2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Puskás Péter
 
Legutóbbi kiadványok
A lemez (2007)
Bébi (2007)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Itt az Első Évad - Egy idegen lány költözött Puskás Petiék lakásába
Puskás Peti: "Kicsit alattomos voltam"
X-faktor bejelentés - Puskás Petinek ő lesz a mentorsegédje
Nemes gesztus! Puskás Peti is csatlakozott
Puskás Peti: "Nem elegáns valakit kiemelni"
     
 
Puskás Péter
Web: http://www.puskaspeti.hu
Web még: Twitter:
http://twitter.com/apuskaspeti/
Facebook:
http://www.facebook.com/pages/Apuskaspeti/153767494645484?ref=ts
E-mail: puskaspeti@puskaspeti.hu
Aktív kapcsolat: Gold Record Music Kft (énekes, 2008-), Puskás Peti rajongói oldala "A mi Petink" (fan club)
Megasztár 3-ból megismert előadó.
 
     

Puskás Peti

2005
Puskás Peti neve ebben az évben került a köztudatba, amikor a Megasztár zsűrije – „Frontember!” felkiáltással – lehetőséget adott neki, hogy megmutassa tehetségét a nyilvánosságnak, és részt vegyen a Megasztár 3 versenyben. Novemberben került sor az elődöntőre, ahol sikeresen továbbjutott.

2006
Februárban elkezdődtek a Megasztár döntők, amelyek során Peti különböző arcait mutatta meg, csakúgy, mint színpadi rátermettségét. A verseny alatt nem csak a tévé képernyőjén volt látható, hanem társaival együtt, nyolc alkalommal fellépett a Lovag utcai New Orleans clubban is, és a Megasztár turné során végigjárta szinte az egész országot.

Győrben június 3-án debütált a Lépteid, Peti első saját száma. Ő volt az egyetlen a megasztárosok közül, aki már az első koncerten is saját szerzeménnyel lépett fel.

A nyár folyamán megkapta Horváth Péter és Mihály Tamás 56 csepp vér című musicaljében Genya szerepét. A musical bemutatójára október 19-én és 22-én került sor az Arénában. Többek között olyan nagy nevek mellett lépett színpadra, mint Kaszás Attila, Miller Zoltán, Miller Lajos vagy Keresztes Ildikó.

A tv2 is felfigyelt színészi tehetségére, és szerepet kapott a Jóban Rosszban című sorozatban.

Ezek mellett már régóta folytak első saját nagylemezének munkálatai. Fiatal, tehetséges barátaival együtt munkálkodott. Több lemezajánlatot is kapott.

A Felvonulási téren szeptember 17-én egy jótékonysági koncert keretében lépett fel, ahol készülő lemezéről bemutatott egy nótát, amelynek a címe az Útfélen volt..

Az év végén zenekarával próbálni kezdte saját számait, hogy aztán a december 13-i sajtótájékoztatón megmutathassa magát. Itt Szigeti Ferenctől, a Universal Music művészeti igazgatójától átvehette a lemezszerződést s ezzel megkezdődtek a stúdiómunkálatok.

2007

Saját forgatókönyve alapján február 1-jén leforgatta első videoklipjét, mégpedig a Bébi című számból, amely 15-én debütált a zenecsatornán.
A LEMEZ címmel február 26-án megjelent első önálló albuma. A hangszerelés változatos és sokszínű – fuvola, cselló, szaxofon, hegedű, gitár, dob. Peti nemcsak énekel, vokálozik és zenél a lemezen, hanem mind a szövegírásban, mind pedig a zeneszerzésben kivette a részét, a dalok zömét saját maga írta, a többit alkotótársaival közösen hívták életre. A lemez érdekessége, hogy roma-raggabetétek is felcsendülnek és a ’Hallgass Magadra’ pályázat nyertes dala is helyet kap. A korong mélyenszántó - őszinte, szívhez és észhez szóló szöveggel és mondanivalóval, ugyanakkor zeneileg is minőségi anyag. A lemezmegjelenés napján Peti az Alexandra Könyváruházban tartott unplugged-ízelítőt a Lemez három számából, majd ezt követően dedikálta a lemezt a jelenlévőknek.

Áprilisban bemutatták az 56 csepp vér című filmet, amelyhez a 2006-os arénabeli előadás felvételei szolgáltak alapul. A film díszbemutatójára a Corvin moziban került sor, majd ezt követően a szereplők az országot járva közönségtalálkozókkal egybekötött bemutatókon vettek részt. A mozifilmről CD és DVD is készült.

