2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
DJ Robbie Jay (Zákány Róbert Zoltán)
 

Összes program

Kapcsolódó cikkek
A világ elsőszámú techno DJ-e Sárospatakon zenél
     
 
DJ Robbie Jay (Zákány Róbert Zoltán)
Születés dátum: 1981. február 12.
Web: http://www.djrobbiejay.ro
 
     

DJ Robbie Jay

“Mivel apám színész emiatt egész gyermekkoromat színházakban és különböző turnékon töltöttem. Szerepelve színházi darabokban mindig kapcsolatban álltam a kultúrával és a közönséggel, ami létfontosságú része is lett utólag életemnek. 1994 nyarán amikor megkaptam az első Thunderdome válogatást Németországból, 1997-óta felvéve a VIVA TV- től és az MTV-ről a Mayday-t és a Love Parade-t, rendszeresen nézve a Viva Club Rotation-t, a Berlin House-t és a Party Zone-t, azóta jött a szikra,hogy profi lemezlovassá váljak, hogy az éjszakák alatt én is érezzem ugyanazt az érzést amit azok a partik nyújtani tudtak a Rave zenét kedvelőknek.”

1995-ben kezdte a dj karrierjét saját szervezésű és privát bulikban, akkor még kazettás deckekről, hardcore és rave zenével, mint sok más lemezlovas.

1998-ban kezdett eltérni a többi lemezlovastól, mivel már bakelit lemezjátszókon játszott már és lassan meghívásokat kapott Szatmár város elektronikus zenei rendezvényeire is.

2000-ben kezdte el rádiós pályafutását, mivel akkor indult el a nyugati műsorokhoz hasonlóan a csak elektronikus zenét játszó és a rave kultúrában betekintést nyújtó rádióműsor az “Only House Music!” címmel a szatmári Samtel Rádió-n az Fm 94-en.

2002-ben már Dj Robbie Jay néven már csak techno zenét mixelt a pultoknál, az első lemezlovasok között volt Szatmár-on akik saját profi lemezjátszókkal, új stílust, mixelési tehniká-t és etalon standardot állítottak fel a dj szakmában.

2003-ban egy kis szünet következett, államvizsgát szerez, mint Közgazdász, közben nagy bakelit kollekcióval rendelkezik és rezidens lemezlova lesz a szatmari Manhattan Club-ba ahol exkluzív bekelitlemezes szettekkel káprasztatja a közönséget. Ekkor indul új műsora a szatmári Impact Radio-nál az Fm 92,3-nál, Plastic Mix címmel ahol hallgatható lesz mindenki számára elő szettjei. Átkerül idővel rezidensnek az El Kardinale Club-ba, ahol egy egyedi zenei és mixelési stílust tud alkotni a közönség számára, ezáltal meghívásokat kap Szatmár város szinte összes szórakozó helyére.

2005-ben lesz teljesen független a szatmári klubboktól, mivel megalapítja saját dj ügynökségét a Party-Dj-Team-et, ami rendezvényeket is szervez és több szolgáltatást is nyújt lemezlovasok körében, ezáltal idővel a neve garantálja az emelt minőséget. Ugyanebben az évben indul a Plastic DJ rádió műsor amiben a hazai és magyarországi lemezlovasokról és partyk-ról lehet információkat szerezni, saját élő mixei mellett megjelennek más meghívott lemezlovasok mixei is Magyarországról, mint pl: Sterbinszky, Shane 54, Julian, Jason Rise, Daneel B., Furrier Bros, Belocca, Veeco és Gabriel Dancer a szatmári Impact Radio-n az Fm 92,3-on. Ezek alapján még ismertebb lesz a neve már Romániában és Magyarországon egyaránt.

2006-ban rengeteg meghívást kapott Romániába és Magyarországra is, köszönhetően az együttműködéseknek a Magyar dj-kel, zenei projekteknek és party szervezéseknek. Ugyanebben az évben Bukarestben az országos Stick’Em Up Dj versenyen ő lesz az első helyezett techno kategóriában és év végén megjelenik neten első saját szettje Magyarországon a Discosensation és a Mixing segítségével. Kezdetét veszi a Plastic Night Partysorozat ahol kizárólag csak bakelit lemezjátszókról mixeltek a meghívott djk. Ő lesz Románia második dj-je aki játszhat a Budapest Parádé-n.

2007-ben a NIGHT.RO-nál jelölik a Plastic Dj Radió műsorát Románia, 2006-os legjobb club zenei rádiós műsora kategóriában. Ezáltal ezután ugyanabban az időben más több rádiócsatornák is sugározni fogják ezt a műsort mint példáúl: Radio 25 (Magyarország), D Dance Radio(Hollandiá-ban), Radio Best és a Radió Dance (Romaniá-ban). Nyáron több clubban is rezidens lesz Portugáliában pontosabban Algarve részében ahol nagyon sok világhírű és népszerű lemezlovassal mixelhetett együtt, mint pl: Roger Sanchez-el, Tom Novy-val, M.A.N.D.Y.-vel, Dj Vibe-al. Ez év telén ő lesz az első Román dj aki Szlovákiában is mixelhet.

2008-ban a rendszeres Romániai fellépések mellett meghívásokat kap: Portugáliába, Szlovákiába, Angliába, Moldáviába és szinte havonta Magyarországra is, köszönhetően a jól kialakított kapcsolatoknak és a minőségi munkáknak. Ebben az évben jelenik meg első országos hivatalos saját szerzeménye és remixe is Romániában és Magyarországon, pl: Dj Robbie Jay - After Delahoya megjelent a Skills Records-nál, Románia Dj Julian - Everybody (Robbie Jay Treatment’08), Magyarország

- djrobbiejay.ro -

[2008.07.02.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még