003 áprilisában újabb reformok történtek a felállás terén. A zenekar immár 5 tagúvá vált, a felállás pedig véglegesedett.

Az ötből 4 tag a jó hírű Kőbányai Zenei Stúdióban folytatta, illetve fejezte be tanulmányit. A változások után a zenekar visszanyerte, sőt túlszárnyalta a kezdeti lelkesedését, és hatalmas lendület költözött mind a zenéjükbe, mind az előadásmódjukba.

2006 Wigwam, saját koncert

2005 nyarán a zenekar megnyerte az Abádszalóki tehetségkutató fesztivált, ahol nettó 100.000 ft értékű stúdióidőt nyertek.
Még ezen a nyáron a másodszor rögzített Jégkorszak című album 7000 (!) példányszámban jelent meg a Hammerworld magazin CD mellékletes, 2005 július-augusztusi számában. A lemez visszhangja kitűnő volt, a lemezkritikák (Hammerworld, Heavymetal.hu, beatpoprock.uw.hu, Eightball.hu…) nagyon jók lettek, ami sok koncert-illetve fesztiválmeghívást vont maga után.

Fellépések

A 2005-ös nemzetközi Ossian találkozó, Monsters Of Transylvania, Nemzetközi rockfeszt, Helloween előzenekari poszt, A 2006-os Ossian turné, Volt fesztivál, Hegyalja fesztivál, Sziget fesztivál, Székelyföldi rockmaraton…

2006 Monsters Of Transylvania

A zenekar elnyerte a 2005-ös év legjobb magyar debütálása címet a Hungarian Metal Awards 2005-ön. 2006 tavaszán elkészült a zenekar első komoly rendezésű és forgatású videoklippje a Miért nem én lettem? című szám vágott, klippverziójára. 2006 októberétől a Viva TV rendszeresen játsza a klippet, illetve interjú is készült a Megawatt című műsor keretében.

A Jáksó HOT20 rendszeres vendégei a Danubius rádióban (ahol metal banda még nem fordult meg)!

2006, Pecsa, Helloween előtt


A zenekarnak van egy „angol megfelelője” is. Az angol név: Flameborn, (promóciós demo címe: Flameborn – rise again)

2006 közepén csatlakozik a bandához Horváth Zsolt billentyűs. A szintetizátor nagyon szépen megszínesíti a számokat.

2007. júliusában megjelenik Fények című albumuk, ami országos szinten lesz terjesztve. Az új album (introval) 12 magyar, 2 angol nyelvű számot tartalmaz, valamint a multimédiás mellékleten megtalálható az összes dalszöveg, a Miért nem én lettem? című klip, háttérképek, és zenekari képek. Ezen az albumon hallható igazán a zenekar saját stílusa, amit ők stílusosan modern heavy - nek neveznek.

Tagok 2007-ben: Barócsi Kristóf (gitár, vokál), Szűcs Attila (bass, vokál), Schrott Péter (ének), Kőhegyi Bence (dob), Kovács Márton (gitár, vokál).

A 2008-as év változásokat hozott a banda összetételében is, ami nem hogy visszavetette volna a lelkesedést, de újabb lendületet adott.

Az őszi turné keretében a Dalriada és a Nightquest zenekarokkal karöltve járták be az országot, ahol a „Volt egy álmom…” új, négy számos EP-jüket is bemutatták.

A Tűzmadár zenekar külföldre irányuló "verziója" a Flameborn névre hallgat. A jól sikerült angol fordításokkal a zenekar szeretne külföld felé is nyitni ilyen módon.

A felállás 2009-ben: Haraszti Dávid – dob, Szűcs Attila – basszusgitár, Károlyi Gergely – gitár, Schrott Péter – ének, Kovács Márton – gitár, Horváth Zsolt - billentyű

[2007.09.09.]

Kiadványok
Tűzmadár: Jégkorszak (2005)
stúdió
Tűzmadár: Fények (2007)Tűzmadár: Volt egy álom EP (2008)Tűzmadár: Volt egy álmom (2008)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még