2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Banchieri Singers
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Nyíregyházán léptek fel a japán énekesek
Elhagyják Nyíregyházát a zenei formációk
Sikeres volt a magyar együttes japán turnéja - remekelt a Banchieri
Ma érkezik Japánba a magyar énekegyüttes
Banchieri Singers
     
 
Banchieri Singers
Megalakulás: 1988.
Cím: Nyíregyháza,
Web: http://www.banchieri.hu
 
     

Banchieri Singers

A Banchieri Énekegyüttes 1988-ban történt megalakulása óta a régi és kortárs "a capella" zene egyik legfiatalabb és legtehetségesebb előadóiként vált ismertté Magyarországon, Európában és Japánban. A "Kodály Zoltán zenepedagógiai módszer" világszínvonalú oktatásáról híres nyíregyházi Kodály Iskolában kezdték zenei tanulmányaikat, ahol a Szabó Dénes - Kossuth-díjas karnagy vezette - Cantemus Gyermekkórusban énekeltek.

Európa legrangosabb nemzetközi versenyein és fesztiváljain nyertek díjakat és arattak elismerést. Japánban a Kodály-módszer egyik legeredetibb képviselőiként rendszeresen adnak koncerteket és tartanak mesterkurzusokat.

Pályájuk során a társas éneklés legnevesebb előadóiként számon tartott angol King's Singers (Jeremy Jackman, Alastair Thompson, Grayston Ives) és Tallis Scholars (Sally Dunkley, Francis Steele), valamint Capella Pratensis (Rebecca Stewart) együttesek énekeseivel tartottak mesterkurzusokat Bécsben, Londonban, Budapesten, Szombathelyen és Nyíregyházán.

Magyar és japán kortárs zeneszerzők rendszeresen írnak műveket az együttes számára. Eddig megjelent hét CD lemezükön és koncertjeiken a reneszánsz zenétől, a kortárs komoly és könnyed művekig repertoárjuk széles skáláját mutatják be.

1996-ban jelent meg első lemezük "Banchieri Singers" címmel, majd 1998-ban a reneszánsz motettákat és madrigálokat tartalmazó "Musica" és a kortárs komoly és könnyűzenei "Liliomdal". Negyedik CD lemezük a legendás Illés együttes dalainak átiratából - "Az Illés szekerén" címmel - 1999-ben készült el. 2001 augusztusában "East & West" címmel jelentettek meg hangfelvételt, mely reneszánsz egyházi műveket és japán népdal valamint könnyűzenei átiratokat tartalmaz. 2002 áprilisában készült el hatodik CD lemezük "L'anima Spiro" címmel, melyen reneszánsz motetták és madrigálok hallhatók. 2003-ban jelentették meg "Masterpiece" címmel legújabb lemezüket, mely az "a capella" zene könnyedebb hangvételű műveiből ad ízelítőt.

2003-ban az ARTISJUS Magyar Szerzői Jogvédő Iroda, a kortárs zeneművek tolmácsolásában kifejtett tevékenységéért előadóművészeti díjjal jutalmazta az együttest.

A Banchieri Énekegyüttes megalakulásától kezdve tudatosan vállalja Kodály Zoltán szellemi örökségét és zenepedagógiájának népszerűsítését. Munkájukkal szeretnék elérni, hogy a társas éneklésnek ezt a formáját mindenki számára élvezhetővé és népszerűvé tegyék.

Ezért választották ars poeticául névadójuk, Adriano Banchieri gondolatát: "A komoly, drámai művek mellett az embernek szüksége van vidámságra, könnyű szórakozást nyújtó darabokra is. Csináld jól az egyiket és élvezd a másikat."

[2008.02.05.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még