2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Karda Beáta
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Zalatnay Sarolta reagált: ˝Nem mázlista, hanem jó vagyok!˝
A magyar énekesnő hülyét csinált magából - videóval
Ismét lesz Táncdalfesztivál? - Sebestyén Balázsék már készülnek 
Nagyon ciki video! Egy ország röhög Karda Beán
Pikáns video! Karda Bea cicit igazít
     
 
Karda Beáta
Születés dátum: 1950. szeptember 4.
Web: http://www.kardabea.hu/
Aktív kapcsolat: Neoton Família (énekes)
Énekesnő
 
     

Karda Beáta

Bea 1950. szeptember 4-én született. Családjától nem állt távol a muzsika, hiszen zenészcsalád sarja. Édesapja Karda Tibor zongorista, aki a Fészek Klub igazi fénykorában hosszú éveken át a hely meghatározó egyénisége volt.

Nem hagyatkozott azonban csak az otthoni fejlődésre, ezért zenei tanulmányait a Magyar Rádió Könnyűzenei Stúdiójában végezte. A zongora és a hangképzés mellett a jazz-balettet és a modern akrobatikát is kitanulta, ezzel fejlesztve színpadi mozgáskultúráját.

A magyar könnyűzenei életbe a ’70-es évek elején került be, és azóta számos neves zeneszerző és szövegíró látta el jobbnál jobb slágerekkel. Ilyen volt például Szigeti Edit a General együttes gitáros- zeneszerzője, Papp Imre a Gemini együttes frontembere és énekes-zeneszerzője. A népszerű Piramis együttes zeneszerzőit is ki kell emelni: Gallai Péter,Révész Sándor,Som Lajos. Nem lehet elmenni szó mellet a fesztiváldíjas zeneszerző Méhes György mellett sem, akinek Bea magyar és külföldi fesztivál díjakat köszönhet. A szövegírók közül említésre méltó Bradányi Iván és Nagy István. 

Külföldön is kipróbálta magát, ugyanis 1973-74 ig."Beata and the Piramis" névvel Németországban és Svájcban vendégszerepelt. Majd elindult a külföldi fesztiválokon is.1978-tól kezdődően tíz éven át volt visszatérő meghívott előadó a berlini Frierich-Stadt-Palace-ban, ahol osztatlan sikerrel adta elő a legismertebb német szövegírók és zeneszerzők számait,illetve készítette el világslágerek német változatait is.

Pályája alatt számos kislemezt jelentettet meg, ezek közül is szívéhez legközelebb a Szigeti Ferenc által jegyzett „Hogyha bekopog egy délután” 1994-ben a Könyörgés a kedvesemért című Méhes György által írt dallal megjelent egy MAX-i cd-je. Még ebben az évben bemutattak róla egy 30 perces pályamunkát. Még mindig 1994-et írtunk, amikor is a boltokba került a Bea Mix elnevezésű lemeze, amelyen világhírű dalokat énekelt.

Egy évvel később került piacra a Boldog karácsonyt a világnak" című korongja, amely jelentős példányszámban külföldre is eljutott. Ami annak tudatában hogy 5 nyelven csendülnek fel rajta a dalok, nem is csoda. 

Az igazi meglepetést 2002-ben okozta, azzal, amikor a tőle eddigi megszokott zenei "világán" túl kipróbálta magát a mai divatos zenével. Megjelent új külsővel, új fazonnal, új stílussal a NOX és a ROMANTIC együttes fiatal zeneszerző párosától komponálta az Újjászületés című lemezét, amely a keresztségben a Karda Bea – B52 nevet kapta.

2004 óta már több helyen működik Karda Beáta Énekstúdió Budapesten, ahol a hangképzés és a megfelelő színpadi mozgás mellett a különböző zenei műfajok előadásmódjára is nagy hangsúlyt fektetnek az oktatók. Az újonnan felfedezett tehetségeknek az énekesnő fellépési lehetőséget is biztosít, s a későbbiekben is figyelemmel kíséri zenei életüket. 

[2008.09.03.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még