2024. március 19. | kedd | József, Bánk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Holdviola
 
Legutóbbi kiadványok
Vándorfecske lemezbemutató koncert (2011)
Madárka (2010)
Bánat utca (2009)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Bravó! Ázsiában lép fel két magyar zenekar
Holdviola koncert Budapesten, a MOM-ban - jegyek itt
Heti Holdviola: Tavasz, tavasz - hallgasd meg!
2014. augusztus 20-ai programok: Salgótarján
Heti Holdviola: E kertemben
     
 
Holdviola
Megalakulás: 2006.
Web: http://www.holdviola.hu
Aktív kapcsolat: Barta Zsófi (énekes)
 
     

Holdviola

A Holdviola zenekar 2006 tavaszán alakult Miskolcon.

Tagok: Barta Zsófi ( ének, vokál ), Farkas Péter ( dob, bill.hangszerek, vokál ), Gál Lajos ( gitárok ).

Zenéjükben modern zenei formában, kicsit továbbgondolva elevenednek meg a gyönyörű magyar népdalok. Stílusuk: elektro – folk, de dalaikban fellehetőek rock, pop vagy alternatív zenei elemek is. Letisztult dalaikat az teszi érdekessé, hogy bár nélkülöznek mindenféle autentikus zenei megoldást, a népdalok mégis megőrzik természetes hangulatukat.

Előadásaik nem egyszerű popzenei koncertek, hanem a zene, a tánc, a színház, és a film ötvözete. Az előadásokon VJ keveri élőben a háttér-animációt, és a néptáncosok speciális koreográfiája, valamint színpadi díszletek és egyéb vizuális élmények gazdagítják a műsort.

A Holdviola megálmodója Péter volt, aki először egy virtuális zenekar összehozásán és egy látványos színpadi előadás megvalósításán gondolkozott. Az első dalok kidolgozását 2005 – ben kezdte el. Ekkor már ismerte Zsófit, de csodálatos énekhangját még nem. Egy baráti sörözés alkalmával 2005 nyarán ( egy miskolci jazz klubban ) látta először énekelni. Előadásmódja, színpadi megjelenése és kisugárzása azonnal elvarázsolta, és rögtön tudta, hogy a megálmodott virtuális zenekar ötletét elveti, helyette egy arcokkal rendelkező, valódi zenekart hoz létre. A dalok közben tovább íródtak.

Az elkészült demót megmutatta Zsófinak és elmondta terveit. Zsófi elsőre igent mondott és megkezdték a felvételeket. Ekkor már 2006 tavaszát írjuk.
2006 nyarára, immár Zsófi hangjával elkészül az első pár dal. Még ezen a nyáron

Péter egy jósvafői dixieland koncert alkalmával a szünetben több száz ember előtt megszólaltatja az első dalok egyikét. Pár perc múlva arra lesz figyelmes, hogy emberek sorakoznak a keverőállásnál, és érdeklődnek, hogy hol lehet megvenni az előbb felhangzott zenekar lemezét. Néhány pillanat múlva egy fiatalember lép oda Péterhez. Megszorítja kezét, és azt mondja : „ a Magyarságnak szüksége van erre a zenére. „ A megható pillanatot Péter örökre az emlékeibe zárta, tudta, és érezte, hogy jó úton járnak.

Az elkövetkező 2 évben Péter tovább dolgozott, sorban születtek az újabb dalok. Ezzel szinkronban megkezdték a próbatermi munkát is. Elérkezett 2008 nyara. Az első élő nagykoncertet a Borsodi Fonó Fesztiválon adják. A Diósgyőri Várban történt sikeres bemutatkozás után újabb koncert következik a Múzeumok Éjszakáján.

Ezt követően a zenekar megújul. Gál Lajos személyében új gitáros érkezik. Lajost Péter már a középiskolai évek óta ismeri. A 90-es évek közepén jó pár esztendeig együtt zenéltek az „Az Eső” zenekarban, amely meghatározója volt a miskolci underground életnek. Péter tudta, hogy Lajos kiváló stílusérzékével, kreatív gitárjátékával nagyszerűen fog illeszkedni a Holdviola zenéjéhez. Így is lett.

Immár együtt kezdenek bele egy nagyszabású színpadi műsor kialakításába. Hamarosan csatlakozik hozzájuk az országos hírű Szinvavölgyi Néptáncműhely. Maródi Attila és Kiss Anita munkájának köszönhetően megszületnek a gyönyörű koreográfiák. Ezzel együtt elkezdődik a látványtechnikai elemek kidolgozása is. A produkcióhoz állandó technikai stáb csatlakozik.

2009 tavaszán elkezdődnek az első Holdviola nagylemez felvételei. A korongból kimásolt 4 dalt tartalmazó maxi 2009. júl. 27-én lát napvilágot „Bánat utca„ címmel, a WM Records gondozásában. A "Bánat utca" c. dal néhány hét alatt a Mahasz hivatalos kislemez listájának első helyére kúszik fel.

[2010.03.15.]

Kiadványok
stúdió
Holdviola: Bánat utca (2009)Holdviola: Madárka (2010)
élő (live)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.18.]
gazda szolgáltatás [2024.03.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
Az Amaranthe & Dragonforce...

A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Februárban - hat alkalommal - Budapesten...

Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
Bestiális este a Barba Negrában
beszámolók még