A Jetix tévécsatorna a Kids Awards gála műsorvezetőjének kérte fel a fiatal énekest. A díjátadóra a Belvárosi Színházban került sor.

A legjobb férfi előadó kategóriában jelölést kapott a június 21-i Viva Cometre.  Az év folyamán számos fellépése volt.

Júniusban a Kossuth téren a Bors napilap buliján sokezer néző előtt lépett fel, júliusban a Pont Ott Parti sok-sok diákot vonzó rendezvényén a Millenárisban zenekarával koncertezett.

A szeptemberi városligeti unplugged koncertjén saját dalai mellett kedvelt feldolgozásokkal lépett a közönség elé.

Újabb két klipet forgatott mégpedig augusztus 31-én. Egyedisége, hogy mindkettőt saját ötlet alapján, saját stábbal, saját rendezésben készítette el. A LEMEZ dalai közül ezúttal a Ha volna két életem című feldolgozást és a Hallgató című számot választotta. A klipeket egy exkluzív mozis klippremier keretében október 14-én az Odeon-Lloyd moziban mutatták be, amelyre összegyűltek az alkotók, barátok, családtagok, rajongók és érdeklődők.

Színészi munkáknak sincs híján. A Jóban Rosszban tévésorozatban egész évben játszotta Svéd szerepét. Sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy az általa alakított karakter egyre jelentősebb szerepet kapott.

A sorozat forgatásának nyári szünetében sem pihent. Tímár Péter játékfilmjében, a Casting minden-ben, Kern András és Oláh Ibolya mellett az egyik főszereplőt alakítja. A forgatási munkálatok július-augusztus folyamán zajlottak.

A Szent István - egy ország születése című, Román-Czomba zenés-táncos történelmi darabban, rábízzták Szent Imre herceg szerepének megformálását, amelyet a nemzeti ünnep alkalmából augusztus 19-én adtak elő a Hősök terén, és az m1 élőben közvetítette így egy ország láthatta e szerepkörben is.

A szakma felfigyelt tehetségére. Megkapta első kőszínházas szerepét a szolnoki Szigligeti Színházban az Oliver! című musicalben. December 21-én került sor a nagysikerű bemutatóra. A darabban Dörzsöltet alakítja. Színpadi rátermettségét már rögtön a bemutató után dicsérték. A szolnoki színház szilveszteri gálaműsorral készült, ahol Peti is felléppet, ezt a Duna tv élő közvetítésének jóvoltából az egész világon láthatták.

2008

A médiában is bemutatja Hallgató című klipjét, mégpedig január 31-én.

Sor került a Casting minden című film premierjére is, a díszbemutatóra január 8-án került sor a Corvin moziban. A filmet országszerte vetették a mozik és számos városban közönségtalálkozókra kerül sor. A mozifilm betétdalaival CD is megjelent.

Színészi karrierje felfelé ível, ezt mi sem bizonyította jobban, minthogy megkapta József szerepét a József és a színes, szélesvásznú álomkabát című musicalben.

Nyári szünetben sem tétlenkedett, leforgatta a nagy sikerű Made in Hungária című musical nyomán írt filmet, melyben a „Sampon”-t alakítja, „a tipikus vesztest”.

Ősztől Kecskeméten a Katona József Színházban, A Padlás című musicalban, a „Rádiós” szerepében láthatja a közönség.

Persze a Jóban Rosszban című sorozat nézői sem szomorkodhatnak, hisz ott a továbbiakban is magára köti a Kékmacsek a pincér kötényét és kezébe veszi a tálcát, a „Svéd”.

Mindezek mellett szeptemberben leforgatta a negyedik videoklipjét "Állítsukmeg a világot" című dalához, melynek zeneszerzője Vígh Arnold volt. A szöveget Peti saját maga írta a dalhoz. Klipet Herz Péter és csapata készítette. A video jellegét tekintve egy image klip, melyben Petit egy teljesen új szemszögből ismerhetjük meg az korábbi videoklipjeihez képest. A forgatás időpontjául a rendező és csapata egy elég extrém időpontot választott. A koncepció szerint a főhős átsétál az éjszakából a hajnalba. (Gold Record)

[2008.03.21.]

Kiadványok
stúdió
Puskás Péter: Bébi (2007)Puskás Péter: A lemez (2007)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még