2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Calypso Plus Band
 

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
2003-as képek
2005-ös képek
     
 
Calypso Plus Band
Megalakulás: 1989. november
Web: http://www.calypsoplus.hu/
'60, '70-es, és ma már a 80-as évek nagy angol, amerikai pop/ rock and roll sikerei
 
     

Calypso Plus Band

A Calypso Plus Band 1989 novemberében alakult, a hagyományos szólógitár (Wojnicziky László) , basszusgitár (Pollák János), ritmusgitár (Fábián Attila), dob (Oláh Tamás) felállásban. Később csatlakozott az együtteshez először egy billentyűs (1995-ben dr. Széll András) , majd egy szaxofonossal (Szalay Szabolcs)  bővültek.

Az együttes repertoárjának gerincét – amely mintegy 150 slágert ölel fel - a '60, '70-es, és ma már a 80-as évek nagy angol, amerikai pop/ rock and roll sikerei is alkotják. Csak néhány név az előadók táborából: Cliff Richard & The Shadows, Elvis Presley, Beatles, Bill Haley, Beach Boys, Rolling Stones, Neil Sedeka, Paul Anka, Jerry, Lee Lewis, Fats Domino, Roy Orbison, Del Shannon, Eagles, Christie, Creedence Clearwater Revival, Dire Straits, Shaken Stevens, Chris Rea, stb. valamint magyar rock and rollisták: Illés, Hungária, Dolly Roll.

1990 óta a pesterzsébeti CSILI-ben van állandó klubjuk, ahol minden hónap 2. péntekjén mutatják be a Calypso Dancing Party-t, a köztes időszakban pedig alaklomszerűen játszanak.

1997 februárjától egy újabb szólógitáros került az együtteshez. 2002-től pedig egy állandó második fúvós. A fúvósok kivételével valamennyien a „nagy generáció” idején kezdtek el muzsikálni különböző együttesekben, néhányan – a 70-es években - profi zenészek is voltak.

Hivatalosan 1993 húsvétjára jelent meg kazettájuk, a Kadencia kiadó gondozásában, amely sajnos ma már nem kapható. A zenekar hangzását kétféle módon tudják bemutatni: egyrészt saját felvételi technikával készített CD-n, amely élő felvétel, ez semmilyen stúdiótechnikai trükköt nem tartalmaz! Ezen túlmenően pedig egy 20 perces demo CD-n rögzített egyveleget, amely saját stúdiójukban készült, az együttes sokrétűségét prezentálva.

Az m1- tv-ben 1994-ben a Vasárnapi Turmixban és a Turmix Gálamusorán mutatkoztak be.(Ezek a műsorok ma már nincsenek adásban) Azóta több kisebb-nagyobb TV társaság (pl. Duna TV, Budapest TV, SZÍV TV, klf. Kábeltelevíziók) és rádió (pl. Juventus, Petofi, stb.) műsorában szerepeltek. 

2000 augusztusában volt látható az együttes a Juhász Előd által vezetett Zenebutik-Zenehíd-ban, ill. a BPTV 10 éves fennállását ünneplő jubileumi gálamusorban, 2001 március 24-én. Klubjaikban Calypso feliratú pólóban, elegáns bálokon fehér egyenöltönyben lépnek fel.

2002 januárjától Tihanyi Erzsébet "Zsike" személyében egy kellemes hangú énekesnő került a csapathoz, akivel még változatosabb, izgalmasabb programot tudnak produkálni. (ABBA, Brenda Lee, Connie Francis, Lynn Anderson, Carpenters stb.) aki 2004 elején megvált az együttestől.  Októbertől Dudinszky Zoltán (Dudi) erősíti a fúvosszekciót. 2002 novemberétől egy tehetséges fiatal szólógitáros  Kolozsvári Gábor személyében, aki gitárvituózitása mellet még nagyon jól is énekel, és akivel már mélyen belenyúlnak a 80-as évek zenéjébe, sőt néhány magyar előadó oldies műsorába is.

2004 tavaszán újabb taggal bővült a zenekar Sáfár József  "Öcsi" basszusgitáros személyében, valamint Schmidt Kata énekesnővel egy rövid időre. Júniustól Zséli József (Gino) is a fúvósokat erősíti. Nyártól Ulveczky Éva személyében egy kiváló hangú énekesnő került a csapathoz, akivel még változatosabb, izgalmasabb programot tudnak produkálni - Brenda Lee, Connie Francis, Lynn Anderson, Carpenters, Shania Twain, stb. – és aki Cserháti Zsuzsa számait is kitűnően interpretálja!

tagok 2005-ben:

Ulveczky Éva ének
Pollák János (Johnny) szólógitár
Kolozsvári Gábor szólógitár, ének
Sáfár József (Öcsi) basszusgitár, ének
Fábián Attila ritmusgitár fuvola, ének
Dr. Széll András (Zug) billentyűk, ének
Zséli József (Gino) szaxofon, fuvola
Dudinszky Zoltán (Dudi) szaxofon, billentyű, vokál
Oláh Tamás dob

[2005.11.04.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még