2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Összes program

Kapcsolódó cikkek
X-Faktor: a csatorna bocsánatot kért!
X-Faktor: kártérítést kap a kirúgott énekes
X-Faktoros finalista a rangos toplista élén
Meglepő fordulat: színpadról kifutóra vált az ismert énekesnő
Meglepő döntés! A sztár nemet mondott az X-Faktor felkérésére
     
 
Nicole Scherzinger
Születés dátum: 1978. június 29.
Aktív kapcsolat: Pussycat Dolls (együttes)
Énekesnő, modell
 
     

Nicole Scherzinger

A színész-énekesnő Honoluluban látta meg a napvilágot, 1978 június 29-én. Az énekesnő, dalszövegíró, táncos és modell, a Pussycat Dolls vezető énekesnőjeként vált híressé.

Édesapja filippínó, édesanyja pedig orosz/ hawaii származású. Szülei már kisgyermek korában elváltak, 6 éves korában telepedtek le Louisvilleben (Kentucky) édesanyjával, lánytestvérével és a mostohaapjával a félig amerikai félig német Gary Scherzingerrel aki a nevére vette.

Konzervatív katolikus nevelést kapott. Először a Meyzeek Középiskolába járt, majd a duPont Manual Középiskolán belül az Fiatal Előadók Művészeti Iskolájában. Közben többször fellépett a Louisville-i Művészek Színházban.

Tizenévesként ő volt az 1996-os Kentucky State Fair's Coca-Cola Talent Classic tehetségkutató második helyezettje. Nicole amellett, hogy a Wright State Egyetemen tanult színházművészetet, 1999-től ő volt a Days of the New nevű rockbanda háttérvokálosa is.

Újabb tehetségkutató, újabb siker

Nicole 1999-ben részt vett a Days of the New második albumának munkálataiban.A The WB televízió akkor induló tehetségkutató műsorában a show Popstars-ba 2001-ben nevezett. A verseny célja egy lánybanda létrehozása volt. Az együttes az Eden's Crush nevet kapta és ő lett az egyik énekesnője. A banda 2001-es első kislemeze a Get Over Yourself (Goodbye)" elérte a tizedik helyet az amerikai Billboard Hot 100 slágerlistán, és később együtt turnéztak az ’N Sync-kel és Jessica Simpsonnal.

Miközben kiadták a Popstars című albumuk második kislemezét a "Love This Way"-t, a lányokat alkalmazó kiadó a London-Sire Records megszűnt, melynek következtében az Eden's Crush is befejezte. Nicole ez alatt az idő alatt ismerte meg Kara DioGuardit aki a későbbi Pussycat Doll-os albumoknak és az ő szólóalbumának a szövegét is írta .Miután az Eden’s Crush feloszlott Nicole egyedül próbálta építeni zenei karrierjét. 2003-ban ő énekelte fel az 50 első randi egyik betétdalát a Breakfast in Bed-et.

Együtt dolgozott Yoshiki Hayashi-val X Japan nevű rockbanda egyik tagjával is. Ő énekelte fel a Tokiói Szimfónikus Zenekar "I'll Be Your Love" című számát, amely 2003-ban felkerült az Exposition of Global Harmony válogatásalbumra.

Jön a Pussycat Dolls

A Pussycat Dolls-hoz nevű lánybandához 2003 májusában csatlakozott, melyet először 2002 novemberében látott a The Late Show with David Letterman-ban, amikor még Carmen Electra is az együttes tagja volt. A formáció ma már e világ egyik leghíresebb lánybandája, akiknek olyan világszerte sikeres dalaik vannak mint a "Don't Cha", a "Buttons", a "Stickwitu"és a " When I Grow Up", melyek mind Top 10-es számok lettek az USA-ban.

Az első albumuk a The album PCD 2-szeres platinalemez lett au USA-ban és világszerte 8 millió példány kelt el belőle. Az album dalait kivétel nélkül Nicole énekelte fel Carmit Bachar és Melody Thornton segítségével. 2006-ban a lányok kiadója az Interscope Records, munkatársai azt a magyarázatot adták, hogy ez a vezetőség döntése volt, és az együttes gazdasági érdekeit képviseli.

Nicole az egyetlen az együttesből, aki írt dalszövegeket. Kara DioGuardi-val ő írta az együttes I Don't Need a Man című számát Sean Garrettel a Buttons című számukat. Ezeken a kislemezeken kívül ő és DioGuardi írták még az album "Flirt" című számát. Az együttes 2008-as második albumára a Doll Dominationre is írt dalokat, ismét egyedüliként az együttesből.

Ezért tekintik őt az együttes vezető-énekesnőjének, és azért nevezik "Queen Doll"-nak.2009-ben ő írta meg a Gettómilliomos című film Oscar díjas betétdalának a "Jai Ho"-nak az angol verzióját az Jai Ho! (You Are My Destiny)-t, melyet később ő is énekel fel a Pussycat Dolls-szal és az eredeti előadóval A.R. Rahman-nal.

Szólóban is próbálkozik

A Pussycat Dolls "Don't Cha" című számának siker után Nicole több felkérést is kapott más zenészektől, hogy készítsenek közös dalokat. 2005-ben több dalt is felvett Shaggyvel, Vittorio Grigoloval és Will Smith-szel. 2006-ban Avant-tal készített egy közös kislemezt, mely a Lie About Us címet kapta, és P.Diddy a Come to Me (melynek megírásában is részt vett), mely kilencedik lett a Billboard Hot 100-on.

2006 óta dolgoznak Nicole debütáló albumán, a Her Name Is Nicole-on. Az albumhoz már közel 100 dalt vettek fel, és úgy tervezték, hogy 2007-ben fog megjelenni, de ez a mai napig nem következett be. Az album munkálataiban részt vett will.i.am, Timbaland, Kara DioGuardi, Ne-Yo és Pharrell Williams. Az albumon több duett is hallható, többek között Macy Gray-jel, Akonnal, Busta Rhymes-szal, Timbalanddel és Stinggel.

A kiadatlan album néhány dalát már kibocsátották más előadók, többek között a Pussycat Dolls is: a Happily Never After-t, a Who's Gonna Love You-t és a When I Grow Up-ot, és Christina Milian a Punch You In Your Sleep-et, mely a Elope című albumán kapott helyet.

Nicole-t több interjúban kérdezték arról, hogy miért késik ilyen sokat a szólóalbumának megjelenése. Ő mindig azt felelte, hogy egyelőre még kivárnak a Her Name Is Nicole kibocsátásával és még a Pussycat Dolls-ra koncentrál. 2007 júliusa és decembere között már több kislemez is megjelent az albumról, mint például a Whatever U Like és a Baby Love. Ezek az USA-ban nem lettek sikeresek, de több európai ország slágerlistáján bekerültek a Top20-ba.

A tervek szerint a Pussycat Dolls World Domination Turnéja után úja stúdióba vonul és fel fog venni több duettet will.i.am-mel, Timbalanddel, Lady GaGa-val és A.R. Rahmannal.

- zene.hu wikipedia.hu alapján -
 

[2009.06.28.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még