2024. május 6. | hétfő | Ivett, Frida nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Legutóbbi programok

Összes program

     
 
Dr. Kondor
Web: http://www.diaksziget.com/drkondor
 
     

Dr. Kondor

Dr. Kondor zene-terápiás kísérletei 2000 –ben kezdődtek, viszont megmozdulásait, a Debreceni Lyuhász Lyácint Bt., ipari zajzenét kovácsoló performance csoporttal kezdte.

2000 - Dr.Kondor kiadja az első „Regionális Híradó” CD-jét, ami a régmúlt idők hangulatát idézi, a rádiózás aranykora, a televízió megjelenése, Ipari Gépek forradalma, Commodore 64-es számítógép … ez mind a mai modern technika szemszögéből. A CD eljut egy Budapesti rádióba, a Regionális Híreket sugározzák . . . Majd az anyagot élőben előadja a Budapesten megrendezendő X-PERIPHERIA / Ipari-Techno fesztiválon /, amit a Supersonic Technikumban rendeznek meg. A zenét video-projektor vetítés kíséri, házi videokamerával felvett, összevágott jelenetek, az életből merített pillanatokat örökítik meg. A közönség nem igen érti a látottakat. A koncertről két zenei újság számol be, a zenét pozitívan, sőt emészthetően tüntetve fel. Még ugyanabban az évben egy tömegszerencsétlenség, a repülőgép lezuhan, a fémek más-más módon repkednek.
A gépi alapokra épülő Electric Body hangzást az ének-hang torzítása, fémütős betétek egészítették ki. A zene minimál, halál-nyugodt, néhol az industrial-disco felé hajlik. A dalokat effekt szerűen hangfoszlány bejátszások színesítik, egészítik ki. Áldozataival ... A hangzóanyag, „Fekete Doboz” címet kapja, orvos szakértők irányítják a tetemek keresését …

2001 - Egy éves csend, az orvos visszavonul, és dolgozik. Video kamerás felvételek készülnek Debrecen utcáin, az épülő város hangmintákat ígér az újabb kísérletekhez.

2002 - Újult erővel és kollegával megjelenik „Dr.Kondor és Frank Einstein Tanácsai” CD-set. Tudományos Elektronikus zene, a Rezonancia élmény fejtegetése. A világ dolgai új látásmódot kapnak. Létezik e végtelen rezonancia? Hogyan lehetséges önmagunknál fejlettebb intelligenciát létrehozni? Frank Einstein elméleteit fejtegeti, Dr. Kondor kísérleti elektronikus zenéjén keresztül.

2003 – Újabb állatkísérletek, klónozás, kutyaboncolás … Dr.Kondor a Lyuhász Lyácint Bt.-böl ismert Erikát boncolja, darabolja, sokszorosítja egy maxi CD-n öt verzióban. „Erika Él” Majd az Archimedes törvényét átértékelve megszületik a „Földalatti Laboratórium” lemez. Miszerint: Formalinba mártott test, a súlyából annyit veszt, amennyi az általa, kiszorított formalin súlya.

2004 A még 2001-ben rögzített építkezési zajok most töményen zúdulnak Civis városunkra. „Vakond Város ( Debreczen )” – hirdeti az új kislemez.
Képzeljük csak el, hogy téglákat dobálunk egymásra, s ezekből a zajokból újból felépítjük a ’80-as évek Nyugat Berlinjét, és köré a falat, mely újból megőrzi és megvédi titkainkat, titokzatosságunkat, nem feledkezve meg persze arról,” hogy itt és most” vagyunk … (B.T.)

2005-2006 - Az építkezés befejeztével találkozik Vakond-városunk főterén Dr. Kondor új kollégájával, Dr. Akula Ernő Pszichoterapeutával, és közös munkába kezdenek. A gépi alapokat most fémes gitár betétek egészítik ki. Ez lesz a Műtéti Érzéstelenítés …

[2006.02.11.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még