2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Cool Head Klan
Cool Head Klan
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Egy betegség közbeszólt  - MetalWar Fest 2013
Itt a Rockinform legújabb száma!
Egy viharos fesztivál utóhangja
Új lemezét mutatja be a Cool Head Klan 
Rock'n'roll buli a Fáklyában 
     
 
Cool Head Klan
Megalakulás: 1999.
Web: http://www.coolheadklan.com/
Aktív kapcsolat: Jung Norbert (gitáros), Molics Zsolt (énekes), Koncz "Bonca" Tibor (basszusgitáros)
 
     

Cool Head Clan

A Cool Head Clan zenekar 1999 tavaszán - ahogy az lenni szokott - egy házibulin alakult, ahol Molics Zsolt és Petrás Jani hosszú idő után újra találkoztak egymással és egy-két órás anekdotázgatás után úgy döntöttek, hogy csinálnak egy olyan zenekart ami mindkettejük gyerekkori álma volt. Saját bevallásuk szerint a C.H.C. egy „lakossági punk-rock” zenekar de sem a közönség sem a sajtó eddig még soha nem tudta kategorikusan kijelenteni, milyen stílust képviselnek igazán. Az eredeti felállásban helyet kapott még egy régi zenész társ Czeroczky „Ceka” József (ex-Jaguár) és egy fiatal tehetséges dobos, Jülek Erik. Még ebben az évben kiadták első albumukat (Kikapod a szart) amely mind zeneileg mind szövegileg nagy megdöbbenést keltett a szakmában és a közönségben egyaránt. Ez az anyag ma már abszolút úttőrönek mondható ebben a stílusban hazánkban.

2000 tavaszán a Junkies társaságában bejárták az egész országot és a turné végére már komoly rajongó táborral büszkélkedhettek. A jól megérdemelt bár rövid pihenő alatt, gitáros váltás történt, Ceka helyét Szepesi László vette át és csatlakozott még Jülek Tamás gitáros is a bandához. Mindkettejük játéka hallható a második (Baz+) lemezen, de az Ossiánnal induló közös turnéra már csak Tamás kísérte el a csapatot, viszont Neki sem sikerül maradéktalanul beilleszkednie ebbe a négyesbe, így újra változás történt a bárdista poszton. Érkezett Csiszér Levente aki - bár ne kiabáljunk el semmit - beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

2001-ben egy próbahelyi poénkodásból - nevezetesen a Baby Sisters, Szeresd a testem c. dalának coolheadclanositása után - végre megjött az áttörés a zenekar életében. Kiadták Szeresd a testem Baby maxit. Elkészült a harmadik nagylemez is (Isten hozott kistestvérem) amellyel már saját turnéra indult a zenekar. A turné után újabb tagcsere történt. Jülek Tamást, testvére Erik is követte az R-GO-ba, ezután érkezett egy régi ismerős Bankó Attila a Clanba és ha már ez is megoldódott, akkor jöhetett a következő album.

2002-ben jelent meg a zenekar negyedik korongja (Harc) és ez már a nagy nyári fesztiválok éve is volt. Telt ház a Szigeten Blaze és Doro előtt, szlovákiai fesztiválokon sokszor már, mint fő-banda léptek fel. A felvidéki rajongók fanatizmusát és szeretetét mutatja az is, hogy itt jelent meg először két kalóz koncert felvétel. Az alsóőrsi Nemzetközi Harley Davidson Fesztiválon a Boney M előtt nyomtak nagy sikerrel. Az évek során nagyon erős koncertzenekarrá vált a csapat, sokszor a ráadásokkal együtt 30-32 dal is elhangzik egy bulin. Budapesten a Wigwam klub lett a törzshelye a C.H.C.-nak. Itt szédületes éjszakákba nyúló koncerteket szoktak adni, sokszor komoly show elemekkel tarkítva. Megjelentettek egy koncertlemezt (Koncert) majd egy dvd-t (Cool-Tour-a).

2003 őszén az egyik alapító tag, Petrás János egyéb zenei elfoglaltságai miatt kiszállt a zenekarból és helyét Dallos Tamás vette át. Nem sokkal ezután lemez szerződést írt alá a csapat a Hammer Record's kiadóval melynek gyümölcseként

2004 nyarán megjelent a következő album (Méreg). Az korong érdekessége, hogy vendég zenészként Weisz Kicsi (Kalapács) játszotta fel a gitár témákat. Hogy ez az év se teljen el tagcserék nélkül a gitárosi posztra Németvölgyi Norbert, a dobok mögé Hornyák Balázs érkezett. Összel leforgatják a "Százszor ölelj még" videoklipjét, több mint 50 magyar rockzenész részvételével. A nevek közül csak néhány a teljeség igénye nélkül: Deák "Bill" Gyula, Kalapács Józsi és Weisz Kicsi (Kalapács), Katona "Fonök" Laci (Akela), Ambrus Zoli és Molnár Imi (Mirigy), Barbaró Attila (Junkies), Endi (Hooligans), Angyal és Kicsi (Dirty Dance), Koppány, Püke és Sancho (Rómeó Vérzik)...

2005 novemberében megjelenik Moby Dick Tribute album, melyen szerepel a zenekar az Ugass Kutya című nóta gyilkos verziójával.

 

[2007.02.12.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még