Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2020. január 19. | vasárnap | Sára, Márió nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
Varga Ferenc (Varga Feri)
 
Legutóbbi kiadványok
A döntőben elhangzott dalok (2006)

Összes kiadvány

Kapcsolódó kiadványok
Rúzsa Magdi: A döntőkben elhangzott dalok (2006)

Összes kapcsolódó kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Döbbenet! Letartóztatták a magyar énekest
Kiderült! Varga Feri és Balássy Betty ezért várja a március elsejét
Varga Feri és Balássy Betty: karácsonyra jön az új lemez! 
Varga Feri - énekes: "Nem számoltam erre soha"
Varga Feri és Balássy Betty megtudta a fontos információt
     
 
Varga Ferenc (Varga Feri)
Születés dátum: 1970. augusztus 15.
Web: http://www.vargaferi.hu
Aktív kapcsolat: Varga Feri & Balássy Betty (énekes)
Megasztár 3 döntős, énekes
 
     

Varga Ferenc

1970.augusztus 15-én, Miskolcon született.

1978-tól kezdődően a Sátoraljaújhelyi Zenei Általános iskola kiváló és nagyon tehetséges kisdiákja volt, egészen 1986-ig. Első hangszere a gitár volt, ám három év elteltével a trombita mellett döntött. S hogy a döntés bölcs volt, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy egészen az Úttörő Zenekar első trombitás pozíciójáig jutott el. Ezekben az időkben rengeteget tanult Szatmári Györgytől, aki a szakmai gyakorlatok során foglalkozott vele.

Miután a gimnáziumban került, ráébredt, hogy nem csak a hangszerekhez van tehetséges és kedve, hanem a torkában is hangszer rejtőzik. Egyre többet és többet énekelt, ami abban is megmutatkozott, hogy az iskola énekkarának oszlopos tagjává vált. Nem sokkal később első zenekarába –Különjárat – is belépett, amelynek természetesen az énekese lett. Ám a banda nem volt hosszú életű. Feri lelkesedését ez persze nem törte le, hanem további zenekarokba lépett be, mint például az Essex-be, és a Ramses-be

Feri időközben ráérzett arra is, melyik az a hangszer, amely segítségével igazán megvalósíthatja a terveit és persze önmagát. Ez pedig nem volt más, mint a dob. Abban, hogy minél jobban elsajátítsa a dobolás tudományát, Orlizky György volt a segítségére. Így a fiatalember megismerkedett a funky, a jazz, a soul, a blues és a rock zene alapjaival is.

11 éven keresztül játszott egy Hangár nevű zenekarban, majd ezt követően megalapították a Midnight Blue elnevezésű formációt, Sami barátjával. A bandával szép sikereket értek el. Olyan előadók dalait játszották, mint a Bluesrothers, Gary Moore, Tower of Power, Osibissa és még lehetne sorolni. Később saját szerzeményekkel is felléptek s ott voltak szinte minden neves magyar fesztiválon.

Végzettségét tekintve keramikus, de fogtechnikusként dolgozott. Két gyermeke édesapja.

2005-ben jelentkezetett a TV2 tehetségkutató műsorába, a Megasztár 3-ba, ahol hamar a közönség egyik kedvenc énekese lett. Talán egyik legkedveltebb dala a „Summer In The City című Joe Cocker sláger volt, amelyet nagyszerűen énekelt el, de felejthetetlen nótát adott elő Rúzsa Magdival is. A közönség pedig olyannyira a szívébe zárta, hogy egészen a döntőig jutatta, ahol a szintén roppant tehetséges és népszerű Rúzsa Magdival kellett megmérkőzni az „Év hangja” titulusért.

2006. május 20-án került sor a végső megmérettetésre, ahol Varga Feri a maximumot hozta ki magából, ám a nézők szavazatai alapján a győztes Magdi, s nem ő lett.

Ám Ferit nem törte le az elveszített döntő, hanem belevetette magát a munkába annak a Balássy Betty-nak az oldalán, akit a Megasztár során ismert meg, s akiben nem csak magánéleti partnerét, hanem élete első énektanárát is megtalálta. A két énekes innentől kezdve egymás mellett, kart-karba öltve lépdelt a zenei pálya rögös útjain. Olyannyira jól megértik és kiegészítik egymást, hogy az „Egy bolond százat csinál” című film főcímdaláért, megkapták a Mahasz Fonogram díját, amelyet a nézők szavazatai alapján ítéltek oda a duónak.

2007. április 23-án jelent meg Ébredni valakiért címre hallgató nagylemeze, amelyen természetes Balássy Betty is aktív közreműködő, sőt szóló szerepet is szántak neki a korongon.

Május 10-én a Thália Színházban tartották lemezbemutató koncertjüket, amelyre rangos vendégeket is meghívtak: a Stúdió 11 zenekart, Südi Iringót és a Dudás Tibor által vezetett tánc-show-t is.

[2007.05.14.]

Kiadványok
stúdió
Varga Ferenc (Varga Feri): A döntőben elhangzott dalok (2006)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
RAM egyéb [2020.01.09.]
Gyors és megbízható hitelkínálat mindenk szolgáltatás [2020.01.04.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
koncert.lap.hu

Megnéztük az 50+ éves a Táncdalfesztivált - képekkel
Harmadik alkalommal rendezték meg a...

Megnéztük - Fenyőünnep a Papp László Arénában - képekkel
Ez volt Fenyő Miklós...

A kutyusok színre lépnek - Mancs őrjárat Live! "A mentőfutam"
Megnéztük a Halott Pénz koncertjét az Arénában - képekkel
Képes beszámoló! Újra látható a Diótörő a Budapesti Operettszínházban!
Egy este Fábián Julival
Deep Purple Budapesten - Világklasszis örömzene, meglepetések nélkül
beszámolók még